Appartementen en villa’s in centrum van Utrecht gaan in de verkoop | De Utrechtse Internet Courant Appartementen en villa’s in centrum van Utrecht gaan in de verkoop | De Utrechtse Internet Courant

Appartementen en villa’s in centrum van Utrecht gaan in de verkoop

Appartementen en villa’s in centrum van Utrecht gaan in de verkoop
Artists impressions: Vorm
De verkoop van de 7 villa’s en 21 appartementen in het hartje van Utrecht start over een paar weken. De woningen komen aan het Vrouwjuttenhof tussen de Lange Nieuwstraat en de Oudegracht.

De verkoop van de 7 villa’s en 21 appartementen in het hartje van Utrecht start over een paar weken. De woningen komen aan het Vrouwjuttenhof tussen de Lange Nieuwstraat en de Oudegracht.

De woningen komen op de plaats van het gebouw Bleijenburg van zorginstelling Altrecht. De instelling wil panden afstoten, zo is het Woudagebouw al eerder omgebouwd tot woningen.

Het project heet The New U en de appartementen variëren in prijs van 430.000 euro tot 790.000 euro. Voor de goedkoopste villa moet 965.000 euro worden betaald en de duurste kost 1.180.000 euro.

Volgens de projectontwikkelaar worden zowel de Stadsvilla’s als de appartementen ‘tot in de puntjes afgewerkt en zijn ze van alle gemakken voorzien’. “Extra energiezuinig en uiteraard gasloos.” Onder het gebouw komt een parkeergarage waar bewoners hun auto kwijt kunnen.

(Tekst loopt door onder afbeeldingen)

Villa’s

Toegankelijk

Wethouder Klaas Verschuure zei eerder dat het plan in overleg met omwonenden is gemaakt. “Met deze plannen wordt het gebied ook wat toegankelijker. Het is een mooi deel van de binnenstad waar je niet zo snel komt.”

Het plan zorgt voor een nieuwe verbinding voor voetgangers en fietsers tussen de Vrouwjuttenstraat en de Agnietenstraat.

De verkoop van de woningen start halverwege april. Voordat de bouw deze zomer kan beginnen moet eerst het bestaande pand worden gesloopt. In de zomer van 2022 wordt de oplevering verwacht.

Gekoppelde berichten

31 Reacties

Reageren
 1. Marjolein

  “Onder het gebouw komt een parkeergarage waar bewoners hun auto kwijt kunnen.”
  Waarom parkeerplekken? Als je midden in de binnenstad woont, omringd door OV, waarom heb je dan nog een auto? Die je ook door alle kleine straatjes heen naar je parkeergarage wil rijden?
  Wat mij betreft alleen parkeerplekken voor gehandicapten of mensen die voor hun werk bijvoorbeeld dingen moeten vervoeren, en een paar deelautoplekken. Geef eens het goede voorbeeld!

 2. Koel Hoofd

  Pff…artist impressions….
  Denk even die tuinen van babylon weg en er wordt tussen de 4,5 ton en 1.2 miljoen euro gevraagd voor een betonnen casco met steenstrips op de buitenwand geplakt zodat het net echt lijkt.

  Interessant is hier wel om op te merken dat er volgens dat eerdere duic bericht er voor/bij die 33 woningen 39 parkeerplekken zouden komen.
  Nu worden het 29 woningen en…39 parkeerplekken?

  Utrecht heeft duidelijk een dubbele moraal als het om autowerend beleid gaat. De rijke duurzame mensheid mag IN de binnenstad een auto hebben met parkeerplek onder handbereik, maar Jan Modaal en Truus Submodaal buiten het centrum moeten maar gaan fietsen?

  Er is echt wel een reden waarom D66 en GL door veel duicreaguurders miachtend voor de groene elite worden uitgemaakt. Ze zijn het niet alleen, ze handelen er ook naar.

  In context van dit NOS bericht https://nos.nl/artikel/2326417-vier-op-de-tien-woningen-kunnen-niet-van-het-gas-af.html wordt het helemaal penibel.
  Immers, wat deze groene politiek incorrecte elite de bevolking wil opleggen is niet eens haalbaar. Tenzij die woningen worden opgekocht door de groene elite die er tonnen tegenaan kan kwakken om oude huizen neer te gooien en er nieuwe voor te bouwen die met electriciteit kunnen worden verwarmd….

  Hoe zou de stad er over 30 jaar uit zien, als deze moraal idioten aan de macht blijven? Zoals de nieuwe Vrouwjuttenhof?

 3. Esrin W.

  Nog steeds diezelfde architect die ook die Leidsche Rijn blokkendozen op onder andere de Marnixlaan op zijn naam heeft staan?

