Landelijke primeur Wonderwoods aan Jaarbeursboulevard: betaalbaar wonen in de stad | De Utrechtse Internet Courant Landelijke primeur Wonderwoods aan Jaarbeursboulevard: betaalbaar wonen in de stad | De Utrechtse Internet Courant

Landelijke primeur Wonderwoods aan Jaarbeursboulevard: betaalbaar wonen in de stad

Landelijke primeur Wonderwoods aan Jaarbeursboulevard: betaalbaar wonen in de stad
Het toekomstige Wonderwoods.
Aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht komt Wonderwoods. Het gebouw wordt onderdeel van het nieuwe Beurskwartier en zal deels uit huurwoningen bestaan voor mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning of koopwoning.

Aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht komt Wonderwoods. Het gebouw wordt onderdeel van het nieuwe Beurskwartier en zal deels uit huurwoningen bestaan voor mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning of koopwoning.

Dat betekent dat mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Utrechtse samenleving, zoals leraren en verplegers, terecht kunnen in een huurwoning in Wonderwoods. Op dit moment heeft de stad een groot tekort aan middensegment huurwoningen.

Key Worker Housing

Wonderwoods is gebaseerd op Key Worker Housing, een Engels concept dat wonen voor mensen in de stad betaalbaar maakt, en heeft in Utrecht de landelijke primeur. Volgens G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten zou het Beurskwartier op deze manier een plek voor iedereen moeten worden, de vestigingsambitie van de Gemeente Utrecht.

Huurders moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een Key Worker-appartement in Wonderwoods. De exacte invulling hiervan werken G&S Vastgoed, KondorWessels Projecten en Vesteda de komende tijd verder uit, zodat het past in het Utrechtse woonbeleid en voldoet aan de huidige wet- en regelgeving.

Groen

Wonderswoods zal bestaan uit twee groene torens van negentig en zeventig meter waarin wonen, werken, ontspannen en vermaak centraal staan. In totaal komen er driehonderd koop- en huurwoningen. Ook komen er onder meer kantoren, kleinschalige winkels, gezonde horeca en de publieksfunctie Playlab.

Het is de bedoeling dat er in 2019 wordt gestart met de bouw van Wonderwoods. In 2022 moeten de torens klaar zijn.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. cas

  Nu ben ik wel nieuwsgierig wat de prijs is van een middensegment woning?

 2. JdV

  En ik ben nieuwsgierig welke mensen een belangrijke bijdrage leveren aan de Utrechtse samenleving. Leraren en verplegers worden genoemd. Politieagenten? Brandweermannen? Vuilnismannen? Marktkooplieden? Gemeenteambtenaren? Journalisten? Museum medewerkers? Buschauffeurs? Fietsenmakers? Schoonmakers? Bankmedewerkers? Woningbouwvereniging medewerkers? Tivoli-Vredenburg medewerkers? Barmensen?
  Als ik advocaat was zou ik hier op in springen en bij de eerste weigering direct een kort geding aanspannen waarin ik eis dat de gemeente bewijst dat het werk dat mijn cliënt doet geen belangrijke bijdrage levert aan de Utrechtse samenleving. Kees van Oosten kom er maar in…..

 3. Wim B.

  Hoezo nou weer “gezonde” horeca ?

 4. cas

  @ Wim, dus niet al de mislukte concepten die na 6 maanden weer sluiten (Als voorbeeld nagenoeg alle horeca aan de westerkade)?? Denk ik tenminste…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).