Nieuwe wijk Haarzicht met 500 woningen in Utrecht nu echt opgeleverd Nieuwe wijk Haarzicht met 500 woningen in Utrecht nu echt opgeleverd

Nieuwe wijk Haarzicht met 500 woningen in Utrecht nu echt opgeleverd

Nieuwe wijk Haarzicht met 500 woningen in Utrecht nu echt opgeleverd
De nieuwe woonwijk Haarzicht met 500 woningen in Utrecht is formeel opgeleverd. In 2018 startte de bouw van de 330 koopwoningen, 126 huurwoningen in de vrije sector en 49 sociale huurwoningen. Geen van de huizen heeft een gasaansluiting.

De nieuwe woonwijk Haarzicht met 500 woningen in Utrecht is formeel opgeleverd. In 2018 startte de bouw van de 330 koopwoningen, 126 huurwoningen in de vrije sector en 49 sociale huurwoningen. Geen van de huizen heeft een gasaansluiting.

De wijk die grenst aan Vleuten heeft een dorps karakter. Naast de huizen zijn er ook een basisschool, gymzaal, kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang gebouwd. Verspreid over de wijk bevinden zich diverse speelplekken en is er een archeologisch park met bijbehorende thematische speeltuin.

Voor en tijdens de bouw van Haarzicht hebben er diverse opgravingen plaatsgevonden en deze leverden vondsten en nieuwe inzichten op over de Romeinse limes maar ook over de bronstijd en de vroege middeleeuwen. In de wijk zijn verschillende tekstpanelen geplaatst die daar naar verwijzen.

Marien Kleinjan (directeur ontwikkeling AM Midden): “Het is mooi om te zien hoe een wijk zich ontwikkelt door de jaren heen, zowel met betrekking tot de woningen en het gebied als het gebruik ervan. Haarzicht past in een visie om aantrekkelijke en leefbare wijken te creëren, die aansluiten op de behoeften van de huidige en toekomstige generaties. Dat zie je terug in deze wijk waar met aandacht voor duurzaamheid, kwaliteit en erfgoed is gezorgd voor een positieve ontwikkeling van het landschap. Ik ben ervan overtuigd dat de bewoners veel woongeluk ervaren!”

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  1,8 parkeerplaats per woning. Kijk, daar kun je aat mee.

 2. Koel Hoofd

  @JdV
  Inderdaad kan je daar iets mee: 1.8 x 500 = 900 auto’s erbij

 3. Tom

  Zonde van de ruimte.

  Het gebied is 28,4 hectare groot. Dat zijn dus nog geen 18 woningen per hectare. Ter contrast: Het plangebied van de nieuwe Merwedekanaalzone is 65 hectare en daar komen 10.000 woningen. Dat zijn er ruim 153 per hectare.

  Met een dergelijke dichtheid hadden er in dit gebied 3800 woningen meer gebouwd kunnen worden. Natuurlijk is dat, vanwege de beperkte ontsluiting en voorzieningen, niet realistisch voor deze locatie. Maar met ook maar iets meer ambitie hadden zeker honderden extra mensen een woning kunnen krijgen.

 4. JdV

  @tom: want doel van woningbouw is per definitie zoveel mogelijk intensieve menshouderij dus dure kleine woningen? Zodat er voor mensen die de studentenfase ontgroeien exact 0,0 doorstroming is aangezien de hele markt bestaat uit kippenhok appartementjes zoals de Merwedekanaalzone? De laatste woningen die nu te koop staan kosten 2,5 miljoen. Beetje jaloers wellicht? Iedereen even arm (en in een even klein huis)? Socialisme 101

 5. Len

  Verschil moet er zijn. Een beetje decadent wonen mag ook gewoon zolang er ruimte voor is. Maar die 5 hoog blokkendozen bij bv het nieuwe cartesiusgebied snap ik dan weer niet, daar mogen nog minstens 20 lagen bovenop.

 6. Bart

  Jdv Nederland staat juist vol met rijtjeshuizen en dit soort gebouwen. Nederlanders leven steeds langer alleen, huishoudens zijn daarom gemiddeld kleiner, terwijl de woningvoorraad vooral uit gezinswoningen bestaat.

  Sterker nog, de opa’s en oma’s van NL wonen nog geregeld in het huis waar hun kinderen opgroeide. Fijn voor ze, maar het zou nog fijner zijn als ze door kunnen stromen naar mooie gelijkvloerse appartementen. Hogere concentratie maakt het mogelijk om faciliteiten zoals de huisarts bereikbaar te houden (en betaalbaar).

  Zo komen woningen vrij voor de nieuwe gezinnen van Nederland. Je kan dit soort villa’s wel bouwen hoor, maar vraag me steeds vaker af voor wie? Hier help je starters de woningmarkt niet mee op hoor.

  Tuurlijk er moet een mix zijn, ook rijkelui mogen bediend worden, maar juist het gebrek aan goede appartementen is iets wat de al vastgelopen woningmarkt nog stroever maakt.

 7. Martijn

  Het is een heerlijke wijk om te wonen. Leuke mensen en woningen. Zo zou heel Utrecht moeten zijn. Aan de rand van het mooie Vleuten grenzend aan het mooie landschap van Kasteel de Haar. Ecologische verantwoord wonen met zeer goed geïsoleerde woningen, zonnepanelen, warmtepompen en vele elektrische auto ‘s.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).