Leidsche Rijn Centrum krijgt complex met 150 huurwoningen voor 55-plussers Leidsche Rijn Centrum krijgt complex met 150 huurwoningen voor 55-plussers

Leidsche Rijn Centrum krijgt complex met 150 huurwoningen voor 55-plussers

Leidsche Rijn Centrum krijgt complex met 150 huurwoningen voor 55-plussers
Beeld: Dura Vermeer
In het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn Centrum komt een appartementencomplex met 150 huurwoningen voor 55-plussers. De bouw van het complex op bouwkavel E5 begint volgens ontwikkelaar Dura Vermeer naar verwachting eind 2022.

In het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn Centrum komt een appartementencomplex met 150 huurwoningen voor 55-plussers. De bouw van het complex op bouwkavel E5 begint volgens ontwikkelaar Dura Vermeer naar verwachting eind 2022.

Het complex ‘Legends’ wordt ingericht met het idee om ‘te bewegen en te ontmoeten’, bijvoorbeeld in de gemeenschappelijke ruimtes waar leestafels en zithoeken komen of in de activiteitenruimten of de binnentuin die is ontworpen door landschapsarchitect Karres en Brands.

Van de 150 woningen vallen er 50 in de categorie sociale huur, 50 in de categorie middenhuur en 50 in de vrije sector huur. De woningen zijn duurzaam, energiezuinig en voorzien van gezonde ventilatie. Ook kunnen de woningen worden aangepast als de behoeften van de bewoners veranderen, bijvoorbeeld omdat ze andere zorg nodig hebben.

Tekst loopt door onder de foto

Vitaal ouder worden

“Jong blijven en vitaal ouder worden, het komt samen in het appartementencomplex”, zegt Marijke Nas van Dura Vermeer. “Een fijne plek voor een doelgroep die in een stedelijke omgeving zinvol actief wil blijven met behoud van eigen regie. In een veranderende woningmarkt voor ouderen leveren wij met deze ontwikkeling een belangrijke bijdrage voor de stad Utrecht.”

Wethouder Klaas Verschuure wijst ook op een bijkomend effect van het complex voor 55-plussers. “Zodra de kinderen het ouderlijk nest hebben verlaten, gaan veel mensen een nieuwe levensfase in. De mensen die in Legends komen wonen, laten waarschijnlijk een woning achter waar bijvoorbeeld weer een jong stel in kan trekken. Zij laten op hun beurt óók weer iets achter waardoor starters de woningmarkt kunnen betreden. Zo komt de woningmarkt op een natuurlijke manier in beweging. Daarom bouwen we in Utrecht voor verschillende groepen mensen, zodat iedereen een plek kan krijgen.”

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. WvR

  Zoals ik het lees:
  Een bejaardentehuis voor 55 plussers, speciaal gebouwd om aanstaande bejaarden vroegtijdig weg te kunnen saneren.

 2. Jeroen

  Maar goed WvR, ligt dat aan het plan of aan jou?

 3. WvR

  @Jeroen:
  Ik denk aan het plan.
  Geholpen door zinsnedes als

  – “vitaal ouder worden”
  – “Een fijne plek voor een doelgroep die in een stedelijke omgeving zinvol actief wil blijven met behoud van eigen regie”

  En natuurlijk door Klaas Verschuure die zich nu al rijk rekent met potentieel vrijkomende huizen, en niet lijkt te kunnen wachten tot 55 plussers en masse verhuizen. Klaas denkt dat door die 150 woninkjes de woningmarkt op natuurlijke wijze in beweging komt…

 4. Hns

  Niet te geloven zeg . . .daar kun je blij mee zijn, een hele partij van 50 betaalbare woningen in de sociale sector. De rest onbetaalbaar voor jan met de pet, zoals ikke.

 5. isabelle

  Die Klaas toch….Klaas gaat ervan uit dat 55-plussers oud zijn. En dat oudere mensen in een klein hokje willen wonen als hun kinderen het huis uit gaan. In een prikkelarme omgeving. Met oudemensenzorg die ze natuurlijk in no time nodig gaan hebben.

  Ouwe mensen van 55+: die moet je zo snel mogelijk uit hun mooie huis jagen en wegstoppen. Liefst bij elkaar. Dan heeft de samenleving er geen last meer van.

  Bedankt Klaas! Je hebt de woningnood opgelost!!

 6. Scherpschutter

  Ik sluit me aan bij Isabelle. Ook dit is weer knotsgek… Wie gaat er nou op z’n 55e in een bejaardenflat wonen tussen alleen maar 55+’ers?

 7. RABE

  Ik wil weten hoe hoog de huur is. Als ik mijn huis verkoop, moet ik dat dan eerst opmaken aan hoge huur, of mag er ook wat over blijven voor mijn kinderen???
  Nu woon ik goedkoop in een 1 gezinswoning. Voor een huurwoning ga ik dus niet de hoofdprijs betalen.

 8. [email protected]🤪

  Allemaal maatregelen die niet bijdragen aan de oplossing van het woningtekort.

 9. W

  En nu nog échte aandacht voor senioren die hun grote woning willen achter laten voor gezinnen, maar zéker niet opgesloten willen worden in een 55+ bejaardenflat!!!
  Te simpel conclusie politiek!
  Ga eens echt serieus en fatsoenlijk om met senioren!

 10. Ton

  Over nog geen 7 jaar is Klaas zelf ook al weer 55+.
  Dan kan hij gaan bewegen en ontmoeten aan de leestafels en in de zithoeken of in de activiteitenruimten en de binnen(!)tuin.
  Handig als hij bijvoorbeeld andere zorg nodig heeft.
  Zo kan hij samen jong blijven en en vitaal ouder worden op een fijne plek om zinvol actief te blijven. met behoud van eigen regie.
  Dan kan hij waarschijnlijk een woning achter laten waar bijvoorbeeld weer een jong stel in kan trekken.
  Ik verzin niets. Het staat er allemaal.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).