U-pashouders krijgen vanaf vandaag huurkorting - De Utrechtse Internet Courant U-pashouders krijgen vanaf vandaag huurkorting - De Utrechtse Internet Courant

U-pashouders krijgen vanaf vandaag huurkorting

U-pashouders krijgen vanaf vandaag huurkorting
Vanaf vandaag krijgen bijna duizend U-pashouders huurkorting. De korting is onderdeel van een proef en is bedoeld om huurders met een laag inkomen en een hoge huur een steuntje in de rug te geven.

Vanaf vandaag krijgen bijna duizend U-pashouders huurkorting. De korting is onderdeel van een proef en is bedoeld om huurders met een laag inkomen en een hoge huur een steuntje in de rug te geven.

Huurders kunnen nog steeds korting aanvragen bij woningcorporaties. Het aantal mensen met huurkorting krijgt zal dus nog oplopen. De korting bedraagt gemiddeld 51 euro per maand en kan oplopen tot 150 euro per maand.

Eerste huurkorting

Wethouder Paulus Jansen en vice-voorzitter Marije Eleveld van de Stichting Utrechtse Woningcorporaties (SUTW) feliciteerden vandaag een huurder met de eerste huurkorting die voortkomt uit de proef.

Utrecht is de eerste gemeente in Nederland waar deze nieuwe manier van lastenverlaging is ingevoerd. Als na een tussentijdse evaluatie blijkt dat de resultaten positief zijn, wordt de proef voortgezet.

Wethouder Paulus Jansen en Marije Eleveld feliciteren een huurder met de korting.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Tp

  En dus wordt gestimuleerd dat mensen in een te dure corporatiewoning gaan wonen, bijvoorbeeld als alleenstaande in een gezinswoning? Vreemde sp vorm weer van gratis geld uitdelen van onze belastingcenten…

 2. Rietje

  En dan ? Dan krijg ik minder huurtoeslag. Wat schiet ik er mee op ?
  Wie legt het me uit ?

 3. Geenstijl@Utrecht

  En vervolgens weer worden gekort op je huurtoeslag een jaar later ….zucht.

 4. Echtutrechtse

  Ik snap het ook niet, daar is toch huurtoeslag voor?

 5. Peter van Gorp

  Sjongejonge, wat een reacties weer. Dit soort maatregelen als compensatie voor het verkeerde beleid van het kabinet zal steeds harder nodig zijn. Door het VVD-beleid om sociale huren marktconform te maken, moeten steeds meer mensen met een laag inkomen de hoofdprijs betalen, die ze niet kunnen betalen en waardoor ze schulden maken en enorm in de problemen komen. Sommige woningen zijn zo duur geworden dat huurtoeslag vragen niet meer mogelijk is, terwijl dat op basis van het inkomen alleen wel zou mogen. Een dubbele bestraffing voor de mensen met een laag inkomen. Doorschuiven naar goedkopere cooperatiewoningen zal niet altijd mogelijk zijn, want dat aanbod is zeer beperkt en er gelden lange wachtlijsten voor, ook voor urgentiegevallen. In andere gemeenten zijn de wachtlijsten ook lang en gelden de voorrangsregelingen uiteraard niet. De reisafstand kan onrealistisch lang worden en er is ook niet zomaar ander werk te vinden in een andere woonplaats.

 6. VoordorpPaul

  Had eigelijk gehoopt op een soort lastenverlaging voor iedereen..
  Want er wordt veel te veel gejat van de inwoners

 7. blm

  Er was toch iets met die U-pas? Alleen obv inkomen maar niet obv vermogen? Heel veel vermogen maar klein of geen inkomen dan U-pas korting met een dikke spaarrekening of vermogen anderzijds? En dan nu ook huurkorting?
  Controle op deze pas nagenoeg niet en bij verandering in inkomen niet ingenomen werd een pas weken geleden nog geconstateerd.
  En hoe zit het iid mbt de combinatie huurtoeslag? Is het huurtoeslag en U-pas korting? of of of?
  En al die administratieve romslomp…. dit moet toch doelmatiger kunnen!

 8. Reaguurder/Utrecht

  Mensen zijn jullie dan zo dom om niet in te zien dat dit gewoon een luchtkasteel is, en het ergste is dat de Wethouder van de SP er nog aan meedoet ook, nota bene een partij die beter zou moeten weten, dit wordt weer in mindering gebracht op de huurtoeslag, trap er niet in geeft alleen maar meer financiële ellende en rompslomp.

 9. Claudia

  Deze groep krijgt al huurtoeslag. De mensen die net een inkomen hebben boven die grens huren vaak voor minimaal 40-50 % van hun inkomen aan huur. In de zgn, sociale huurwoning die helemaal niet zo sociaal is met de huur van 710,- daar had het beter tot zijn recht gekomen,

 10. Een mens zoals iedereen.

  Hier komen weer mensen door in de financiële problemen, alleen is dit pas naar een jaar of twee dat de belastingdienst erachter komt dat je teveel hebt gekregen en dus terug moet betalen.
  Trap dus niet in deze worst …………..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).