Honderden woningen nabij Kruisvaartkade Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Honderden woningen nabij Kruisvaartkade Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Honderden woningen nabij Kruisvaartkade Utrecht

Honderden woningen nabij Kruisvaartkade Utrecht
Foto: Robert Oosterbroek
Op het voormalig expeditieknooppunt van de NS (EKP-terrein), gelegen tussen het spoor en de Kruisvaart, komen woningen. Er moeten 450 tot 600 woningen aan de Kruisvaartkade komen.

Op het voormalig expeditieknooppunt van de NS (EKP-terrein), gelegen tussen het spoor en de Kruisvaart, komen woningen. Er moeten 450 tot 600 woningen aan de Kruisvaartkade komen.

Het college heeft hiervoor het zogeheten stedenbouwkundig programma van eisen vastgesteld. Op basis hiervan stelt de gemeente het bestemmingsplan op en werkt de ontwikkelaar de bouwplannen verder uit. Twintig procent van de woningen valt in de categorie sociale huur.

Op het terrein aan de westkant van het spoor komen woningen met een hoogte tot dertien bouwlagen. Langs de Kruisvaart is de bebouwing lager zodat het aansluit op de bestaande bebouwing in de Dichterswijk. Het gebied is voor autoverkeer bereikbaar via de Jan van Foreeststraat en parkeren kan ondergronds. Voor fietsers en voetgangers zijn drie toegangen: via de Jan van Foreestraat, de te renoveren hefbrug en de nieuw aan te leggen verbinding bij de Da Costakade langs het Trimbos-instituut.

5 Reacties

Reageren
 1. Erik

  Laat ze alsjeblieft rekening houden met een eventuele toekomstige tunnel richting de Nicolaas Beetstraat. Het zou zo dom zijn om dat met woningbouw te blokkeren. Maar de gemeente kennende werkt dat allemaal langs elkaar heen en gaan ze er gewoon een muur neerzetten en wordt een toekomstige tunnel onmogelijk gemaakt.

 2. Moritz

  Voormalig ekp was van PTT Post (nu PostNL). Daar werd met name in de jaren 80 alle post van onze regio verwerkt.

 3. Bill

  Inderdaad, die tunnel naar de Nicolaas Beestraat is noodzakelijk voor de ontsluiting. Zorg ervoor dat woningen die ontwikkeling niet blokkeren…!! Zou typisch Utrechts zijn als deze fout zou worden gemaakt.

 4. JdV

  Ik gok op heel veel kleine (50 tot 60m2) hokken voor starters. Want dat is zo ongeveer het enige waar de gemeente zich nog op richt op dit moment.

 5. paul

  Jammer dat aan het spoor traject niet wat hoger wordt gebouwd, het moet een schitterend uit zicht geven op de 1000 treinen per dag en de binnenstad met de vele kerk torens ..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).