Nieuwbouwproject naast Dafne Schippersbrug van start | De Utrechtse Internet Courant Nieuwbouwproject naast Dafne Schippersbrug van start | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwbouwproject naast Dafne Schippersbrug van start

Nieuwbouwproject naast Dafne Schippersbrug van start
Render: ERA Contour
De bouw van 51 eengezinswoningen en 9 appartementen in Leidsche Rijn aan het Amsterdam Rijnkanaal is officieel van start gegaan. Wethouder Klaas Verschuure gaf op dinsdag 3 december samen met toekomstige bewoners het startsein.

De bouw van 51 eengezinswoningen en 9 appartementen in Leidsche Rijn aan het Amsterdam Rijnkanaal is officieel van start gegaan. Wethouder Klaas Verschuure gaf op dinsdag 3 december samen met toekomstige bewoners het startsein.

ERA Contour, de bouwer van project ‘HomeTown’, verwacht dat de eerste woningen eind volgend jaar klaar zullen zijn. Het nieuwbouwproject is bij de Dafne Schippersbrug aan de Groenewoudsedijk. Bijna alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Uiteindelijk krijgen alle bewoners een eigen tuin en parkeerplaats. Volgens de bouwer komen er in het project veel verschillende woningtypes samen. Er is veel diversiteit in de woningindeling en de gevels zijn uitgevoerd in art deco-stijl; ieder pand krijgt een eigen design en vorm. Daarnaast zijn de woningen in HomeTown duurzaam ingericht. Elke woning is gasloos en energiezuinig.

Render: ERA Contour

10 Reacties

Reageren
 1. WV

  Wederom een misgeslagen plank. Prachtige kans om de oevers van het Amsterdam Rijnkanaal te gebruiken voor urbane bouw. Ga de hoogte in daar, geniet van de water. En stop in hemelsnaam met die verstopte huisje boompje beestje woningen.

 2. Tinus

  Is wonen naast het Amsterdam Rijnkanaal wel goed voor de gezondheid? Drukste kanaal van Nederland ( Zelfs de Wereld ).
  Er komen nog steeds vervuilende boten langs, alsof je langs een snelweg woont maar dan met stookolie. Langs een snelweg zijn regels opgesteld maar hoe zit dit met een kanaal?

 3. Angelique

  Aan de Dafne Schippersburg ipv er naast, mag ik toch aannemen..

  @TinusH et A’dam Rijnkanaal is inderdaad erg vervuilend, vanwege de vreselijk ouderwetse motoren die vrachtschepen nog gebruiken.
  In 2006 zou de uitstoot volgens TNO de helft van de A2 zijn, al is me niet duidelijk welke uitstoot precies.
  https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/137835/onderzoek-naar-vervuiling-amsterdamrijnkanaal.html

 4. Massegast

  Een collega van mij woonde in Breukelen langs het kanaal. Hij had, liggend in z’n bedje, last van het gestamp van de scheepsmotoren. Om die reden zou ik zelf nooit op zo’n locatie gaan wonen.

 5. Peter.

  Met een woningnood, en uitzicht op een kanaal maar 3 hoog bouwen……

 6. Atilla Vigh

  Wat een onzin verhalen….ik heb jaren aan de Amsterdamse straatweg in Utrecht aan het kanaal gewoond…..nergens last van. Wat is dit voor een zoeken naar een probleem. Alsof het wonen aan het water in Nederland iets heel bijzonders is, ga eens wandelen in Nederland, dan kom je nog eens ergens.
  Overigens wonen aan een kanaal zou niet gezond zijn, maar wonen aan een drukken weg (“met al dat verkeer”) of in een centrum van een plaats (“met al die bedrijvigheid”). Ik stel echt voor verhuis naar een hutje op de hei.

 7. beer

  Dat woningnood gezeur … Weet je wel hoe veel appartement er worden gebouwd in Leidsche Rijn centrum? Echt gigantisch. Daarnaast moet het ook aantrekkelijk blijven om te kopen. Ik snap wel als huurder dat je roept: er is “woningnood”. Maar als je als tweedverdiener met een modaal inkomen niks aantrekkelijks kan vinden in de stad qua koop. Dan ga je het elders zoeken waar geen woningnood is. Want huren via WoningNet mag dan niet (je verdiend teveel) en particulier huren is te duur. Dus je moet kopen. Dus ik denk dat peter een huurder is.

 8. Erik

  @beer: niet genoeg dus. Die waren allemaal bizar snel weg.

 9. trol

  Worden er eensgezinswoningen gebouwd is het weer niet goed. Vraag me af wat wel goed is, als studentenkamers, startershokken, appartementen en dit niet goed is?

 10. beer

  @erik er is nog wel wat te koop als je 350k of meer wil neerleggen voor 70m2. Maar verderop in Vleuten is er nog wel wat betaalbaars. En achterin Nieuwegein ook nog.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).