Syntrus Achmea koopt 230 huurwoningen op NPD-strook Overvecht | De Utrechtse Internet Courant Syntrus Achmea koopt 230 huurwoningen op NPD-strook Overvecht | De Utrechtse Internet Courant

Syntrus Achmea koopt 230 huurwoningen op NPD-strook Overvecht

Syntrus Achmea koopt 230 huurwoningen op NPD-strook Overvecht
Syntrus Achmea heeft 230 huurwoningen gekocht op de voormalige NPD-locatie in de Utrechtse wijk Overvecht. Verkoper is de ontwikkelaar AM. De bouw van de energiezuinige woningen begint in april. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2021.

Syntrus Achmea heeft 230 huurwoningen gekocht op de voormalige NPD-locatie in de Utrechtse wijk Overvecht. Verkoper is de ontwikkelaar AM. De bouw van de energiezuinige woningen begint in april. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2021.

Aan de Brailledreef, naast Winkelcentrum Overvecht, stond jarenlang het sorteercentrum van de Nederlandse Pakket Dienst (NPD). De locatie wordt nu omgevormd tot woongebied met drie appartementengebouwen en een woontoren voor studenten. Syntrus Achmea heeft de 230 huurwoningen, in twee van de gebouwen, gekocht voor pensioenfonds PME en voor het Achmea Dutch Health Care Property Fund. Syntrus Achmea beheert namens de twee partijen deze investering.

In het gebouw van PME worden 112 appartementen gerealiseerd met een gemiddelde grootte van 70 m2 plus een commerciële ruimte van 315 m2. Het gebouw van het zorgvastgoedfonds bestaat uit 94 levensloopbestendige woningen variërend van 44 tot 86 m2, een commerciële ruimte van 655 m2 en een centrale ruimte van 1395 m2. Daarnaast komen er drie groepswoningen met in totaal 24 units voor dementerende ouderen. Het zorgvastgoedfonds gaat deze woningen verhuren aan een zorginstelling.

Energiezuinig

Alle appartementen zijn energiezuinig, dankzij een collectieve Warmte Koude Opslag (WKO) gekoppeld aan zonnepanelen op de daken en individuele warmtepompen. In een later stadium komen mogelijk ook elektrische deelauto’s beschikbaar voor de huurders.

“Wij zijn heel blij met de aankoop van deze zeer energiezuinige appartementen”, zegt Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder Vermogensbeheer bij PME. “Zij voorzien in een grote behoefte aan betaalde huisvesting in Utrecht, dragen met de lage CO2-uitstoot bij aan het Klimaatakkoord en zullen de deelnemers in het pensioenfonds naar verwachting een langjarig, stabiel rendement opleveren.”

Het zorgvastgoedfonds van Syntrus Achmea breidt met de koop de portefeuille in de randstad verder uit. “Met de vergrijzing ontstaat juist in de grote steden een grote vraag naar goede appartementen waar senioren langer zelfstandig kunnen wonen”, zegt fondsmanager Marco Mosselman van het ADHCPF. “Daarbij is het een plus als ouderen eventueel in hetzelfde complex kunnen blijven als zij intensievere zorg nodig hebben.”

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Met de stank van de waterzuivering aan de ene kant en de herrie van het winkelcentrum aan de andere kant, en niet te vergeten heel veel verkeer wat langsraast. En warmtepompen, hoera, altijd een gezellige bromtoon om naar te luisteren.
  Maar wie weet, als de gemeente het ooit nog rond krijgt wel de meisjes van plezier op kruipafstand.
  Zoals verwacht de zoveelste blokkendoos, maar ja, dat past dan wel weer bij de rest.

 2. Lombokker

  Een goede ontwikkeling, dat zouden meer pensioenfondsen moeten doen. Het was vroeger trouwens heel normaal dat pensioenfondsen hun geld in huurwoningen en ander vastgoed staken. Daar is met de aandelengekte in de jaren ’80 de klad in gekomen. Maar met de huidige lage rentestanden is het natuurlijk een aantrekkelijke optie. Kijk maar hoeveel particuliere beleggers huizen opkopen om voor veel geld te kunnen verhuren.
  Pensioenfondsen hebben gelukkig genoeg geld om zelf te kunnen bouwen, dus dat drijft de huizenprijzen ook niet verder omhoog. Ik hoop dat meer pensioenfondsen dit gaan doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).