Eerste appartementen in Utrechts woningbouwproject Wonderwoods in de verhuur Eerste appartementen in Utrechts woningbouwproject Wonderwoods in de verhuur

Eerste appartementen in Utrechts woningbouwproject Wonderwoods in de verhuur

Eerste appartementen in Utrechts woningbouwproject Wonderwoods in de verhuur
De eerste appartementen van het Utrechtse woningbouwproject Wonderwoods bij het Jaarbeursplein zijn te huur. Het gaat om 191 huurappartementen in de vrije sector, van tussen de 63 en 145 vierkante meter. De huurprijzen beginnen – inclusief servicekosten – vanaf 1.423 euro per maand.

De eerste appartementen van het Utrechtse woningbouwproject Wonderwoods bij het Jaarbeursplein zijn te huur. Het gaat om 191 huurappartementen in de vrije sector, van tussen de 63 en 145 vierkante meter. De huurprijzen beginnen – inclusief servicekosten – vanaf 1.423 euro per maand.

De 191 die nu in de verhuur gaan zijn huurappartementen verspreid over twee woontorens, de Noordtoren (Boeri) en de Zuidtoren (MVSA). De torens krijgen adressen aan de Croeselaan en aan de nieuwe Hoola van Nootenstraat en Handelskamerstraat.

Prijzen

De appartementen die nu te huur zijn, verschillen in grootte en huurprijs per maand. Het goedkoopste appartement is inclusief servicekosten 1.423 euro per maand, voor 63 vierkante meter en één slaapkamer. De andere appartementen met één slaapkamer zijn tussen de 57 en 75 vierkante meter groot en kosten – met servicekosten erbij – tussen de 1.423 en 1.645 euro per maand.

Tekst loopt door onder de afbeelding

De goedkoopste woning kost 1.423 euro per maand voor 63 vierkante meter. Beeld: Wonderwoods

Appartementen met twee slaapkamers variëren in grootte van 74 tot 125 vierkante meter en in prijs van 1.613 tot 2.305 euro, inclusief servicekosten. Dan zijn er een aantal appartementen met drie slaapkamers. Die zijn tussen de 100 en 145 vierkante meter groot en kosten tussen de 1.903 en 2.973 euro per maand. Tot slot is er één woning met vier slaapkamers te huur. Het appartement is 157 vierkante meter groot en kost 2.973 euro.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Het duurste appartement is een loft van 3.023 euro in de maand. Beeld: Wonderwoods

Ook van meerdere appartementen die nu nog niet in de verhuur zijn, zijn de prijzen bekend geworden. Het gaat om studio’s en appartementen met één slaapkamer, die tussen de 1.131 en 1.601 euro per maand gaan kosten.

Wonderwoods

De nieuwe huurders in Wonderwoods moeten tussen de 3 en 3,75 keer de maandhuur verdienen. Het gaat dan om de kale maandhuur, dus zonder servicekosten. Huurders kunnen zich tot 17 maart inschrijven voor de nieuwe woningen.

De bouw van Wonderwoods startte in 2020 en is nu in de laatste fase beland. Wonderwoods bestaat uit 252 huur- en 167 koopappartementen. Ook komt er 14.000 vierkante meter kantoorruimte, een dakpark met restaurant, een sportschool, fietsenstalling en ondergrondse parkeergarage. Het nieuwbouwproject bereikte onlangs het hoogste punt van 104 meter.

Gekoppelde berichten

21 Reacties

Reageren
 1. Nico

  Inclusief servicekosten 1.423 euro per maand, voor 63 vierkante meter en één slaapkamer. Whauw, het is bijna voor niets. Dat ze het er voor aan kunnen bieden voor die prijs. Ik denk dat er wel veel mensen die de kost verdienen als winkelbediende of in een garage werken of in de schoonmaak op zullen reageren. Geen kinderen nemen want dan moet je duurder gaan wonen in deze appartementen.
  Gaat toch nergens over dit. Bouwen voor de rijken dat kunnen ze wel in Utrecht maar voor de minder bedeelden (en daar zijn er veel meer van) schiet het niet op. plannen zat al jaen maar er gebeurt weinig. Probeer is wat te bouwen met max huur van mwah 700 Euro.

