De Kwekerij: 318 studio’s opgeleverd en bouw van 244 starterswoningen begint bijna De Kwekerij: 318 studio’s opgeleverd en bouw van 244 starterswoningen begint bijna

De Kwekerij: 318 studio’s opgeleverd en bouw van 244 starterswoningen begint bijna

De Kwekerij: 318 studio’s opgeleverd en bouw van 244 starterswoningen begint bijna
Terwijl het gebouw Sequoia, met 318 studio’s, net is opgeleverd start later dit jaar de bouw van 244 starterswoning op voormalige KPN-terrein aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan. In 15 maanden tijd moeten de woningen gereed zijn.

Terwijl het gebouw Sequoia, met 318 studio’s, net is opgeleverd start later dit jaar de bouw van 244 starterswoning op voormalige KPN-terrein aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan. In 15 maanden tijd moeten de woningen gereed zijn.

Twee jaar geleden begon de bouw van woningen op het terrein dat is omgedoopt tot De Kwekerij en een project is van Jebber. In het studentencomplex Sequoia met 16 verdiepingen wonen ondertussen studenten en later dit jaar begint de bouw van nog meer woningen. Die 244 huurwoningen voor starters worden gebouwd door Dura Vermeer en zullen in 15 maanden klaar zijn.

In totaal komen er ongeveer 840 woningen voor studenten en starters. In 2023 moeten die allemaal klaar zijn.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Kwekerij

De Kwekerij wordt duurzaam ontwikkeld. Dat betekent onder andere dat de energie voor de woningen op De Kwekerij zoveel mogelijk lokaal zal worden opgewekt. Op de daken van alle woongebouwen komen zonnepanelen. Ook bijzonder; de voormalige atoombunker wordt hergebruikt als waterberging en vijver. Een aantal daken wordt als ‘groen dak’ uitgevoerd. Er komen deelauto’s, deelfietsen en deelscooters op De Kwekerij, zodat er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van eigen vervoersmiddelen.

“Studenten en starters staan over het algemeen erg open voor duurzaamheid en vernieuwing. Wij houden de projecten in eigen beheer en dat geeft ons de mogelijkheid om ook na oplevering te blijven inzetten op het gebied van innovatie”, aldus Monique van Loon, directeur Jebber.

8 Reacties

Reageren
 1. Dorine

  Fijn dat er zoveel gebouwd wordt!
  Wanneer beginnen ze aan de prettige seniorenappartementen zodat ik mijn inmiddels te grote woning kan achterlaten voor een gezin?

 2. MJPD

  En, wat kost nou zo’n studiootje (eufemisme voor veredelde studentenkamer) in deze ecologische deugenclave? Waarom geen woningbouw voor gezinnen en ouderen…?

 3. Mark

  Een studio in sequoia van 21 vierkante meter (incl keuken en badkamer) kost 690 euro per maand, dat is wel inclusief gwl internet en servicekosten. Toch zat het complex bij oplevering vol. U zult begrijpen waarom niemand meer fatsoenlijke appartementen of woningen in Utrecht wil bouwen.

 4. paul

  Eindelijk is echt onder scheidende kwaliteit Architectuur met karakter ! Complimenten , want nog te te vaak lijken de bouw blokken erg veel op elkaar. Het maakt juist een grote stad bijzonder als er heel onderscheidende nieuwbouw ook is met eigen buurt sfeer. Bij sommige is dit nu wel het geval zoals de nieuwe haven straks aan het merwede kanaal.

 5. wimUtrecht

  @Mark. Projectontwikkelaars en zoekenden naar woonruimte verdringen zich om in Utrecht te bouwen en te huren/kopen.. Stel je eerst eens op de hoogte van de werkelijkheid

 6. Katja

  Ziet er wel mooi uit, maar wat gaat het kosten…

 7. Koel Hoofd

  Groen, groen, groen of groen?
  Meer kleurvariatie is niet mogelijk?

 8. Wim

  @ Paul

  Eehhhh….?????

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).