Mogelijk komen er 40 tot 50 appartementen op de Helling in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Mogelijk komen er 40 tot 50 appartementen op de Helling in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Mogelijk komen er 40 tot 50 appartementen op de Helling in Utrecht

Mogelijk komen er 40 tot 50 appartementen op de Helling in Utrecht
Het bedrijfspand dat plaats moet maken voor de appartementen.
Er wordt momenteel onderzocht of er appartementen gebouwd kunnen worden aan de Helling in Utrecht. De 40 tot 50 woningen zouden moeten komen op de plek van het bedrijfspand tegenover poppodium De Helling.

Er wordt momenteel onderzocht of er appartementen gebouwd kunnen worden aan de Helling in Utrecht. De 40 tot 50 woningen zouden moeten komen op de plek van het bedrijfspand tegenover poppodium De Helling.

De gemeente heeft belegger en ontwikkelaar Coltavast BV groen licht gegeven om de plannen verder te onderzoeken. Er wordt gekeken of het huidige bedrijfspand aan de Helling plaats kan maken voor een appartementencomplex van vier of vijf etages. Op de begane grond zou ruimte moeten komen voor culturele en creatieve bedrijven.

De appartementen zouden variëren van twee- tot driekamer huurwoningen met een gemiddelde oppervlakte van 60 vierkante meter. De huizen vallen zowel in de vrije sector als middenhuur.

Groen

Daarnaast onderzoekt Coltavast of een deel van de atelierwoningen in de sociale huur gebouwd kunnen worden voor kunstenaars en creatieve ondernemers. Tot slot wil Coltavast groen toevoegen aan het gebied. Zowel bij de nieuwe appartementen als in de openbare ruimte.

“De plannen bevatten een mooie combinatie van de bouwopgave waar we voor staan”, zegt wethouder Klaas verschuure. “Hier wil de initiatiefnemer betaalbare huurwoningen bouwen, in een buurt op loopafstand van het centrum. De plannen kunnen de vergroeningsambitie voor Rotsoord verder helpen, en er komt ruimte voor culturele bedrijvigheid dat past bij het creatieve karakter van het gebied.”

31 Reacties

Reageren
 1. jos

  Goed over nagedacht qua lawaaioverlast

 2. Piet

  Lekker dan hier kan wel sociale woningbouw. Tegenover een podia. Dat zal lekker herrie geven en aangezien de keuze reuze is in Utrecht….beetje jammer.

 3. Teringjantje

  Ja want creatieve bedrijven en kunstenaars moeten uiteraard persé en betaalbaar in of nabij het centrum kunnen wonen, anders gaan ze kennelijk dood. Als de Coronacrisis ons iets geleerd heeft dan is het dat dit soort hobby’s nou niet echt essentieel zijn, maar we gaan gewoon weer op de normale manier verder. Jan Lul blijft wel 20 jaar op een wachtlijst staan voor een woning hoor.

 4. Wim

  60m2 kan je daarin leven met een gezin en ook nog thuiswerken het nieuwe normaal?
  Kom toch eens met behoorlijke maten .

 5. Massegast

  In een klein flatje, voor veel geld, weggestopt in Utrecht. Met een uitzicht van Jan Doedel en twee struikjes bij de ingang van het pand. En, inderdaad, @Jos, veel horeca-overlast in diverse vormen en maten. Als vastgoedboer kun je in Utrecht tegenwoordig alles aan de man brengen.

 6. BramD

  En ook nu weer van die kleine huisjes…

 7. Koel Hoofd

  – Appartementencomplex van vier of vijf etages
  – Twee- tot driekamer huurwoningen met een gemiddelde oppervlakte van 60 vierkante meter.
  – huizen in zowel in de vrije sector als middenhuur.

  Dat vertalen geeft:
  – Het zijn geen huizen maar peperdure gestapelde gehorige kippenhokken.
  – 40m2 tot 70 m2 wordt dat dus €750 tot €1000 kale huur per maand.
  – Voor 75m2 of meer wordt het huurbedrag ook >€1000.

  Wat krijg je daar voor:
  – Een studio waar je je kont niet kan keren, en elk haarscheurtje in het glazuur van je relatie tot een breuk leidt.
  – Grote ramen die uitkijken op een postzegeltje met 3 sprietjes groen en een potplant, maar je ook blootstellen aan “gluren bij de buren”.
  – Geen parkeerplek in de buurt te vinden, en elke weekend wordt je fiets gejat door ‘feestbeesten onder invloed’.
  – Slapeloze nachten dankzij ‘feestbeesten onder invloed en stijf van de hormonen’, maar ook de hulptroepen die met gillende sirenes wegrijden, en: de trein want dat nachtelijke vrachtvervoer zal alleen maar toenemen.
  – geen park op loopafstand in de buurt, maar je fiets is ook kapot of gejat…

  De toegevoegde waarde van het gehorige kippenhok met een achterlijke kale huur:
  Je woont op stand tussen creabea soortgenoten.

