Noodopvang Amerikalaan wordt studentencomplex | De Utrechtse Internet Courant Noodopvang Amerikalaan wordt studentencomplex | De Utrechtse Internet Courant

Noodopvang Amerikalaan wordt studentencomplex

Noodopvang Amerikalaan wordt studentencomplex
De noodopvang aan de Amerikalaan gaat plaats bieden aan studenten. Het voormalige ROC schoolpand wordt omgebouwd tot 214 studentenkamers. Ook komen er diverse maatschappelijke en aan de wijk gerelateerde functies in het gebouw.

De noodopvang aan de Amerikalaan gaat plaats bieden aan studenten. Het voormalige ROC schoolpand wordt omgebouwd tot 214 studentenkamers. Ook komen er diverse maatschappelijke en aan de wijk gerelateerde functies in het gebouw.

In het pand aan de Amerikalaan 199 wonen tot 1 mei 2016 vluchtelingen. Daarna worden de vluchtelingen ergens anders gehuisvest en krijgt Utrecht nieuwe tijdelijke opvangcentra.

Zo is het AZC in Oog in Al vanaf 1 maart uitgebreid met 150 extra plekken. Komt er in april voor twee jaar aan de Ravellaan een tijdelijke opvang voor 250 asielzoekers. En komt er in het voormalige kantoor aan de Einsteindreef in Overvecht een opvang voor maximaal 400 mensen. Die gaat in juni open en blijft daar tot 2018.

Nadat de vluchtelingen zijn verhuisd, kan aannemer Krachtstation beginnen met verbouwen. Naast de 214 kamers wordt gedacht aan zorgvoorzieningen, sport- en dansactiviteiten, horeca en andere functies voor studenten. Hiermee komt er een breder aanbod van voorzieningen in het centrumgebied van Kanaleneiland.

Huismeester

Aan de verhuur van ruimte in het pand worden regels gesteld. Het moet na 22.00 uur ’s avonds rustig zijn in en rondom het pand en fietsen moeten in stallingen worden gestald. Een huismeester gaat op de goede naleving van de regels toezien. Daarnaast krijgen huurders zelf ook taken voor beheer en toezicht van het pand en de directe omgeving.

8 Reacties

Reageren
 1. Cas

  Wat een vreemde keuze, slopen die handel!
  Iets bouwen in lijn met de overige nieuwbouw. Doorpakken en aan het originele plan vasthouden.

 2. Rene

  Cas, wie zegt dat het pand niet opgeknapt gaat worden? Het zou toch zonde zijn als je een pand -mits bouwkundig in orde- naar de grond werkt om er iets vergelijkbaars uit de grond te stampen? Volgens mij heeft a.s.r. net een dergelijk traject achter zich dat er als nieuw(bouw) uitziet: http://www.kuijpers.nl/file_handler/photos/resized/view/542/ASR-10_0099%20(R).JPG.jpg

 3. Johan

  Als we het niet weten in Utrecht maken we er maar studenten- (en/of starters-) huisvesting van. En als we het wel weten bouwen we ook studenten- en/of starterswoningen. Utrecht heeft behoefte aan diversiteit in plaats van de voortwoekerende studenten- en startersschimmel.

 4. Herman

  “Het moet na 22.00 uur ’s avonds rustig zijn in en rondom het pand en fietsen moeten in stallingen worden gestald”

  Is dit een 1 april grap ofzo?

  Studenten die om 22.00 uur stil moeten en zijn en hun fietsen netjes stallen bestaan niet. Je kunt er op rekenen dat het een groot feestgebouw wordt en de hasjlucht zal ‘s morgens nog door de straten trekken.

 5. Cas

  Rene, anders staat er wel nieuwbouw ipv omgebouwd 😉
  En inmiddels is het met de studenten/starters wel erg uit de hand aan het lopen.
  komen ook nog 2000 studenten kamers in rijnsweerd namelijk. Het is natuurlijk makkelijk om studenten te huisvesten, weinig eisen, relatief hoge huren voor klein oppervlak en geen investering in sloop/nieuwbouw. Maar hier is het niet de juiste richting.

 6. Jelle

  Wat is er mis met studentenwoningen? De woningnood onder die groep is enorm, en met een beetje mazzel blijven er hele hordes jonge, hoogopgeleide mensen in de stad hangen. Ook denk ik dat studenten een mooie aanvulling zijn op de enigszins eenzijdige bevolkingsopbouw van de buurt.

 7. Sander

  @Johan. De studenten en de starters maken samen zo’n 40% van de bevolking van Utrecht uit.
  Klaarblijkelijk ben jij student noch starter, maar je moet de realiteit onder ogen zien. Hoezeer jij studenten en starters als een schimmel ziet, is deze 40% van de beolking toch ook een groot deel van de samenleving en economie.
  Als ik daarnaast het woningaanbod bekijk, is dat divers genoeg voor de niet-student/starter.

 8. Ronald

  @Sander
  Zoiets kun je opzoeken.
  Volgens de Utrecht Monitor 2015 zijn er 57.949 18- t/m 26-jarigen in Utrecht met totaal 334.295 inwoners.
  Is dat 40%?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).