Luxe wooncomplex aan Utrechtse Maliebaan opgeleverd | De Utrechtse Internet Courant Luxe wooncomplex aan Utrechtse Maliebaan opgeleverd | De Utrechtse Internet Courant

Luxe wooncomplex aan Utrechtse Maliebaan opgeleverd

Luxe wooncomplex aan Utrechtse Maliebaan opgeleverd
Aan de statige Maliebaan in Utrecht is een nieuw woonconcept opgeleverd. Een voormalige kantoorpand is omgebouwd naar 30 luxe appartementen en draagt nu de naam Latona Apartments. 

Aan de statige Maliebaan in Utrecht is een nieuw woonconcept opgeleverd. Een voormalige kantoorpand is omgebouwd naar 30 luxe appartementen en draagt nu de naam Latona Apartments. 

De appartementen hebben een woonoppervlakte variërend van 57 tot 97 vierkante meter waarvan de huurprijs tussen de 1450 en 2300 euro is.

De balkons van het gebouw hebben een bijzonder hekwerk waarbij het patroon aantoont hoe de Maliebaan er vroeger uitzag. Rond 1850 werd de Maliebaan namelijk gebruikt voor het Maliespel. Dit is een spel waarbij een houten bal tussen twee palen geslagen moet worden.

De woningen worden volledig gestoffeerd, compleet met maatwerkkeuken, vaste eettafel, inbouwverlichting en gordijnen verhuurd. Het wooncomplex is begin februari opgeleverd. 24 appartementen zijn inmiddels bewoond.

16 Reacties

Reageren
 1. MJPD

  Toe maar, € 1.450 voor 57 m2 omgebouwd kantoorgebouw…

 2. Wspek

  Minimale oppervlakte: 57m2
  Minimale huurprijs: 1450 Euro per maand.

  Dat de woningmarkt maar snel weer in elkaar mag storten.

 3. cas

  “een nieuw woonconcept” ik zit echt te huilen van het lachen… wat een onzin.

 4. Scherpschutter

  @MJPD 13/2/2019 – 14:53

  Nee, 1450 euro voor een volledig gemoderniseerd-, energiezuinig-, fris en bovendien gemeubileerd appartement op een absolute A-locatie, inclusief parkeerplek, zo het centrum van de stad.

  Het is een koopje eerlijk gezegd! Daar heb je in Amsterdam misschien net een compleet afgeleefd kaal hok van 20m2 met gedeelde badkamer en keuken voor…. Als je mazzel hebt.

 5. Cico

  Motels langs de weg hebben exact dezelfde ‘luxe’ uitstraling als dit opgelapte kantoor. Wat een waanzin dat je 1500 euro excl gaat neerleggen voor een miezerige 50m2. Dan heb je echt je prioriteiten niet op orde

 6. Fred

  De vergelijking van iets in Utrecht met iets in Amsterdam laat al zien dat het over iets belachelijks gaat, in dit geval idioot hoge huren.

 7. Vince de Prince

  Het klopt absoluut niet dat de Maliebaan rond 1850 nog gebruikt werd voor het maliespel. Hier kwam al begin 1700 de klad in en gedurende de 18e eeuw werd er dan ook vrijwel niet meer gespeeld. Begin 19e eeuw, voor 1811, werden alle sporen van dit spel, zoals de kantschotten en palen verwijderd om Napoleon ruim baan te geven voor een grootschalige wapenschouw, bij zijn bezoek aan Utrecht.

 8. JdV

  @CICO: En wat kost het huren van een motelkamer aan de weg voor een maand ? En dan heb je wellicht 25m2, geen 50. Dus die vergelijking slaat de plank volledig mis.

 9. R.v.t.

  Ook dit nieuwe gebouw is natuurlijk neergezet zonder ook maar een maatregel voor het energie verbruik..led verlichting in de gemeenschappelijke ruimtes. Zonnepanelen op het platte dak.in plaats van de gebruikelijke kiezelstenen op een plat dakmeteen een groendak, en meer energiebesparende of opwekkende maatregelen niets van dat alles. Niet omdat het duurder is want dat is het niet maar gewoon omdat er nagedacht moet worden en dat kost tijd.en de gemeente doet ook niets.
  Hoezo co2 arme en nog liever co2 vrije gemeente. Leuk idee van de raad maar doe dan ook wat aan de uitvoering.

 10. Marcel

  @ RvT
  Hoe weet u dit? De folder gelezen? Bla bla?

 11. Henk

  Vast een leuk hekwerk, maar het design van het gebouw kan van een kind van 12 zijn.

 12. Claudia

  @ RvT
  Hoe kom je aan die wijsheid? Iets met grote duim? Ik zou zeggen, verdiep je eens in dit bouwwerk. Je zult versteld staan hoe er en waar over nagedacht is. Gevalletje klok en klepel denk ik zo..

 13. Angelique

  Ja,ja wat een negatieve reacties. Vierentwintig mensen hebben een mooie plek om te wonen.

 14. Dirk

  Ik vind het ook niet goedkoop. En vernieuwend..???
  Info staat eenvoudigweg op https://iamlatona.nl/
  Daarop o.a. een Virtual Reality-tour en een verhuurprocesinstructievideo.
  als ook brochure, prijslijst. Inkomens eis 3,5x de maandhuur.

  De brochure, op pagina 6… over Latona: een ‘verborgen parel’ (op basis van Romeinse mythologie).
  Godin Latona’s verborgen schoonheid werd opgemerkt door Jupiter.
  Even verderop: “Best cliché, vindt je niet? Vanaf de straat gezien zou je niet zeggen dat ik hier ben, maar je me eenmaal ontdekt en dichterbij komt, zal je zien wat een prachtig paleis ik eigenlijk ben.”

 15. GO

  Als ik daar woon kan ik alleen maar wonen en niet LEVEN

 16. Niels Bokhove

  In een woonconcept kun je niet wonen, een concept zit in je hoofd of staat op papier. Dat wordt dus wonen in iemands hoofd of in de platte wereld van het papier. Net als met al die ridicule horecaconcepten.
  Scheelt wel ruimte op onze volle aardbol.
  Makelaarskletsmeierij dus.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).