Nieuw circulair woonproject met 63 koopwoningen in Utrechtse wijk Leidsche Rijn Nieuw circulair woonproject met 63 koopwoningen in Utrechtse wijk Leidsche Rijn

Nieuw circulair woonproject met 63 koopwoningen in Utrechtse wijk Leidsche Rijn

Nieuw circulair woonproject met 63 koopwoningen in Utrechtse wijk Leidsche Rijn
In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn wordt een nieuw circulair woonproject gebouwd. Circulus, zoals het nieuwbouwproject heet, bestaat uit 63 koopwoningen in verschillende categorieën.

In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn wordt een nieuw circulair woonproject gebouwd. Circulus, zoals het nieuwbouwproject heet, bestaat uit 63 koopwoningen in verschillende categorieën.

Circulus wordt gebouwd aan de Pablo Picassostraat, vlak bij station Utrecht Terwijde. Er komen in totaal 63 koopwoningen: 48 appartementen in de categorie betaalbaar. Deze appartementen worden tussen de 60 en 75 vierkante meter groot en hebben twee, drie of vier slaapkamers.

Verder komen er zes stadswoningen met vier slaapkamers en negen luxere vierkamerappartementen, waarvan twee penthouses, die tussen de 85 en 120 vierkante meter groot zijn. Volgens SamenThuis Vastgoedontwikkeling worden het ‘veelzijdige woningen met verrassende plattegronden’. De woningen zijn volgens de vastgoedontwikkelaar ‘aan te passen aan elke levensfase’.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Binnentuin en daktuinen

Circulus krijgt, naast de 63 woningen, een binnentuin, natuurdaken, nestkasten en insectenhotels. De stadswoningen krijgen daktuinen. Ook komen er gezamenlijke galerijen met zicht op de binnentuin. In Circulus komt daarnaast een horecagelegenheid.

Duurzaamheid, circulariteit en ecologie zijn volgens de vastgoedontwikkelaar belangrijke factoren bij het project. “Met het CO2 gestuurde Warmte Terug Win ventilatiesysteem creëren we een comfortabel binnenklimaat voor bewoners. De zonnepanelen die op de hoger gelegen daken worden aangelegd, kunnen voor een groot deel in de energiebehoefte van het gebouw en de woningen zorgen.”

‘Zeer tevreden’

“Circulus is een prachtig voorbeeld van hoe we in Utrecht groen en circulair willen bouwen”, vindt wethouder Eelco Eerenberg. “Met nog een groot deel betaalbaar en op duurzaamheid een 10, ben ik zeer tevreden met dit project. De verschillende soorten woningen met elk hun eigen indeling zorgen voor waardevolle afwisseling in het gebouw. Het is daarmee een aanwinst voor de buurt.”

De woningen in Circulus gaan eind dit jaar of begin volgend jaar in de verkoop.

16 Reacties

Reageren
 1. Henk

  “48 appartementen in de categorie betaalbaar”.
  (en dus 15 in de categorie onbetaalbaar)

  Wel handig om er even bij te zetten tot hoever de categorie ‘betaalbaar’ reikt. Ik vermoed dat het grootste deel nog steeds voor vrijwel iedereen onbetaalbaar is.

 2. de Kreek

  In Utrecht is betaalbaar al 450.000 euro, nou voordat geld neem ik er gelijk twee woningen, voor het geval ik ga scheiden.

 3. Claire Obscur

  Het zal wel weer bij een tonnetje of vier beginnen en ergens tot over de vijf-en-een-half gaan. Als je geen ton inkomen hebt alleen of al dan niet bij elkaar gesprokkeld plus wat spaargeld wat je erin moet gooien kan je ook dit luchtkasteel rustig aan je voorbij laten gaan.

 4. Bertje

  Als je kijkt naar locatie, ontwikkel/bouwkosten en besparing op energieverbruik en (voorlopig) de onderhoudskosten, is het ook gewoon wat waard. Vooral in tijden van schaarste. M.i. gaat het om realiteitszin en is het logisch dat vele starters deze luxe (want dat is het) nu nog niet kunnen bekostigen.

  Ik moedig vooral deze vormen van circulair bouwen aan, zodat er meer van beschikbaar komt en prijzen vanzelf wat zullen zakken.

 5. The true vlerk

  En dit terwijl dat andere project nabij de gele brug een enorm lange tijd niet van de grond kwam. Te dure appartementen, niks te doen in de omgeving. Maar plan gerust verder hoor.

 6. Rien Smit

  Welk bedrag is “betaalbaar”.

 7. Max

  “Deze appartementen worden tussen de 60 en 75 vierkante meter groot en hebben twee, drie of vier slaapkamers.”

  Klopt dit wel of gaat dit eigenlijk over het totaal aant kamers inclusief de woonkamer/keuken?
  Want gekeken naar recente bouwprojecten hebben 3 kamer appartement (dus 2 slaapkamers) al 65-75m² formaat en 4 kamer appartement (dus 3 slaapkamers) zie ik niet niet echt onder de 75m², laat staan 5 kamer (4 slaapkamer) appartementen.

 8. Ron

  Wat is er circulair aan dit project? Het wordt weer allemaal staal en beton wat nadien met veel breekwerk uit elkaar wordt getrokken. Ik zie geen filosofie mbt afvalarm demonteren van het gebouw, ook geen verhaal over materiaal wat al is hergebruikt, enkel wat greenwashing over een binnentuin en ventilatie.

 9. Riet

  Waarom worden er geen prijzen vermeld, valt zeker in de categorie onbetaalbaar??

 10. Suzanne

  Ben erg benieuwd naar de prijzen! En 4 slaapkamers? Dat worden stapelbedden of bovenop de kast slapen.

 11. Herman

  Neem.aan dat er ook ruimte is voor een laagdrempelige culturele hotspot die inclusief is?

 12. Binnenstadbewoner

  “Betaalbare woningen” in regio Utrecht staat synoniem aan onbetaalbaar.

  De aspirant kopers moeten door een financiële check van de verkoper dus dan weet je het wel. Dat zal een uitgebreide financiële screening door een extern buro worden. Alleen degenen met vast contract en de hoogste inkomens met overwaarde komen in aanmerking.

 13. Scherpschutter

  @Ron 14:20

  Alleen de prijs is circulair. Deze woningen hadden doodeenvoudig tienduizenden Euro’s de stuk goedkoper gekund zonder die die duurzame onzin waar geen hond op zit te wachten.

 14. Nina

  Dat woordje “circulair” 🙄

  Bouw liever iets stevigs dat standhoudt met bakstenen, hout en een goed dak. Kortom: maak minder winst en zet het algemeen belang weer voorop.

 15. Joëlle

  @Bertje: betaalbare huizen zijn luxe? Huilen.

 16. Woningnood

  Voor huren op de vrije markt van deze grote is men ongeveer 1600 / 1900 euro per maand kwijt in Utrecht . Dus kopen is vanuit die optiek zeker betaalbaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).