Informatiecentrum Leidsche Rijn wordt toch kerk | De Utrechtse Internet Courant Informatiecentrum Leidsche Rijn wordt toch kerk | De Utrechtse Internet Courant

Informatiecentrum Leidsche Rijn wordt toch kerk

Informatiecentrum Leidsche Rijn wordt toch kerk

In het gebouw van Infocentrum Leidsche Rijn komt toch een kerk. Dat heeft het college laten weten naar aanleiding van vragen van de VVD. Het college erkent in beantwoording van die vragen dat verkoop aan een bedrijf meer zou opleveren, maar vindt het maatschappelijk belang zwaarder wegen.

Het gebouw aan de Verlengde Vleutenseweg staat sinds juni te koop. De gemeente wil er minimaal 1,8 miljoen euro voor hebben, maar alleen religieuze instellingen mogen bieden. Dat stuitte de VVD tegen de borst, aangezien er veel belangstelling is vanuit het bedrijfsleven. Daardoor kan de gemeente een veel betere prijs voor het Informatiecentrum en de grond krijgen.

De VVD heeft al laten weten geen genoegen met de antwoorden (PDF) te nemen en tijdens een raadsdebat over de bestemming en verkoop van het gebouw te willen praten.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).