 4. Barend

  Bijzonder. Eindelijk ook weer eens fraaie nieuwbouw voor het hogere segment in de binnenstad. Bravo!

 5. Rottebert Peermans

  Jammer… Het staat er nog niet en toch ziet het er al gedateerd uit.

 6. wollie

  koopje!

  toch?

  niet..?

 7. trol

  Koel hoofd heeft helemaal gelijk…laat dat links maar gewoon weg.

  Marjolein, wel eens goed naar het OV gekeken? Het ebige dat redelijkwerkt os de treein (druk, maar functioneel, wel wat duur). de rest kun je geen OV noemen. De bus in de stad, lopen is sneller. De buis naar buiten de stad, wordt steeds minder.

  Ik ben het met je eens dat je moet kiezen in beleid, of wel of geen parkeerplekken. Maar dat geldt dan ook voor gehandicapten etc. We kunnen anders voor elke groep wel een uitzondering maken. Ik begrijp niet zo goed waarom dat moet?

 8. Bal op dak

  Sociale woningbouw voor de happy few. Inclusief parkeerplekken. Lekker bezig.

 9. bawang putih

  villa? het heeft het uiterlijk van een ssh complex

 10. cas

  @ Marjolein, dit is het goede voorbeeld. Auto’s niet op de straat. Geen extra obstakel of loze (deel)plekken. Daarnaast is het prive terrein en heeft de gemeente niks in te brengen over wat voor plekken daar moeten komen.
  En het is voor bewoners… niet voor toeristen, verdwaalden of dagjes mensen. Als je dit niet toejuicht heb je wel een hele beperkte visie.

 11. Massegast

  @Koel Hoofd — De verwarming van die huizen zal naar mijn inschatting met stadsverwarming geschieden en niet met electriciteit. Vraag: is gebouw Bleijenburg het gebouw met de okergele kleur?

 12. Klaas

  @ Koel Hoofd

  De mensen die in dit soort huizen met 1,5 parkeerplek gaan wonen, maag je echt niet tot de groene elite rekenen hoor. De groene elite woont vaak in kleine huisjes in de oude volksbuurten die nu veryupt zijn (dus ook prijzig). Je kan ze makkelijk herkennen aan de vaak of designinterieurs of piipi-langkousinterieurs of de geveltuintjes.

  In dit soort villa’s komen gewoon VVD-achtige yuppen te wonen hoor, voor wie status belangrijk is. Advocaten en bedrijfseconomen enzo.

  Ik vind het grappig dat er door reaguurders altijd gedaan wordt of GL en D’66 het voor het zeggen hebben in dit land. Feitelijk zijn dit nog steeds VNO-NCW (werkgevers), LTBO (landbouw/ tuinbouw), Schiphol, Shell, AKZ), Zuidas, etc………. Allemaal vrije rechtse hobby’s. Mensen met banden met de VVD en vaak ook Forum (en in het verleden met lijst Pim Fortuyn). Donaties aan dit soort partijen komen vaak uit die hoek. Misschien moet je jezelf eens gaan afvragen waarom?

 13. Bromsnor

  Hoezo “Villa”? Een geschakelde woning van 160m2? Dat is geen villa. Locatie is wel top en prijs is aan de hoge kant, 6.250 euro per m2, maar niet absurd.

 14. Simon

  @Koel hoofd, nieuwbouw huizen kunnen sowieso zonder gas hoor. Dat is echt geen probleem.

 15. Albert

  De verdeling is als volgt;

  *Type A (vanaf 70 m2) vanaf € 430.000,- v.o.n.
  *Type B (vanaf 113 m2) vanaf € 750.000,- v.o.n.
  *Type C (vanaf 107 m2) vanaf € 650.000,- v.o.n.
  *Type D (ca. 139 m2) vanaf € 855.000,- v.o.n.
  *Type E (vanaf 127 m2) vanaf € 830.000,- v.o.n.
  *Type F (vanaf 105 m2) vanaf € 705.000,- v.o.n.
  *Type G (vanaf 125 m2) vanaf € 790.000,- v.o.n.

  Type A kost dus € 6.142,85 per m2! 🤷🏽‍♂️
  Er zijn, dunkt mij, mooiere locaties in het Museumkwartier voor deze bedragen.
  Het wordt hoog tijd om mijn makelaar in te schakelen! 😉

 16. Berk

  @Koel hoofd Mooi hoe ‘jullie’ altijd op een of andere manier de linkse partijen overal de schuld van kunnen geven. Dit is duidelijk een project waar de gemeente waar weinig in de melk te brokken lijkt te hebben en de markt het voor het zeggen heeft. En hoe komt dat meestal? Omdat de liberale partijen de volkshuisvesting de afgelopen jaren vakkundig om zeep geholpen hebben!

