Huis van oud-burgemeester Jan van Zanen te koop voor bijna 8 ton | De Utrechtse Internet Courant Huis van oud-burgemeester Jan van Zanen te koop voor bijna 8 ton | De Utrechtse Internet Courant

Huis van oud-burgemeester Jan van Zanen te koop voor bijna 8 ton

Huis van oud-burgemeester Jan van Zanen te koop voor bijna 8 ton
Foto: Lauteslager Makelaars
Het huis in Rijnsweerd Zuid waar de oud-burgemeester van Utrecht Jan van Zanen jarenlang heeft gewoond staat te koop. De vraagprijs voor het huis aan de Paul Huflaan is 785.000 euro. Van Zanen verhuisde een paar dagen geleden naar Den Haag. Daar huurt hij nu een appartement.

Het huis in Rijnsweerd Zuid waar de oud-burgemeester van Utrecht Jan van Zanen jarenlang heeft gewoond staat te koop. De vraagprijs voor het huis aan de Paul Huflaan is 785.000 euro. Van Zanen verhuisde een paar dagen geleden naar Den Haag. Daar huurt hij nu een appartement.

“Deze royale, geschakelde woning met garage staat in het mooie Rijnsweerd Zuid”, is te lezen op de site van Lauteslager. “Een zijarm van de Kromme Rijn meandert door deze voorname en rustige wijk. De voorgevel oogt wellicht bescheiden; het aantal vierkante meters woonoppervlak daarachter is verrassend groot.”

Het huis heeft zes kamers en een totale woonoppervlakte van 164 vierkante meter. Op de foto’s is onder meer te zien dat de achtergevel van de woonkamer is verhoogd met schuine ramen als dak. “In combinatie met veel glas en openslaande deuren in de pui geeft dit de woonkamer een serre-achtige uitstraling. Het levert een schitterende lichtinval op”, schrijft de makelaar.

Ook de werkkamer van Van Zanen zit natuurlijk tussen de foto’s. Sommigen zullen die misschien herkennen. Vanaf die kamer nam hij de afgelopen tijd onder meer deel aan de online vergaderingen van de Utrechtse gemeenteraad.

‘Weemoed’

Afgelopen dinsdag nam Van Zanen tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering in de Grote Zaal van TivoliVredenburg afscheid van Utrecht. Hij noemde het een bijzonder moment. “Ik geef het stokje met weemoed door.”

Peter den Oudsten werd woensdag officieel beëdigd als waarnemend burgemeester van Utrecht. De commissaris van de Koning Hans Oosters nam toen de verklaring en belofte af.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Rob Huibers

  Nou en? Is dit nieuws? Belangrijk? Politiek relevant? Moeten we dit weten?

 2. Scherpschutter

  In geen 785.000 jaar….

 3. Wegwezen

  Nou wil ik niks meer over van Zanen horen
  Man laat Utrecht zomaar vallen voor Den Haag

 4. Kadoendra

  @Rob Huibers

  DUIC houd zijn lezers uitstekend op de hoogte van alles wat er gebeurt en speelt in Utrecht en dan is het best wel goed mogelijk dat er af en toe eens een artikel in de DUIC kan staan waar u geen interesse voor heeft.
  Wat mij betreft moet DUIC er vooral niet mee stoppen om zo breed mogelijk zaken die met Utrecht en omstreken te maken hebben te blijven belichten!

 5. Anne Marie ten Berge

  Voor hoeveel heeft VAN ZANEN deze woning gekocht toe ie hier op 1 januari 2014 als burgemeester kwam langs fietsen ?

 6. Koel Hoofd

  @Kadoendra, Duic laat anders genoeg steken vallen in de berichtgeving als zijnde platform van de gemeente.
  Het leuke ervan is wel dat we als reaguurders zo ongelooflijk kunnen zeiken.

 7. wollie

  gek dat ie het niet aanhoudt, mag dat niet van den haag? of van den haag

 8. Koel Hoofd

  @Kadoendra, de nieuwsvoorziening is anders uiterst selectief.

 9. MJPD

  Van een royaal etablissement naar een Haags appartement.

 10. Kadoendra

  @Wollie

  Volgens mij moet een burgemeester in de plaats wonen waar hij/zij burgemeester is.

 11. Paul

  toch geen bijzonder nieuws?

 12. Hans Jansen

  Te veel eer. Overgewaardeerde baantjes jager. Geef mij Aboutaleb maar. Man van zijn woord.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).