Nieuwbouwplannen Hogenoord in Utrecht aangepast; veertien woningen waarvan acht ‘betaalbaar’ Nieuwbouwplannen Hogenoord in Utrecht aangepast; veertien woningen waarvan acht ‘betaalbaar’

Nieuwbouwplannen Hogenoord in Utrecht aangepast; veertien woningen waarvan acht ‘betaalbaar’

Nieuwbouwplannen Hogenoord in Utrecht aangepast; veertien woningen waarvan acht ‘betaalbaar’
De nieuwbouwplannen op de plek aan de Hogenoord in Utrecht waar voorheen het bouwbedrijf Van Miltenburg was te vinden zijn iets aangepast. Eerder was in de plannen te lezen dat er overwegend middeldure koopappartementen zouden komen en nu zijn dat voornamelijk betaalbare koopwoningen geworden.

De nieuwbouwplannen op de plek aan de Hogenoord in Utrecht waar voorheen het bouwbedrijf Van Miltenburg was te vinden zijn iets aangepast. Eerder was in de plannen te lezen dat er overwegend middeldure koopappartementen zouden komen en nu zijn dat voornamelijk betaalbare koopwoningen geworden.

De loods en twee bedrijfswoningen aan de Vecht worden op termijn gesloopt en in de zogenoemde concept-bouwenvelop van de gemeente Utrecht is te lezen dat er in totaal veertien woningen moeten komen.

Acht daarvan moeten betaalbare koopwoningen worden van ongeveer 75 vierkante meter. Dit zijn beneden- en bovenwoningen, die moeten verrijzen aan de Schouwweteringstraat. De vrije sectorwoningen komen aan de kant van de Vecht en variëren in grootte van 125 tot 170 vierkante meter.

Parkeren

“Tussen de bebouwing komt een groen binnenterrein en de parkeerplekken voor de woningen. Ook de naastgelegen openbare speelplaats in de Schouwweteringstraat krijgt een opknapbeurt als onderdeel van dit plan”, is te lezen in een bericht van de gemeente.

Verder blijkt uit de plannen dat de huizen maximaal 11 meter hoog mogen worden. De woningen aan de Vecht moeten straks lijken op de bestaande bebouwing in het gebied en de inrit naar de binnenplaats komt aan de zijde van de Hogenoord.

Reageren

Mensen kunnen tot en met 14 december reageren op de plannen. Alle reacties worden vervolgens naar het college gestuurd, dat uiteindelijk een besluit neemt over de bouwenvelop. Na vaststelling kan de ontwikkelaar de volgende stap nemen door een vergunning aan te vragen voor de sloop en bouw. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden rond het eind van 2024 en het begin van 2025.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Kan ik vast een reservering doen voor het appartement van 170m2? Wie gaat het ontwikkelen en bouwen?

 2. Koen

  Hopelijk zet dit landelijk door.
  Te vaak zie ik nieuwe bouwprojecten waarbij een te klein deel betaalbare woningen betreft en de rest middeldure tot dure koopwoningen zijn.
  Er was onlangs een nieuwbouwproject gestaakt omdat er te weinig woningen verkocht waren. Alle goedkopere woningen waren verkocht maar de duurdere niet, met als gevolg dat mensen die broodnodig een woning willen voor een schappelijke prijs moeten wachten omdat de duurdere woningen niet worden gekocht door vermogende mensen.

  De markt draait niet alleen op de midden inkomens en de hoge inkomens maar ook op de lage.

 3. Jeroen

  Als je tegenwoordig een “Betaalbare woning” wil kopen moet je al goed modaal verdienen, liefst meer, dus laten we met die term alsjeblieft ophouden. Een woning van €350.000 (Zie het de woningen achter de Daalsedijk) moet je gauw €70.000 per jaar verdienen. En dat noemen we tegenwoordig “betaalbare woningen”. Probleem is dat stichtingskosten en bouwkosten zo hoog zijn geworden dat goedkoper bouwen zonder subsidie niet mogelijk is.

 4. Boogschutter

  Hilarisch die kop boven dit artikel : “Nieuwbouwplannen Hogenoord in Utrecht aangepast; veertien woningen waarvan acht ‘betaalbaar’ “
  Bijna de helft wordt dus onbetaalbaar. Wat een onzalig plan in tijden van woningnood.
  Mijn stelling: alle woningen die nieuw bijgebouwd worden in onze stad moeten voor mensen met een normale baan en een modaal inkomen gewoon prima betaalbaar zijn. We zijn hier niet de gemeente Wassenaar.

 5. JdV

  @Jeroen: probleem is dat de gemeente uitsluitend de begroting en het geld voor de hobbyprojectjes nog sluitend kan krijgen door bouwgrond tegen absurd hoge prijzen te verkopen. Prijzen die worden afgewenteld op de kopers.

 6. Koel Hoofd

  @Boogschutter
  Je wens wordt al ingewilligd, door Den Haag.
  De overheid heeft net binnenstedelijke nieuwbouwprojecten gesubsidieerd, alleen die projecten met veel sociale woningbouw hebben geld gekregen. Alle andere projecten niet omdat die onbetaalbaar (= te elitair) werden bevonden…

 7. Binnenstadbewoner

  Snelle scan op Funda: vierkante meter prijs van bestaande bouw aan Schouwweteringstraat bedraagt 5.577 euro. Dat is dan oud bouw en alweer van 5 maanden geleden. Hier gaat het om nieuwbouw. Als je deze prijst toepast op de “”betaalbare”” nieuwbouw van 75 vierkante meter kom je al uit op 418.275 euro. Nog aan de te lage kant omdat nieuwbouw duurder is.

  Woningzoekers: vergeet Utrecht maar en zoek je heil elders.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).