 17. Ton

  Koel Hoofd, waar lees je dat alleen de groene elite dit mag kopen ? Volgens mij mag de grijze en rode en zwarte of bruine elite net zo goed een bod doen.
  Maar de groene onderklasse is natuurlijk wel uitgesloten, zelfs als ze een fiets hebben.

 18. Niels Bokhove

  “The New U”?! Ik heb met al die Engelse bedrijfsnamen zo langzamerhand het gevoel dat ik in Engeland woon. Word ik hier in Utrecht met de Brexit meegezogen?

 19. Pee

  Ik dacht dat het een tbs kliniek was,die uitstraling heeft het.

 20. Scherpschutter

  Villa! LOL….Dat is een overmaatse blokhut man.

  Maar wel fijn dat er naast sociale huurwoningen kennelijk ook nog eens wat huizen voor kopers worden gebouwd in Leningrad aan het Amsterdams Rijnkanaal.

 21. Treurnis

  Er was eens… zo beginnen sprookjes. Er was eens een tijd dat van alle woningbouw in Utrecht een deel moest bestaan uit sociale woningbouw. Is er nog iemand die zich dat herinnert? Utrecht gaat de kant op van Amsterdam, een pretpark voor toeristen en woningen zijn alleen nog beschikbaar voor wie veel geld heeft.

 22. Wim

  @ Treurnis
  Onder welke steen leef jij zeg. De hele binnenstad wordt volgezet met hokken voor starters en studenten. Goed dat er eindelijk ook eens iets van differentiatie komt.

 23. Maria

  Treurige analyse, Treurnis. Om de hoek, LN- straat: massief Duplo-blok vol met startershokken. Een hoek verder, Groenestraat, massieve gevelwand vol met startershokken. Daarachter, Victas-gebouw: 80 sociale huurwoningen. Ik zou zeggen: hoog tijd dat er in het Museumkwartier ook eens wat anders komt.

 24. Joas

  @ Win en Maria,

  die hokken waar jullie op doelen zijn vaak yuppenstudio’s. waar je vaak ook al richting 1000 euro voor betaalt.

  En geloof het of niet, maar in een jonge stad als Utrecht is er juist vraag naar woonruimte voor jonge mensen.

  Echter: projectontwikkelaars rekenen vaak absurde bedragen voor beperkte vierkante meters.

  Gewoon deugdelijke woningen waar je ongeveer 1/3e van je salaris aan betaalt; daar is een ernstig tekort aan in Utrecht ; dus Treurnis heeft gewoon gelijk.

  Juist de meerderheid van de bevolking is gebaat bij een tegenwicht aan de racerace die projectontwikkelaars hebben ingezet, om van Utrechte en mini-kopie van New York en London te maken, waar je dus alleen nog maar in bezemkasten kan wonen, als yup zijnde dan wel; want normale mensen kunnen niks meer betalen.

 25. Hans

  Ronduit walgelijk, dat bouwen voor de allerrijksten terwijl gewone Utrechters, Jan met de pet en Jan Modaal de stad uitgejaagd worden.
  Wat we nodig hebben is goede, betaalbare woningbouw voor de middenklasse en voor de arbeidersklasse. Inderdaad voor de politieman, de verpleegster, de middenstander etc. Laat de superrijken alsjeblieft hun onderkomen zoeken in het Gooi, Zeist, Baarn etc.

 26. Koel Hoofd

  @Klaas
  De gemeente Utrecht heeft haar cijfers op wistudata nog niet bijgewerkt, nogal laks want de uitslag van de gemeenteraadverkiezingen is al lang bekend..
  Echter, in 2014 stemde slechts 11.4% in de binnenstad op de VVD, een minderheid t.o.v. wat er op 20.3% GL en 32.8% D66 stemde. Kortom, het oude adagium is weer eens bewezen: soort zoekt soort.
  GL wil ons al sinds hun oprichting terug het stenentijdperk in werpen want dat is duurzaam. D66 wilde in jaren zeventig nog verplichte sterilitatie en wenst nu ongebreidelde immigratie want dat is duurzaam. De VVD heeft die denkbeelden altijd verafschuwd…

  Maar nogmaals, ik ben benieuwd hoe de stad er over enkele decennia zal uitzien. Vol lelijke duurzame blokkendozen waarbij het licht, verwarming en airco regelmatig uitgaan?

 27. Normen

  Zoals ravell en Overvecht gaat r zeker weer gemeente Utwecht he\ten niet xool

 28. Henk

  Een levendige binnenstad vaart wel bij een gemengde samenstelling. Ik ben blij dat er nu ook eens een projectje is dat zich richt op een andere doelgroep dan studenten of starters.