  De D66 wethouder vind het helemaal fantastisch want hij realiseert wonen voor de eigen creabea achterban, die alleen wil fietsen omdat ze die Tesla nog niet kunnen betalen.

  Excuses voor mijn sarcasme, er zullen ongetwijfeld mensen heel erg blij mee zijn omdat: fatsoenlijke woonruimte met betaalbare prijzen niet worden gebouwd dankzij het slinks duurzame beleid wat het eigen belang boven het algemeen belang stelt…

 8. jos

  Je hebt ergens een punt KH, behalve dat er een park naast de deur ligt in Tolsteeg.

  Verder hoort er leven bij de stad, maar ik denk dat mensen onderschatten hoe erg een ziektemaker lawaai is, met alle gevolgen van dien. Mensen hebben zo nu en dan goed slaap nodig. Dat wordt hier dus alleen maar op de maandag en dinsdag?

  Debiel dat het ljikt of gemeentes alleen nog maar beleid maken zodat projectontwikkelaars hier vrij makkelijk zeer rijk van worden.

 9. Katja

  Wat heeft corona ons geleerd ? Allemaal op een kluitje kan niet. Overbevolking is sowieso een probleem, maar dat is een andere discussie.

 10. Ron

  Aan al het zuur hierboven: je hóeft er niet te gaan wonen he. Genoeg anderen die dag straks met plezier gaan doen.

 11. Dorine

  Alweer dure kippenhokken voor een jonge doelgroep. Wanneer wordt er eens gebouwd voor ouderen die hun te grote gezinswoning willen verlaten voor iets dat beter bij hun levensfase past, en die graag plaats willen maken voor een gezin? Minstens 80 m2, iets rustiger lokatie en koop, graag. Zal wel niet zo winstgevend zijn voor de bouwers. Maar ga dan niet zeuren dat ouderen de gezinswoningen bezet houden, zoals de NOS laatst waagde te zeggen.
  Misschien een beetje off-topic maar ik word elke keer een beetje boos als er weer alleen voor starters of studenten wordt gebouwd.

 12. Léon

  Voor +/- 800 euro p/m een driekamer appartement van 60m2 vlakbij een treinstation. Waar kan ik tekenen?

 13. Herman

  Goed plan, hoop wel dat er eindelijk eens iets voor studenten en starters wordt gebouwd.

 14. erwin

  @Dorine: helemaal mee eens. Ik wil als senior ook graag wat kleiner wonen, het geld klotst tegen de plinten, maar er wordt blijkbaar alleen voor studenten en starters gebouwd. In mijn huis kan zo een gezin met 4 kinderen…!

 15. Wim

  Beetje opletten Herman. De stad puilt inmiddels uit van de nieuwbouwprojecten voor starters/studenten. Of was je opmerking ironisch bedoeld.

 16. Stefan

  Ik ben benieuwd hoeveel van de reaguurders onder dit artikel echt in dit gebied in een een ‘kleine woning’ wonen. Ik woon zelf op de helling en woon hier heel fijn. Tivoli de Helling heeft hele goede isolatie aangelegd, daar hoor je helemaal niks van. Ook Daarnaast zijn is alles heel goed geïsoleerd (driedubbel glas, hele dikke muren) en hoor ik met de ramen dicht niks van het omgevingsgeluid. Dus geen last van trein, brandweer, horeca oid. En verder helemaal eens met Leon: voor starters is 800 a 900 euro voor een plek centraal in Utrecht, op kruipafstand ideaal.

  Zet je je raam open dan hoor je de terrassen, maar ik kies er ook voor om in een semi-centrum te gaan wonen. En dat doen de mensen die er voor kiezen om in deze 40 a 50 nieuwe appartementen te gaan wonen natuurlijk ook.

 17. Zuilen030

  @Teringjantje: wordt kunstenaar!

 18. JJ

  @ dorine

  Alleen kunnen de jonge gezinnen vaak die gezinswoningen die de ouderen verlaten never nooit betalen. Een gezinswoning van 475.000-750.000 en soms 850.000 euro is belachelijk. En die ouderen vinden het wel lekker om te cashen. Overigens zijn er genoeg dure, riante en ruime appartementen te koop, zeker in de regio.

 19. Angelique

  Ik ben erg blij dat dit lelijke pandje wellicht vervangen gaat worden. Of het lekker wonen is boven de brandweerkazerne weet ik niet, maar er is natuurlijk wel degelijk een fijn park om de hoek.

