Eerste zelfbouwinitiatieven geselecteerd voor Veemarktterrein | De Utrechtse Internet Courant Eerste zelfbouwinitiatieven geselecteerd voor Veemarktterrein | De Utrechtse Internet Courant

Eerste zelfbouwinitiatieven geselecteerd voor Veemarktterrein

Eerste zelfbouwinitiatieven geselecteerd voor Veemarktterrein

Onder de naam ‘De Smaaktuin’ gaat projectontwikkelaar ERA Contour uit Zoetermeer circa 37 woningen bouwen op het voormalige Veemarktterrein. De ontwikkelaar is daarmee de eerste die samen met toekomstige bewoners een woonproject bouwt in het nieuw te ontwikkelen ‘modern duurzame woonmilieu’. Naast ERA Contour zijn inmiddels ook twee bouwgroepen geselecteerd die er in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap gaan bouwen, te weten ‘Markmeesters’ en ‘Blok Y’.

Veemarkt wordt een gemengde stedelijke woonwijk met huurwoningen, sociale koopwoningen en vrije sector woningen. In totaal komen er ongeveer 550 woningen, een basisschool, buitenschoolse opvang en maximaal vier woonwagens. Daarnaast is er ruimte voor een kleine buurtsupermarkt, werken aan huis en kleinschalige bedrijvigheid. In de nieuwe wijk staat zelfbouw centraal. De gemeente Utrecht heeft ERA Contour geselecteerd met het concept ‘De Smaaktuin’ om één van de bouwvelden in mede-opdrachtgeverschap (MO) te ontwikkelen. Toekomstige bewoners, kopers en huurders worden medeopdrachtgever en kunnen daardoor zoveel mogelijk zelf invloed uitoefenen op de planontwikkeling. De ontwikkelaar heeft al veel ervaring opgedaan met deze vorm van bouwen en gaat de komende tijd actief op zoek naar toekomstige bewoners die het concept van de ‘De Smaaktuin’ verder met haar willen uitwerken. De bouwgroepen ‘MarktMeesters’ en ‘Blok Y’ waren al eerder geselecteerd om te bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De deelnemers aan ‘MarktMeesters’ willen samen een appartementengebouw realiseren voor alleenstaanden of stellen, die nabuurschap zien als een belangrijke woonkwaliteit. De deelnemers aan ‘Blok Y’ willen wonen en werken gaan combineren. Hun plan bestaat uit loftwoningen, ateliers en ruimte voor bedrijven die casco worden opgeleverd. Vlak na de zomer komen ook de eerste particuliere kavels op één van de bouwvelden in de verkoop die bedoeld zijn voor mensen die individueel een eigen huis willen (laten) bouwen.

Het Veemarktcomplex is per 1 april 2012 gesloten en de sloop van de hallen is inmiddels gestart. Ook wordt op dit moment gewerkt aan de aanleg van een nieuwe kunstgrasveld bij Sportpark Voordorp. Sporting en Hercules kunnen hier met ingang van het voetbalseizoen 2012/2013 op spelen. Zaterdag 8 september 2012 is er een uitgebreide informatiemarkt op het Veemarktterrein over ‘Wonen in Veemarkt’, waar onder andere de geselecteerde partijen hun plannen presenteren en geïnteresseerden vragen kunnen stellen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).