Mix van wonen en horeca in Concordia-gebouw Oudenoord | De Utrechtse Internet Courant Mix van wonen en horeca in Concordia-gebouw Oudenoord | De Utrechtse Internet Courant

Mix van wonen en horeca in Concordia-gebouw Oudenoord

Mix van wonen en horeca in Concordia-gebouw Oudenoord
De nieuwe eigenaar van het bekende Concordia-gebouw aan Oudenoord, ontwikkelaar BPD, gaat het komende jaar de plannen voor het pand verder uitwerken. Wel laat de ontwikkelaar weten dat ze denken aan een mix van wonen en horeca.

De nieuwe eigenaar van het bekende Concordia-gebouw aan Oudenoord, ontwikkelaar BPD, gaat het komende jaar de plannen voor het pand verder uitwerken. Wel laat de ontwikkelaar weten dat ze denken aan een mix van wonen en horeca.

De Hogeschool Utrecht was voorheen gehuisvest in het halfronde monumentale gebouw. De ontwikkelaar BPD heeft vorig jaar de vier panden aan Oudenoord 330-370 gekocht.

De nieuwe eigenaar laat weten dat ze graag een mix van wonen en horeca zien in het gebouw. De ontwikkelaar verwacht het jaar 2018 nodig te hebben voor het uitwerken van de plannen en het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

Tijdelijke broedplaats

De gebouwen zijn tijdelijk in beheer gegeven bij LOU Oudenoord (Leegstand Oplossers Utrecht). LOU is een organisatie die leegstaande gebouwen tijdelijk invult met startende ondernemers, ateliers of een plek voor de buurt.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Nou, dan weten we het wel: Dat worden weer kippenhokken voor woekerprijzen op deze locatie, zo dichtbij de stad.

 2. JdV

  Jep. 50m2 voor 1000 euro. Ik zeg doe je best.

 3. Sjaak

  He wat leuk: een mix van horeca en wonen. Dat worden ongetwijfeld starterswoningen van 40m2.

 4. Berk

  Goed dat er ook wat horeca komt aan deze kant van de stad. Mooi grand cafe zou leuk zijn.

 5. Gerry Jöris

  Ik hoop dat ze de markante beeldengroep laten staan. Concordia was mijn eerste werkgever in 1962.

 6. bramD

  @Gerry Jöris: volgens mij is het een gemeentelijk monument. Dus dan mag je verwachten dat in elk geval de buitenkant een beetje beschermd is.

 7. Wim B.

  Wat wil jij dan Fred ? Goedkope woningen op zo’n mooie locatie dicht bij het centrum ? Beetje naïef.
  Ik ben blij dat er gewoond gaat worden ipv. een kantoor.

 8. Petrus

  @ Wim B.

  Ja, waarom moet alles in het centrum zo nodig duur zijn.

  Het is helemaal niet de vraag die bepaald, het is de verhurende partij die bepaald, alleen omdat er gekken zijn die het er voor willen geven. Dat is toch echt iets anders dan een echte vraaggestuurde markt.

  Daarnaast. Waarom mag er niet goedkoper verhuurd worden in het centrum, dan wordt er maar wat minder winst gemaakt. Winst wordt er toch wel gemaakt, ook met lagere huren, want er wordt zelfs bij sociale woningbouwprijzen echt geen verlies gemaakt door de verhurende partij.

  Ook in het centrum hoort het wonen een afspiegeling van de samenleving te zijn. Anders wonen alleen nog maar de rijken in het centrum. Rijk zijn zegt niets over hoe je als mens zijnde van waarde bent voor de samenleving. Financieel succes is iets heel anders dan menselijk succes.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).