‘Heel veel interesse’ voor nieuwe koopwoningen op de Veemarkt | De Utrechtse Internet Courant ‘Heel veel interesse’ voor nieuwe koopwoningen op de Veemarkt | De Utrechtse Internet Courant

‘Heel veel interesse’ voor nieuwe koopwoningen op de Veemarkt

‘Heel veel interesse’ voor nieuwe koopwoningen op de Veemarkt

De verkoop van de nog te bouwen woningen van ‘De Smaaktuin’ op de Veemarkt start op 11 juni. Er zijn ‘heel veel geïnteresseerden’ in de woningen en dat is bijzonder voor deze tijd. “De toekomstige bewoners kunnen hun woning zelf gaan aankleden.” 

De Smaaktuin wordt een bijzondere buurt. De woningen worden geplaatst rond één grote binnentuin, waarbij de bewoners worden gestimuleerd om samen dingen te gaan ondernemen. Zo komt er een kas, een moestuin, een boomgaard en ruimte om te picknicken. Maar hebben de bewoners ook hun eigen privé terras en tuin.

“De hoeveelheid interesse is echt bijzonder voor deze tijd,” vertelt Laura Zuidgeest van projectontwikkelaar ERA Contour. “We hebben er alle vertrouwen in dat de verkoop goed gaat verlopen. Er zijn vanaf het begin acht huurwoningen in het plan meegenomen, deze worden samen met Bo-Ex ontwikkeld. We zijn positief gestemd over de verkoop.”

smaaktuinVanaf vorig jaar zomer hebben geïnteresseerden kunnen meedenken over de opzet van de buurt. Het wordt een duurzame wijk waarin bewoners gezamenlijk de grote binnentuin moeten gaan onderhouden, zo kunnen der bewoners gezamenlijk voor speeltoestellen zorgen.

“We richten ons op jonge gezinnen en doorstarters uit de binnenstad en Utrecht noord-oost. Mensen die in de toekomst meer ruimte nodig hebben komen graag hier wonen. De toekomstige bewoners kunnen hun woning zelf aankleden. Zo hebben ze de keuze uit drie soorten woningen. Dit kan een ‘herenhuis’, een ‘kaswoning’ of een ‘pakhuis’ zijn. De kopers kunnen deze zelf naar eigen smaak, de gevel bijvoorbeeld, aankleden. ” besluit Zuidgeest.

Als in januari 2014 zeventig procent van de verkoop rond is wordt er gestart met de bouw. De eerste woningen worden dan in de zomer van 2014 al opgeleverd.

2 Reacties

Reageren
  1. Pietie Visser

    Heel leuk project, ik ben geïnteresseerd.

  2. Jolanda

    Jammer dat het alleen voor koopwoningen is….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).