Jaar na start bouw is hoogste punt van studentenflat Sequoia bereikt | De Utrechtse Internet Courant Jaar na start bouw is hoogste punt van studentenflat Sequoia bereikt | De Utrechtse Internet Courant

Jaar na start bouw is hoogste punt van studentenflat Sequoia bereikt

Jaar na start bouw is hoogste punt van studentenflat Sequoia bereikt
Een jaar geleden startte de bouw van studentencomplex Sequoia en donderdag wordt het hoogste punt bereikt. In het gebouw komen 318 studentenwoningen. De eerste studenten kunnen in het voorjaar van 2020 hun intrek nemen.

Een jaar geleden startte de bouw van studentencomplex Sequoia en donderdag wordt het hoogste punt bereikt. In het gebouw komen 318 studentenwoningen. De eerste studenten kunnen in het voorjaar van 2020 hun intrek nemen.

Het studentencomplex is onderdeel van gebiedsontwikkeling ‘De Kwekerij’ in Utrecht-Oost, waar tot afgelopen jaar de KPN-toren stond. Dit gebied wordt ontwikkeld door Jebber waarbij er in totaal 800 huurwoningen komen voor studenten en starters.

In Sequoia komen 318 studio’s van 21 vierkante meter met elk een eigen badkamer en keukenblok. Tien studio’s vormen samen één eenheid met een gezamenlijke woonkamer met open keuken.

“Bewoners kunnen daar gezellig met elkaar koken, eten, studeren en film kijken”, aldus Marianne Kleijnen, manager Vastgoed bij de SSH. “Op de begane grond komt een ruime wasruimte, studiegelegenheid en horeca.”

13 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Gaat dit de toeloop van buitenlandse studenten bedienen of komen NL studenten er ook nog aan te pas? Die hebben jarenlang gewacht op wat lucht in de kamermarkt. Dan komt die lucht er eindelijk, worden ze gepasseerd door ‘inhalend verkeer’. Helemaal fout, zo’n opmerking natuurlijk. Maar het blijft een zure zaak.

 2. Martijn

  @ Massegast
  Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het bij de SSH met een klein beetje inspanning redelijk makkelijk is om een kamer te krijgen.

 3. UUstudent

  @Martijn
  Aangezien er voor bijna alle SSH-kamers gehospiteerd moet worden is het voor sommige mensen redelijk makkelijk ja. Als je echter een meer intrinsiek karakter hebt, lijkt het erop dat je het in Utrecht niet verdient om op kamers te wonen. De “sociale types” selecteren elkaar voor kamers en de rest valt buiten de boot.
  @Massegast
  Ik vind dat de UU moet stoppen met het binnenhengelen van buitenlandse studenten als ze niet zelf voor huisvesting voor deze studenten kunnen zorgen. Er zijn genoeg studentensteden op de wereld waar huisvesting niet zo’n groot probleem is als hier. De makkelijkste manier om de druk op de markt te verlagen is het inperken (lees: stoppen met actief stimuleren) van het aantal buitenlandse studenten. Wat de Universiteit nu doet is onverantwoord. De Universiteit schuift het probleem door naar de SSH en de gemeente en de Nederlandse student is de dupe.

 4. Ano

  Met bijna 4 jaar wachttijd kom ik nog steeds niet aan een studio bij de SSH…. Ik woon nu wel in een SSH pand, maar de binnenkant is volgens mij al 30 jaar niet gerenoveerd (het is echt heel erg verouderd). Ondertussen maken ze de huizen die beschikbaar zijn voor de internationals (en dat zijn er elk jaar meer in het complex..) gloednieuw van binnen; nieuwe vloeren, keukens, badkamers, en vers geverfde muren. Ik hoop dat dit nieuwe pand me wel een kans geeft om een studio te krijgen, en niet automatisch wordt vrijgegeven aan de internationals zoals vele andere huizen hier.

 5. VanEysinga

  @Massegast: die Nederlandse studenten zorgen wel voor elkaar. Toen ik zelf een jaar of vijf geleden op kamerzoektocht ging, stond bij bijna elke advertentie ‘no internationals’ of ‘Dutch only’ (zie ook: https://www.duic.nl/algemeen/d66-komt-met-actieplan-voor-internationals-utrecht/). Ook mijn huisbaas wilde niet dat er buitenlandse studenten in zijn huis kwamen. Het is een groot probleem, zelfs zo groot, dat er studenten zijn die na een paar maanden van hopeloos hospiteren, als ze al worden uitgenodigd, gedesillusioneerd terugkeren en Nederland verlaten. Op de Nederlandse universiteiten wordt aangemoedigd om een tijdje in het buitenland te studeren, dus dat maakt het omgekeerde – buitenlandse studenten verwelkomen en faciliteren – min of meer een plicht. Ja, ik ben het met je eens dat er iets moet gebeuren aan de kamerhuurmarkt – aan de hele huur- en woningmarkt natuurlijk – maar dit initiatief is kei- en keihard nodig. Een kamer vinden voor een Nederlandse student is soms lastig, maar gaat wel – maar om als buitenlandse student ertussen te komen is schier onmogelijk.