 2. Moi ik

  Nou die mij er maar drie en graag inpakken en niet hier opeten….
  Wat een geld joh

 3. R Jans

  Leuk bedacht al dat groen maar dit heeft onderhoud nodig heel veel onderhoud zelfs , dit kan nog voor problemen gaan zorgen in de toekomst, boomwortels en klimplanten kunnen door de kleinste kiertjes
  zich een weg banen.

 4. Toine Goossens

  Belachelijke prijzen. Om 63 vierkante meter te kunnen huren heb je een inkomen nodig tussen 4300 en 5300 euro. Dat is ver boven de draagkracht van Jan Modaal.
  Een beetje oppervlak vergt een inkomen tussen 9000 en 11000 euro per maand.

  Volstrekt belachelijk. Kapitalisme in haar zuiverste vorm.

 5. Adam Smith

  @ Toine

  Yess!! 👍

 6. Pieter

  Om eerlijk te zijn, dat zijn toch best schappelijke prijzen? Een A locatie in de stad, alles splinter-nieuw, minimale energie-rekening. In de huidige schaarste had ik het veel hoger verwacht. Als ik de visie van Hugo de Jonge mag geloven moeten we wennen aan appartementen die nog veel kleiner zijn.

  Oh en @nico, bouwen voor max €700,- huur? Je lijkt me een bijzonder positief ingesteld mens:)

 7. Leon

  Marktconforme prijzen zijn nu eenmaal marktconform. Sommigen lijken te denken dat als je maar boos genoeg wordt, huurprijzen opeens omlaag zouden gaan.

  De enige manier om op een natuurlijke manier de prijzen te verminderen is de stad of huurwoning minder aantrekkelijk maken, of heel veel nieuwe huurwoningen bouwen zodat het aanbod de vraag overstijgt.
  Het alternatief is om met wetgeving de huurprijs te maximaliseren, maar dat is niet iets voor de gemeentepolitiek.

 8. Binnenstadbewoner

  Wie dit kan betalen en ook nog eens aan de zeer zware inkomenseisen van de commerciële verhuurder kan voldoen, kan ook een flinke hypotheek krijgen waarmee je zelfs in Utrecht mooi kunt wonen … .

 9. Pee

  @R Jans
  Wat te denken van schimmels en ongedierte.

 10. W

  Expattorens. Niet bedoeld voor loonslaven die braaf belasting betalen hier in NL

 11. Katja

  Als er brand uitbreekt, gaat dat dan niet razendsnel door al dat groen heen ?

 12. Rietje

  1500 euro voor een flatje achter het station.
  En zoveel mensen die braaf knikken dat het normaal is.
  Wat een wereld.

 13. JdV

  Prima appartementen voor een redelijke prijs. Niet voor iedereen betaalbaar. Goh. Villa aan het strand in Bloemendaal. Grachtenpand met parkeerplaatsen aan de Keizersgracht in Amsterdam. Landhuis in Bosch en Duin. Guess what? Ook niet voor iedereen betaalbaar.
  Geen enkele reden om te bouwen voor minima op een AAA+++ locatie. Die verger, politieagent of leraar kan prima wonen in Maarssenbroek, Nieuwegein of Houten. Voor minder geld. Al die afgunst van laag-opgeleide part-timers die op kosten van anderen voor een appel en een ei op een toplocatie willen wonen is zielig en lachwekkend.

 14. Blaag

  @ JdV

  Hoe vaak blijf je nog fake news verkopen op dit platform, samen met je mederaguurders?

  Huurprijzen van boven de 1000 euro en koopprijzen boven de 175.000 euro zijn voor meer dan de helft van de Nederlanders inmiddels niet meer op te brengen.

  Niet in Maarsenbroek, niet in Stadskanaal en ook niet in Terneuzen.

  Er is een woningtekort van honderdduizenden in dit land.

  Zie het allemaal maar als geen probleem, alleen maar zodat andere mensen slapend rijk kunnen worden van een tekort aan woningen.

 15. E10NE

  Dure prutappartementen lossen het woonprobleem zeker niet op. Er is al een teveel aan pepperdure appartmenten dit soort appartementen draaft alleen maar de grondprijs op. Waarom wordt er niet gebouwd waar behoefte aan is ? Sociale huurwoningen is een wachtlijst van 11 jaar inmiddels. Veel mensen met een goed salaris dragen verder ook nauwelijks bij aan de samenleving waarom zouden ze dan zon mooie plek verdienen.

