Mitros gaat bijna duizend woningen in Overvecht-Zuid opknappen: ‘Identiteit van het buurtje versterken’ Mitros gaat bijna duizend woningen in Overvecht-Zuid opknappen: ‘Identiteit van het buurtje versterken’

Mitros gaat bijna duizend woningen in Overvecht-Zuid opknappen: ‘Identiteit van het buurtje versterken’

Mitros gaat bijna duizend woningen in Overvecht-Zuid opknappen: ‘Identiteit van het buurtje versterken’
De Drielenborchdreef is een van de straten in de buurtjes die worden opgeknapt.
Woningcorporatie Mitros gaat bijna duizend woningen in Overvecht-Zuid opknappen. De eengezinswoningen, die staan tussen het spoor en de Einsteindreef, worden gerenoveerd en verduurzaamd.

Woningcorporatie Mitros gaat bijna duizend woningen in Overvecht-Zuid opknappen. De eengezinswoningen, die staan tussen het spoor en de Einsteindreef, worden gerenoveerd en verduurzaamd.

De huizen worden aan de buiten- en de binnenkant flink onder handen genomen. De kwaliteit van een eengezinswoningen is volgens Mitros ‘matig tot redelijk’. Het gaat om huizen met twee bouwlagen en een plat dak, die gebouwd zijn tussen 1963 en 1974. Volgens de woningbouwcorporaties zijn de huizen erg geliefd onder huurders, die er vaak lang wonen. Mitros zegt dan ook de kans aan te grijpen ‘om samen met de bewoners de identiteit van hun buurtje te versterken’.

Tekst loopt door onder de plattegrond

De buurtjes die worden opgeknapt. Beeld: Mitros

Binnen in de woningen worden onder meer gedateerde keukens, badkamers en toiletten vervangen door nieuwe. Mitros maakt samen met de bewoners een plan voor de aanpak en wil volgend jaar beginnen met de werkzaamheden. Elk jaar worden zo’n 200 woningen opgeknapt, zodat de werkzaamheden uiterlijk in 2030 klaar zijn.

Directievoorzitter Henk Peter Kip: “Deze investering draagt bij aan het verbeteren van de wijk en het programma Samen voor Overvecht. Voor onze huurders zou het helemaal mooi zijn als ook de openbare ruimte wordt aangepakt. Die is verschillend per buurt, maar in alle gevallen stenig, schraal, ouderwets en saai. Dit is het moment om daar verandering in te brengen.”

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Ik vraag me af of Overvecht beter wordt van eindeloos dezelfde krotten opknappen. Waarom geen nieuwbouw met een moderne, hoogwaardige en frisse uitstraling? En al die DDR-hoogbouw en grauwe blokkendooshuizen zoveel mogelijk tegen de vlakte. Oh wacht, daar maakt Mitros minder winst op.

 2. Fred

  Wat een vreselijke gribusbende deze huizen.

 3. Paul

  Mischien zou het ook mogelijk zijn een extra verdieping toe te voegen voor b.v kamer bewoners met een toegang aan de zijkanten van het gebouw. Dan is er niet alleen renovatie maar ook meer woongelenheid gecreëerd.
  Er zijn in overvecht erg veel auto parkeer plaatsen, parkeerterreinen, dat lijkt nogal overbodig met minder auto’ per bewoner. Dat kan dan meer ingericht nuttig groen worden.

 4. Koel Hoofd

  Nu maar hopen dat ook die buurt niet gentrificeerd.

  @Paul
  Hoezo minder auto’s per inwoner?
  Dat is echt alleen in het extreem beperkte wereldbeeld van GL het geval hoor.
  Maar ja, op de fiets komen ze nooit buiten het groene bubbeltje
  Realiteit is dat er alleen maar meer auto’s worden verkocht en ook de 2e handsjes intussen niet meer aan te slepen zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).