 20. Hans

  Veel te duur en te klein. Waarom geen sociale woningbouw voor al die mensen, zoals Teringjantje (wat een leuk pseudoniem) terecht opmerkt voor de gewone Jan Lul die al 20 jaar op de wachtlijst staat.
  Maar 1 ding ben ik met Jantje absoluut oneens als hij zegt ‘Als de Coronacrisis ons iets geleerd heeft dan is het dat dit soort hobby’s nou niet echt essentieel zijn’. En dan heeft hij het over kunst he. Het omgekeerde is waar Jan, kunst is noodzakelijk in een wereld waarin mensen in de knel komen door wat dan ook. Het biedt ruimte, lucht en uitzicht. Kijk ook ff naar de muurschildering van JanIsDeMan op de ASW en dan ben je overtuigd van mijn gelijk. (Niet dat het belangrijk is dat ik gelijk zou hebben, daar gaat het hier niet om).
  Bouwen voor de mensen op de wachtlijst voor een sociale huurwoning tegen normale, betaalbare huren!! Gemeente Utrecht doe es wat!

 21. MJPD

  Pal naast poppodium De Helling, pal naast het Moksy jongeren budgethotel, pal naast horecagelegenheden op Rotsoord.

 22. vvd

  Leuk! Ga ik zeker in de gaten houden!

 23. Marcel

  @koel hoofd,
  Je doet je naam geen eer aan. Zit niks koels in. Er kunnen 12 lagen gebouwd worden , minimaal, met 105m2 woonruimte. Dan moet je een stichting beginnen die kopers belangen dient. Huren heeft geen enkele zin. Bouwen met rendement voor de bouwer kom je op 1500, minstens, per maand uit. Daar heeft de gemeente, lees ambtenaren, geen enkele stem in. laat mensen zelf bouwen en ga dit als gemeente promoten. Echter, omdat wij een bestuursvorm hebben uit 3 eeuwen geleden zal dit nooit gebeuren. Een koel hoofd ziet dit, begrijpt dit en blijft dan ook heel koel?

 24. Jeroen

  Iedereen die hierboven zeurt over het geluid van De Helling: aan de andere kant van het water staan ook heel wat (dure) huizen aan de Jutfaseweg. En verder staan er ook nogal wat appartementjes omheen. Denk dat als er veel geluid uit De Helling zou ontsnappen ze heel snel konden opdoeken op die locatie. Dat pand is qua geluid prima geïsoleerd..

 25. Aimée

  Dan is dat het einde van Tivoli de Helling, op dezelfde wijze zoals DB’s weggepest gaat worden uit de nieuwbouw.

 26. Dorine

  @JJ ja, daar heb je wel gelijk in. Maar dat komt ook omdat deze woningen schaars zijn, mede omdat beleggers er ook op azen, want die kunnen zo’n gezinswoning dan weer mooi verkippenhokken. Als er nou eens wat meer doorstroming was, dan zou niet iedereen zulke ridicule prijzen hoeven betalen.
  Overigens, dat was ik vanochtend vergeten in mijn boosheid, er zijn ook veel oudere sociale huurders die graag een kleinere woning hebben maar deze zijn vaak veel duurder dan waar ze nu zitten, en daarmee vaak onbetaalbaar. De senior zit dus ook klem, zij het in een luxere positie.

 27. Koel Hoofd

  @Marcel, ik zou niet willen zeggen dat de gemeente geen stem (invloed) heeft op de bouwkosten die de uiteindelijke huur/koopprijzen bepalen.
  Het tegendeel is waar, de gemeente (overheid) is grondspeculant en dicteert duurzaamheidseisen welke de prijzen enorm op drijven.
  De gemeente heeft net haar tunnelvisie op peperduur binnenstedelijk bouwen uitgesproken omdat het groen en ruimte in de polder moet wijken voor zonneparken en windmolens zodat Utrecht het wereldklimaat kan redden.
  Daarmee wordt die 60m2 nog duurder omdat de woningnood toeneemt.

 28. JJ

  Het gaat niet over het geluid van binnenuit het poppodium qua overlast, maar nachtelijk laad-en-los geluid en overlast gevend geluid van bezoekers. Dat is anders als er wat ruimte, of 1 of 2 gebouwen tussen je zelf en het podium inzitten. Publiek verwaaierd vaak al binnen een paar honderd meter.

 29. Metropool Utrecht.

  Top !, zorg dat het creatieve architectuur wordt, zodat dit ook echt een bijdrage wordt aan de uitstraling van deze zeer gunstige plek.
  Nabij het station Vaartserijn, met sneltram verbindingen , en al veel bijzondere leuke horeca, en theater is denk ik zeer gewild!
  De zure reageerders, behoren duidelijk niet tot de doelgroep gewoon…

 30. Utrecht Business

  maak het gebouw wat hoger…en de appartementen ook groter…met een penthouse op de top, dat moet toch lukken financieel…voor het zelfde resultaat ontwikkelaars?

 31. Jenno

  Geluukig is er ook helemaal geen overlast van coltavast voor de omwonenden. Elk project van hun loopt uit op een drama, ze doen maar wat. Waar oud geld wel joet goed voor is..dit is letterlijk de ene oplichter inruilen voor de andere..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).