Groen licht voor 487 woningen voormalig belastingkantoor Gerbrandystraat | De Utrechtse Internet Courant Groen licht voor 487 woningen voormalig belastingkantoor Gerbrandystraat | De Utrechtse Internet Courant

Groen licht voor 487 woningen voormalig belastingkantoor Gerbrandystraat

Groen licht voor 487 woningen voormalig belastingkantoor Gerbrandystraat
De komst van 487 huurwoningen op de plek van het voormalig belastingkantoor aan de Gerbrandystraat 20 is een stap dichterbij. Het college heeft het bestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

De komst van 487 huurwoningen op de plek van het voormalig belastingkantoor aan de Gerbrandystraat 20 is een stap dichterbij. Het college heeft het bestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Op de plek van het voormalige belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht zullen 487 woningen komen. Ontwikkelaar Koopmans wil 200 zelfstandige studentenwoningen in het sociale segment en 287 vrije sector huurappartementen bouwen. 45 procent (223 appartementen) valt in de categorie middenhuur. De sloop van het huidige gebouw moet dit najaar starten.

Drie gebouwen

De appartementen worden verspreid over drie gebouwen. Een daarvan is een woontoren met 19 woonlagen waarin 205 woningen komen. Deze woontoren wordt twee verdiepingen hoger dan het huidige gebouw.

De andere twee gebouwen zijn lager. In het lagere gebouw langs het spoor komen 200 studentenstudio’s en een gebouw van vijf woonlagen langs de Gerbrandystraat krijgt 82 appartementen. De woningen variëren in grootte tussen de 48 en 71 vierkante meter. De studentenstudio’s hebben een oppervlakte van 21 vierkante meter.

Op de begane grond van het nieuwe gebouw komen commerciële functies, zoals horeca of dienstverlening. “Dit gebied verdient een positieve impuls”, zegt wethouder Klaas Verschuure. “Met dit project brengen we in deze buurt meer leven in de brouwerij terug.”

De belastingdienst vertrok in 2010 uit het kantoorpand aan de Gerbrandystraat. Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft het gebouw verkocht.

11 Reacties

Reageren
 1. h

  meer leven in de brouwerij TERUG ???

  Op die locatie is nooit veel vertier geweest.

 2. Katja

  Gedaan met de rust…

 3. Rietje

  Wat een verrassing, alweer een lelijke blokkendoos.
  Zo moeilijk is het toch niet om iets mooiers te bouwen ?

 4. Rob

  21 m2 voor een studentenstudio? Dan kun je vanuit je bed een biertje uit de koelkast pakken.

 5. Katja

  Als je dit gebouw ziet en wat er in het stationsgebied verrijst, zijn de architecten uit het Oostblok massaal hier neergestreken.

 6. Suus

  Weer een hoop huurhuizen erbij. Wanneer komen er ook weer eens koopappartementen voor starters beschikbaar zodat we niet met zijn allen ons geld hoeven te geven aan investeerders?

 7. JdV

  487 woningen waarvan 200 met een oppervlakte van maar liefst 21m2. Das geen woning, das een mooi formaat master-bedroom.

 8. Henk

  @ JdV

  Yep. Utrecht, studenten- en startersgetto.
  Zeg maar bouwen voor de Groenlinks doelgroep.

 9. bee

  moet je eens opletten wat de huur van die woningen gaat worden .
  ik denk toch dat er over het algemeen weer statushouders in terecht komen ,die zorgen voor leven in de brouwerij maar niet in de positieve zin van het woord.

 10. Per

  Best karakteristiek gebouw wat ze gaan slopen. Jammer dat alles weer tegen de grond moet voor zulke generieke flatjes

 11. cas

  Straks komen ze nog met het idee dat een gezin met 3 kinderen makkelijk op 41 m2 kan wonen….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).