 16. Scherpschutter

  @Blaag 16:14

  Het is een mythe dat woningverhuurders slapend rijk worden. Geen idee waar dat sprookje vandaan komt… Wist u dat een verhuurder op een gemiddelde verhuurwoning nog maar 5-10% marge draait in Nederland..? Wat denkt u dat het bijvoorbeeld vandaag de dag kost om zo’n Wonderwoods te bouwen (moet ook gefinancieerd worden…) en (op lange termijn) te onderhouden, in het huidige inflatoire landschap…?

  De verhuurder verdient hier onder de streep op lange termijn tussen de 100 tot 200 Euro per maand per appartement op. Bruto! That’s it…Winstmarges zijn anno 2024 flinterdun.

  De dagen van slapend rijk worden in vastgoed zijn al lang voorbij. Vastgoed heb je als ‘hedge’ tegen inflatie en om vermogen op lange termijn te borgen. Niet om snel winst te pakken… Dat is echt een illusie.

 17. Zuiderland

  … Waarom die naam? “Wonderwoods”. Je zit in het centrum van een hartstikke mooi stadje. Je kunt vast wel wat beters verzinnen. Iets dat wat minder gedateerd klinkt zodra de laatste hypes weer voorbij zijn.

  Zoals JdV zegt: niet iedereen kan alles betalen, en dat is nu eenmaal zo. Maar dit draagt wel weer een stukje bij aan de verdieping van de kloof tussen arm en rijk – een kloof die steeds nadrukkelijker dwars door het centrum van Utrecht loopt.

 18. Blaag

  @Misschuttert

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

  Ja, wat zijn zielig , die vastgoedmaffia 😉

  Geloof je je verhaal zelf?

  Er worden op 1 appartementen blok tonnen, miljoenen per jaar winst gemaakt. Vandaar dat internationale beleggingsfirma’s in Nederlandse gebouwen zitten. Er is een reden dat Nederland als investeringsland goed scoort op buitenlandse vastgoedbeurzen.

  Tonnen en miljoenen euro winst per gebouw, waar de belasting dus al af is.

  Leuk dat je ons als zogenaamde vastgoedwonderboy altijd wil voorliegen en dom wil houden, als het op dit onderwerp aankomt.

  Zelfs met je lage verzonnen marge per apartement worden er nog tonnen WINST gemaakt per gebouw per jaar.

 19. Paul

  @nico , wel eens gehoord over doorstroming ? Mensen die hun goedkopere woning verlaten voor een duurde met meer kwaliteit , service , en een top locatie ?
  Ook overigens vergeleken met Wenen , München, London,Lyon, Moskau zijn dit geen top prijzen voor zo’n perfecte unieke locatie.

 20. Redelijke kosten.

  Zeker redelijke kosten voor uitzicht, uniek concept , vlak naast historische stad en de grootste OV Hub van Nederland. ( Utrecht Centraal ) In 30 min op Schiphol, binnen 2 uur in Köln.
  Waarom modaal precies hier perse zou moeten wonen is voor mij juist een raadsel.

 21. Realist

  Mooi om hier weer de klassieke linkse frustratie te lezen. Wat is het leven toch moeilijk als je altijd slachtoffer bent. De dynamiek van de vastgoedmarkt blijft voor velen toch een raadsel. Het is natuurlijk ook gek dat bedrijven niet bereid zijn om vanuit de goedheid van hun hart vooral maar veel sociale huur te bouwen, ook al zijn ze dan verlieslatend. Dat heeft toch ook verder helemaal niks te maken met het sociale huurstelsel zelf? Of toch wel? Geen idee, ik ben ook maar een slachtoffer.

  Ik las ook nog iets over iemand die zei dat rijken vaak niks bijdragen aan de samenleving… Weet wel dat deze appartementen zullen worden gehuurd door de midden- en hogeninkomens. Deze mensen betalen – zo blijkt uit onderzoek van het CPB – gemiddeld veertig procent van hun inkomen aan belasting. Misschien de moeite waarde om eens wat onderzoek te doen, voordat je zulke stupide dingen claimt. De echte allerrijkste zullen niet een tweekamerappartement in Wonderwoods huren. Denk ik.

  Wat mij betreft zeer schappelijke prijzen. Een splinternieuw appartement op een A1-locatie, voorzien van allerlei extra gemakken en faciliteiten (lees: sportschool, horeca, etc. etc.). Wens iedereen veel woonplezier.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).