Eerste bewoners nieuw Hoog Catharijne hebben de sleutels binnen | De Utrechtse Internet Courant Eerste bewoners nieuw Hoog Catharijne hebben de sleutels binnen | De Utrechtse Internet Courant

Eerste bewoners nieuw Hoog Catharijne hebben de sleutels binnen

Eerste bewoners nieuw Hoog Catharijne hebben de sleutels binnen
Archiefbeeld Entreegebouw Hoog Catharijne in aanbouw. Foto: DUIC / Annelies Hoelen
De eerste woningen van het nieuwe Hoog Catharijne zijn opgeleverd. De eerste bewoners aan de kant van het Vredenburgplein hebben hun sleutels gekregen, de rest krijgt ze in de loop van de week.

De eerste woningen van het nieuwe Hoog Catharijne zijn opgeleverd. De eerste bewoners aan de kant van het Vredenburgplein hebben hun sleutels gekregen, de rest krijgt ze in de loop van de week.

Dat laat eigenaar Bouwinvest weten. Er is in totaal zes jaar gebouwd aan dit nieuwe deel van Hoog Catharijne, ook wel het Entreegebouw genoemd. Hoog Catharijne is dus op dit punt niet langer alleen een winkelcentrum, maar ook een plek om te wonen.

Er zijn 48 appartementen en 12 woningen in dit gedeelte van Hoog Catharijne. De huurprijzen variëren van 800 tot 2.000 euro en de woonoppervlaktes van 80 tot 153 vierkante meter.

11 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Mooi hoor!
  Als het nou koopwoningen waren geweest had ik er een gekocht!

 2. Max

  Als ik de aanname maak dat je de laagste prijs (800 p/m) voor het kleinste woon oppervlak (80m2) betaald is dat voordeliger dan sommige sociale huur woningen!
  Daar wordt soms wel 720 gevraagd voor 60m2…

 3. Bubbel

  Weet je wat zo grappig is. Er wordt altijd maar over die zogenaamde ongekende markt gesproken om dure huurprijzen voor realtief kleine appartementen te rechtvaardigen. Nu wil het toeval dat zowel deze appartementen, als bijvoorbeeld ook een Neudeflat, al maanden in de verhuur zijn, maar dat ze nog steeds niet allemaal vergeven zijn, of dit pas recentelijk zijn. Na een vrij forse tijd dus. Ze zijn dus helemaal niet populair. Dit terwijl zoveel mensen in Utrecht willen wonen. Je zou alles in een week hebben kunnen slijten bij een goed ontwerp en prijzen die geen onderdeel zijn van de volgende bubbel. Ook zou het bij appertementen die zeer lange tijd te huur staan, te rechtvaardigen zijn dat daar de huurprijs van daalt in ene vrije markt.

  Als je naar de website huren op Vredenburgplein gaan, dan is de goedkoopste huuroptie trouwens negenhonderd euro ipv achthonderd euro. Dat is al weer een stukje fors duurder natuurlijk dan wat hier beweerd wordt.

 4. Isabelle

  @Mark: dat klopt. Voor mijn Bo-ex huurappartement in Wittevrouwen van 60m2 betaal ik € 700,00. Nieuwkomers leggen zo’n € 900 op tafel
  (Bo-ex gelooft heilig in het Extreme Winstmodel). Ik vraag me wél af hoe hoog de servicekosten per maand zijn. Voor mij is dat € 11,00 per maand. Bij een commercieel huurobject kan dat makkelijk oplopen tot € 300…

 5. Bubbel 2

  https://www.hurenopvredenburgplein.nl/selector-appartementen/18989/

  Overigens is dat goedkope aanbod niet meer terug te vinden. Het aanbod van nu start boven de twaalfhonderd euro, maar dat is een ingroeprijs, men spreekt bij deze prijs van een echte prijs van bijna vijftienhonderd euro en de huurpijzen gaan tot voorbij de tweeduizend euro. Je moet dus sowieso niet in de makrketingverhaaltjestrappen die de ontwikkelaar en de verhuurder de wereld in strooien.

 6. Sjaak

  @max: zo zie je maar weer.

 7. GH Verbruggen

  @Max;
  € 720,- is de maximale huurprijs voor sociale huurwoningen. Sinds begin 2016 bepaalt je inkomen wat je mag huren. Onder een jaarinkomen van rond de € 34.000,- mag je maximaal € 586,- per maand verhuren. Zit je daar boven dan pas mag je € 720,- per maand verhuren. Boven 2 x modaal kom je niet voor een sociale huurwoning in aanmerking. Dan wordt het kopen of huren op de vrije markt.

  Het is een bezuinigingsmaatregel, de lage inkomens krijgen geen mooie huurwoning meer, zodoende betaalt de overheid minder huurtoeslag uit.

  Deze toestand geldt voor de randstad, daarbuiten zijn genoeg sociale huurwoningen. Vanwege de nieuwe huurregels staan de huizen vanaf € 720,- per maand zelfs leeg. Ouderen met een AOW en klein pensioen hebben te weinig inkomen om een woning van € 720,- te mogen huren. Degenen die al in een appartement van € 720,- zitten, mogen erin blijven. Nieuwkomers komen er niet meer in. Aangezien de meeste ouderen lang niet boven een jaarinkomen van 35.000,- uit komen, zullen de duurdere sociale huurwoningen, op den duur, niet verhuurd worden.

 8. Utrecht Centraal

  HC had al penthouse appartementen…bij Smakkelaars veld etc

 9. Utrecht groeit

  @BUBBEL . Het is een internationale trent dat economisch succesvolle grote steden High Potentials uit de regio/periferie aantrekken vanwege de carrière kansen.Dit zijn ook de groepen die graag in stedelijke omgeving willen wonen. Dus is het niet erg aannemelijk dat het een bubbel is.

 10. Hahahighpotential

  Hahahaha

  High Potentials?

  Diezelfde groep die zich laat afzetten door vastgoedondernemer om de hoofdprijs voor pietluttig kleine appartementjes te betalen? Hahaha

  Expats; dezelfde groep die denkt hip en happening te zijn, terwijl ze net als ieder ander gewoon als loonslaven gebruikt worden door multinationals, waarvan de top er met de winst vandoor gaat?

  Diezelfde groep die in marketingtermen als foodhals trapt? Omdat ze dan denken dat ze er helemaal bij horen? Hahahaha
  dat zijn geen High Potentials, als ze dat allemaal niet doorzien.

  Als je in een verzamelplaats van laagwaardige internationale ketens, wat Hoog Catherijne is, gaat wonen, en als je daar veel te veel huur voor betaald, zeker gelet op de depressieve en desolate omgeving, dan ben je alles behalve High Potential.

 11. Bauke Arisse

  Tja alleen de installatie van de zonnepanelen zeer onlogisch en niet op max rendement gericht, staan op iedere vleugel een andere kant op………

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).