Johan de Meesterstraat: beste klimaatstraat in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Johan de Meesterstraat: beste klimaatstraat in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Johan de Meesterstraat: beste klimaatstraat in Utrecht

Johan de Meesterstraat: beste klimaatstraat in Utrecht

DUIC had het bijna over het hoofd gezien, maar al weer een ruime week geleden, op 2 juni, vierde de Utrechtse Johan de Meesterstraat in Nieuw Engeland, dat zij de beste klimaatstraat van Utrecht is geworden. In Utrecht deden dit jaar 96 straten mee aan het Nationale Klimaatstraatfeest, waarbij burgers concreet aan de slag gaan met energiebesparing in hun buurt. Landelijk eindigde de Johan de meesterstraat op de 79e plaats van de 5.000 deelnemers

Onder aanwezigheid van wethouder milieu en duurzaamheid Mirjam de Rijk vierde de Johan de Meesterstraat op 2 juni 2012 haar overwinning als beste klimaatstraat uit bijna 40 deelnemende straten in Utrecht. De Rijk overhandigde tijdens het zonnige feest een aandenken aan de inzet van de bewoners om zuinig om te gaan met energie: vakantie in eigen land, auto laten staan bij korte ritten, waterbesparende douchekop, zonnepanelen, groene stroom, led en spaarlampen, verwarming graad lager, koelkast, droger en wasmachine van label A+. ‘Een mooie en stimulerende bijdrage voor een klimaatneutrale wijk en stad’, aldus De Rijk.

Om de doelstellingen van het (overheids)beleid ten aanzien van klimaat te realiseren, is het van groot belang dat burgers meedoen en concreet aan de slag gaan met energiebesparing. Het Nationale Klimaatstraatfeest is een laagdrempelige manier om de burger hiervoor enthousiast te maken. Het Klimaatstraatfeest wordt georganiseerd door de HIER Klimaatcampagne, een initiatief van ruim 30 Nederlandse maatschappelijke organisaties die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. Voor het Klimaatstraatfeest werkt de HIER Klimaatcampagne samen met Agentschap NL, Duurzame Buren, de Fietsersbond, Milieu Centraal, Stichting Band op Spanning en de Woonbond. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door maatschappelijk partner Essent en door Procter & Gamble en Elton.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).