 29. Joas

  @ Koel Hoofd

  Quotes uit jouw mond:

  “GL wil ons al sinds hun oprichting terug het stenentijdperk in werpen want dat is duurzaam.”

  Dit is gewoon geroeptoeter uit de far-right hoek. Ik zou graag bewijzen voor deze stelling willen zien die je geroeptoeter kracht bij zetten, uit documenten van GL zelf of uit monden van Groen Linksers zelf.

  Ik weet namelijk dat Goen Links juist de modernste technologische ontwikkelingen omarmt, omdat oude technologie gebruiken de wereld onnodig belast en met moderne efficiënte technologische ontwikkelingen dezelfde welvaarststaand behouden kan blijven (of iets terug on welvaart niveau, zeg dat van de jaren negentig), zonder diezelfde belasting van de planeet. Dat zijn checkbate feiten, die je ook uit onafhankelijke bronnen kan houden.

  Ik vind het nogal goedkoop dat je hier zomaar dit bullcrap mag rondtoeteren, maar ja, dat is precies het adagium van de reageerder.

  ANDERE QUOTE VAN JOU “D66 wilde in jaren zeventig nog verplichte sterilitatie en wenst nu ongebreidelde immigratie want dat is duurzaam. De VVD heeft die denkbeelden altijd verafschuwd…”

  D’66 wenst helemaal niet ongebreidelde immigratie. Dat is ook weer een far-right verdraaiing van de feiten, op basis van onhandige niet-mediawijze uitspraken van d’66.

  D’66 heeft gezegd dat voor beroepsgroepen waarvoor in Nederland en binnen de EU niemand te vinden is (geldt voor nogal wat sectoren, omdat kennelijk kansloze werkloze Nederlanders en Europeanen er met geen middel voor te porren zijn). Voorbeeld Rotterdam had een bijstandsvervangend werkprogramma in de tuinderskassen in het Westland waar mensen tussen de 12 en 15 euro per uur netto aan het werk gezet werden en gratis OV kregen aangeboden richting de kassen>alsnog haakte 65% van de bijstandstrekkers en langdurig Nederlandse werklozen af in dit project.

  Er zijn honderden tot duizenden vacatures onvervuld in deze branch. Zelfs scholieren willen dit werk niet meer als bijbaan doen, terwijl ik zelf bijvoorbeeld nog als bijbaan tomaten geplukt heb.

  D’66 heeft voorgesteld dat immigratie van buiten de EU, tegen strenge voorwaarden, mogelijk moet zijn om vacatures, met het oog op natuurlijk groeiende bevolking, in te kunnen vullen. Dat is een heel ander verhaal.

  D’66 is nooit voor verplichte sterilisatie geweest. Dat is ook weer, o.a. door jouw verspreidde, far-right mythe. Dat is namelijk tegen alle liberale principes in en d’66 is een liberale partij. Daarnaast is d’66 opgericht als afsplitsing van de jongerentak van de VVD. Ed Nijpels is zowel lid van de VVD als d’66 en 1 van de oprichters van d’66. Vandaar dat d’66 en de VVD niet zo ver uit elkaar liggen qua opvattingen. D’66 is ook geen links-liberale partij, maar een centrum-liberale partij.

  Ik word een beetje moe van mensen die bewust complottheorietjes als deze de wereld in slingeren en wat mij betreft zou dit strafbaar gesteld moeten worden aan aangepakt door de redactie van DUIC. Dit heeft namelijk niets meer met het geven van je mening te maken en ook niets met vrijheid van meningsuiting. Dit is bewust verspreiden van desinformatie en het ondermijnen van de rechtstaat en democratie.

  Sterker nog; het voorkomt dat je terechte kritiek op de staat, de overheid en politieke partijen als d’66 kan geven, want die zijn er ook genoeg.

 30. isabelle

  Wat fijn dat we -naast de onbetaalbare grachtenwoningen en binnenstadhuizen- nu nog meer elitepanden krijgen. Helder beleid.

 31. WAHt

  Voor maar een (half) miljoentje woon je zo maar achter het WAaaaaH!

  Ja door die parkeergarage eronder voor de happy few – met Porsche of zonder Tesla – kun je zo’n echt geen toplocatie voor veel meer geld verkopen.

  Ben benieuwd wie de nieuwe elite wordt van deze aanleunwoningen;
  misschien wel een paar leuke politiek correcte milieumiljonairs.

  Echter: waar blijven de huizen voor sociaal minder bedeelden en ouderen, die het niet gelukt is om zich een miljoen toe te eigenen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).