Komende twee jaar 12.000 nieuwe woningen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Komende twee jaar 12.000 nieuwe woningen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Komende twee jaar 12.000 nieuwe woningen in Utrecht

Komende twee jaar 12.000 nieuwe woningen in Utrecht
Utrecht gezien vanaf de Apollo Residence in Utrecht-Oost. Foto: DUIC
Er blijft ook de komende twee jaar flink gebouwd worden in Utrecht. De komende twee jaar worden er 12.000 woningen gebouwd in de stad. Dat blijkt uit het zogeheten ‘Meerjaren Perspectief Stedelijke Ontwikkeling’ (MPSO).

Er blijft ook de komende twee jaar flink gebouwd worden in Utrecht. De komende twee jaar worden er 12.000 woningen gebouwd in de stad. Dat blijkt uit het zogeheten ‘Meerjaren Perspectief Stedelijke Ontwikkeling’ (MPSO).

In dit rapport wordt een beeld geschetst van de ruimtelijke ontwikkelingsprojecten in Utrecht. Uitgangspunt van het college van B&W bij de groei van de stad is duurzame, gezonde verstedelijking.

Het MPSO is een sturingsinstrument voor de gemeenteraad en zoomt in op de prioritaire gebieden uit de Ruimtelijke Strategie: het Stationsgebied, Leidsche Rijn, Merwedekanaalzone en Utrecht Science Park.

Het MPSO  is in te zien via een interactieve website. Op de website kan op de kaart doorgeklikt worden naar projectinformatie en/of eigen selecties gemaakt worden om gewenste informatie te vinden.

2 Reacties

Reageren
 1. r van thiel

  Ik kan wel gaan zeuren over energieverbruik van de nieuwe woningen in Utrecht maar het is goedkoper om bij de nieuwbouwwoningen meteen rekening te houden met zonnepaneel en de verbruikte energie meteen te verek een met de opgewekte energie en meteen een aan sluiting voor een electrische auto te maken. Groen links wordt er nu van beschuldigd de Ze autotjes willen pesten .er zou nog ee wereld voor ze te winnen zijn als ze er van uit gaan dat mensen altijd het gemak van een auto zullen willen. Ze moeten zich meer gaan richten op schoner electrische auto’s en die zoveel mogelijk faciliteren dus bij nieuwbouwwoningen ook die mogelijkheden n bouwen .De eventuele meerkosten verdient de projectontwikkelaar wel terug bij de verkoop van de woningen. En aangezien Utrecht een gewilde stad is zullen de woningen ondanks een eventuele meerprijs toch wel verkocht worden. En zo zijn er voor
  groen links nog veel mogelijkheden om faciliteiten voor electrische auto’s te maken in de stad en aan energie besparing te doen . Als in 2050 minstens 40%van de auto’s electrische moet zijn zal de rest van Nederland jaloers zijn op Utrecht omdat die inmiddels zoveel faciliteiten heeft voor elektrische auto’s en dus meer bezoekers trekt dan andere plaatsen want het is toch erg leuk als je bootschappen doet en meteen heel goedkoop je auto oplaat omdat de zon schijnt en je ook nog lekker op het terras zit of naar de film gaat. Wat er verder nog mogelijk is voet nu te ver

 2. Utrecht Centrum Stad van Nederland.

  Positief ! Het is belangrijk dat er intensiever gebouwd gebouwd wordt om de druk op de Utrechtse woning markt te verlichten. Hoger bouwen levert meer woningen op , en die zijn zeer snel nodig voor ook de lagere sociale huur markt.
  Tevens is het ook belangrijk in Utrecht & Amsterdam, de meest populaire woon steden van Nederland, te bouwen voor gezinnen met een hoog inkomen. Uit laatste onderzoek blijkt dat die in de Randstad niet goed aanbod komen, er vaak geen goed passend aanbod is.
  Bijvoorbeeld terras stapeling bouw zoals in Berlijn, Of Marina/jachthaven aan de vecht met
  aanleg stijgers, bv Waterzuivering terrein/ zandpad locatie zouden dat wel kunnen zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).