Na jaren stilstand lijken de 154 sociale huurwoningen in de Utrechtse Rivierenwijk er toch te komen Na jaren stilstand lijken de 154 sociale huurwoningen in de Utrechtse Rivierenwijk er toch te komen

Na jaren stilstand lijken de 154 sociale huurwoningen in de Utrechtse Rivierenwijk er toch te komen

Na jaren stilstand lijken de 154 sociale huurwoningen in de Utrechtse Rivierenwijk er toch te komen
Bron: gemeente Utrecht
Eigenlijk had de bouw van 154 nieuwe woningen aan de Reitdiepstraat in Utrecht al in 2021 moeten beginnen, maar vanwege ‘financiële uitdagingen’ is het project op pauze gezet. Nu meldt de gemeente dat er weer stappen zijn gezet en dat de woningen in 2027 klaar moeten zijn.

Eigenlijk had de bouw van 154 nieuwe woningen aan de Reitdiepstraat in Utrecht al in 2021 moeten beginnen, maar vanwege ‘financiële uitdagingen’ is het project op pauze gezet. Nu meldt de gemeente dat er weer stappen zijn gezet en dat de woningen in 2027 klaar moeten zijn.

Woningcorporatie Bo-Ex wil 154 nieuwe woningen bouwen aan de Reitdiepstraat in Rivierenwijk. Het gaat om 119 sociale huurappartementen, waarvan er maximaal twintig gaan naar mensen met psychologische problemen, en 35 sociale eengezinswoningen. Om hiervoor ruimte te maken moeten 81 huizen worden gesloopt.

Het Utrechtse college had in 2019 al de eerste plannen voor het gebied goedgekeurd, maar vanwege ‘financiële uitdagingen’ stond het project tijdelijk stil. Nu hebben de gemeente en Bo-Ex de zogenoemde concept-bouwenvelop vastgesteld. Hierin staan de ambities en randvoorwaarden beschreven, en dit document is vanaf 24 juni in te zien. Hiermee is ook weer beweging gekomen in het project.

”Dit project is een geweldig voorbeeld van onze aanpak met als resultaat meer sociale huurwoningen in onze stad”, zegt wethouder Eelco Eerenberg. “Veel te lang lag het project stil, maar door gezamenlijke inzet van de gemeente en corporatie gaan we nu toch aan de slag. Een mooi begin, maar we zijn er nog lang niet en daarom blijf ik me inzetten om op meer plekken in de stad door te bouwen voor alle Utrechters.”

12 Reacties

Reageren
 1. Tay

  Wij zijn in 2007 eruitgeknikkerd uit de reitdiepstraat. Schande het is 2024 nog geen project

 2. Inez

  Maximaal 20 woningen voor mensen met psychologische problemen; als de gemeente een bouwenvelop tot op dat niveau vaststelt weet je wel waarom alles zo lang duurt.

  Nog los van wie tzt gaat vaststellen dat er niet meer dan 20 mensen met psychologische problemen gaan wonen. Of er wonen er al 20 en iemand die dat nog niet had krijgt alsnog psychologische problemen, moet die dan verplicht verhuizen?

  Hou op met teveel regels dan wordt er sneller gebouwd.

 3. M.

  Wij van WC-eend… Maar goed, rijk, gemeente en corporaties, ga zo door, en snel asjeblief, want honderdduizenden mensen in Nederland hebben snel een goede en betaalbare woning nodig.

 4. de Kreek

  Er worden dus 81 sociale huurwoningen gesloopt om er 154 weer neer te zetten, dat zij er dus maar 70 woningen meer?? Tegenwoordig zit de sociale huurwoningen al tegen de 900 euro (per 1 juli van dit jaar) en deze woningen die worden afgebroken zijn wel een stuk goedkoper in de huur. Ik snap alleen niet waarom je er geen 300 woningen worden neergezet, wat de hoogte van de huur kan beperken er zijn immers meer woningen en dat maak het bouwen een stuk goedkoper en dat zet tenminste zode aan de dijk. De groenstroken worden toch al vol gebouwd en er komen natuurlijk geen parkeerplekken bij deze woningen, daar zijn ze in deze gemeente Utrecht wel erg goed in, ( en maar klagen waarom iedere werkende arbeider de stad verlaat, hoe zou dat nou komen???)

 5. Rabe

  Geen prestige project, anders was het er al lang.

 6. Jolanda

  Klopt niets van dat jaartal de bewoners die recht hadden op vergoeding en urgentie zijn al veeeeel langer weg uit de straat ik was zelf bewoner en lid van het bewonersplatform vanwegen sloop en nieuwbouw en toen hadden we die tekening die hier te zien is al.

 7. Realist

  En hoeveel daarvan gaan straks naar mensen op de wachtlijst?

 8. Pee

  @Tay
  @Jolanda
  Ze hebben jullie er ingeluisd.

  Ik vraag me af hoe ze die klimaatdoelen willen gaan halen als ze alles maar vol blijven bouwen en bomen blijven kappen ?
  Maar daar zal vast al wel een plan voor klaar liggen die de burger weer geld gaat kosten.
  We worden gewoon leeg getrokken en denken dat we zwemmen in het geld.
  De meeste mensen moeten dit jaar al afstand doen van hun auto omdat dat onbetaalbaar is geworden .
  We moeten dan met het OV , wat tegenwoordig een overlevingstocht is om op plaats van bestemming te komen .
  Levensmiddelen worden nog duurder dan ze al zijn .
  enz enz.
  Dan beweren ze ook nog dat we allemaal gelijk zijn in de EU ,behalve de prijzen van levensmiddelen , brandstof , ziektekostenverzekering en noem maar op ant het loont echt de moeite om bij de buurlanden boodschappen te gaan doen en brandstof te halen .
  Wij betalen hier in Nederland belasting over belasting
  Heb je zonnepanelen dan heb je een probleem want ze gaan terug geleverde energie ook nog even in rekening brengen
  Je betaald dus voor energie die je aan de maatschappijen levert .
  Nogmaals , we leven niet maar worden geleefd indirect.

 9. L.B.

  Zo lang er merendeel in de breedte wordt gebouwd en amper in de hoogte. En dan bedoel meer dan 10 woonlagen. Blijven wij met te korten zitten en peperdure woningen en te weinig natuur

 10. Koel Hoofd

  @L.B.
  Er wordt anders een sociale flat met 10 woonlagen wordt gebouwd op Wisselspoor.
  Hoor je niets over op Duic, de omwonenden wisten ook van niks.
  Anders hadden ze bezwaar gemaakt…

 11. Paul

  Meer woningen lijkt in jet plan met hoger bouwen mogelijk, met betere huur dan.

 12. Jeroen

  Als ze de 81 woningen hadden verkocht ipv ze te slopen hadden ze met de extra opbrengst ipv sloopkosten elders gemakkelijk 150 nieuwe woningen kunnen bouwen. Hadden we een stuk meer aan gehad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).