 6. Jos

  Ano

  Doe je een studie van meer dan 4 jaar dan?

  Anders ben je toch niet meer de doelgroep? Of vergis ik mij nu?

  Ik denk dat ja vanaf nu maar bij woningnet moet reageren en niet bij de SSH, anders houd jij studentenstudio’s voor studenten van de toekomst bezet en ben je zelf het probleem.

  Hoe erg ik de woningnood verder ook vind.

 7. Utrechter2

  Organisaties en bestuurslichamen schijnen geld te krijgen voor het aantal (internationale) studenten. Kosmopolitisch zijn is prima maar het wordt vervelend als stimuleringsmaatregelen ontsporen.

 8. Erwin

  @Ano: schuif eens op! Volgens mij ben jij klaar met de studie!
  @uustudent: intrinsiek? Bedoel je introvert? #diestudentenvantegenwoordig

 9. Bertje 030

  De afstanden zijn over het algemeen in NED vrij kort, het openbaar vervoer is goed geregeld, dus blijf gewoon lekker thuis wonen, we moeten er maar eens vanaf dat alles in Utrecht aan de kant gezet wordt voor studenten, de gemiddelde autochtone Utrechter komt al jaren niet meer aan bod, sociale huur wordt voor megaprijzen verkocht door de woningbouwcorporaties en nieuwe huurhuizen die betaalbaar zijn worden er weinig gebouwd.

 10. Jos

  @ Bertje

  Tja, dat is het het neo-liberale beleid geweest he vanaf de jaren tachtig in Nederland gevoerd.

  Wat heb je zelf eigenlijk gestemd vanaf die tijd?

  Overigens zorgt studentenhuisvesting ervoor, tenminste zou moeten, dat kamerbewoning in particuliere gebouwen afneemt, waardoor er meer particuliere woonruimte voor anderen zou moeten ontstaan. Maar ja, dat is buiten de neo-liberale samenleving gerekend.

  Overigens is de SSH een stichting die zelf mag bepalen of men complexen bouwt. Dat is buiten de stuurkoers van een gemeente, de gemeente gaat er niet over.

  De gemeente heeft ook weinig vat op woningcoöperaties, waar ook deze stuurt ze niet aan. Misschien moet je juist bij deze partijen terecht met je woede?

  Of je richt samen met medeburgers een nieuwe eigen woningcoöperatie op, die het anders doet? Dat staat ook altijd vrij; gewoon weer een woonvereniging opstarten. Verbaasd me hoe weinig mensen daadwerkelijk zelf initiatief nemen om de boel op een fatsoenlijke wijze echt te veranderen. Ook daar zijn mogelijkheden voor.

 11. NL

  @ Jos

  Ik lees op dit forum een niet aflatende stroom anti-neoliberale teksten van jouw hand. Naar aanleiding van je laatste twee zinnen: wat doe jij om de boel op een fatsoenlijke wijze echt te veranderen? Ook daar zijn mogelijkheden voor.

 12. Reactionaire rechtse zak.

  “citaat Jos: Overigens zorgt studentenhuisvesting ervoor, tenminste zou moeten, dat kamerbewoning in particuliere gebouwen afneemt, waardoor er meer particuliere woonruimte voor anderen zou moeten ontstaan. Maar ja, dat is buiten de neo-liberale samenleving gerekend.”

  Precies, Jos. Het linkse wensdenken is ook hier weer helemaal in de soep gelopen omdat de realiteit ook nu weerbarstiger is dan het politiek amateurisme van (groen) links in dromenland.
  De burgers – studenten in dit geval – zijn wéér de dupe van het stuitende linkse wegkijken, inertie.en wegkijken van de realiteit.

 13. Koel Hoofd

  Waarom bouwen ze niet gewoon een paar van die torenflats op de Uithof? Plek zat daar, en is ook gelijk de fietsfile naar de Uithof opgelost.
  Dan zijn we ook van de overlast af die de post-puberale feestende koters zonder ouderlijke supervisie de werkende stadsbewoners aandoen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).