Omwonenden kunnen reageren op plan voor 110 sociale huurwoningen aan de Veilingstraat in Utrecht Omwonenden kunnen reageren op plan voor 110 sociale huurwoningen aan de Veilingstraat in Utrecht

Omwonenden kunnen reageren op plan voor 110 sociale huurwoningen aan de Veilingstraat in Utrecht

Omwonenden kunnen reageren op plan voor 110 sociale huurwoningen aan de Veilingstraat in Utrecht
Aan de Veilingstraat in Utrecht worden 110 sociale huurwoningen gebouwd voor starters en ouderen. De huizen komen op de plek van de voormalige Bo-rent-gebouwen en de bouw moet eind volgend jaar beginnen. De plannen liggen nu ter inzage.

Aan de Veilingstraat in Utrecht worden 110 sociale huurwoningen gebouwd voor starters en ouderen. De huizen komen op de plek van de voormalige Bo-rent-gebouwen en de bouw moet eind volgend jaar beginnen. De plannen liggen nu ter inzage.

De huidige gebouwen moeten nog gesloopt worden, maar als dat gebeurd is, kan begonnen worden met de bouw van de 110 woningen. Die komen in een ‘nieuw, duurzaam’ appartementengebouw. Ongeveer een derde van de woningen bestaat uit tweekamer-appartementen van 50 vierkante meter. Tweederde van de woningen gaat bestaan uit drie kamers en wordt ongeveer 70 vierkante meter groot.

Naast de woningbouw, gaat ook de Veilingstraat veranderen. De straat wordt verbreed en er wordt groen toegevoegd. Ook komt er een plein, waardoor de straat aansluit op Heycop en Ringpark. Ook is aan één kant van het nieuwe gebouw plek voor sociaalmaatschappelijke en mogelijk ook commerciële voorzieningen. De gemeente ziet verder mogelijkheden voor horeca met een terras.

‘Fantastische plek’

Vastgoedontwikkelaar Frank van den Doel: “De locatie is een fantastische plek met uitzicht op de Veilinghaven. Des te mooier is het dat we na een intensief voortraject op een locatie als deze, samen met woningcorporatie Woonin, sociale woningen toe kunnen voegen in een tijd waarin de woningnood groot is.”

De plannen voor het project liggen tot en met 26 januari ter inzage, wat inhoudt dat belanghebbenden kunnen reageren. De reacties worden daarna verwerkt. Daar wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Niet erg duidelijk hoe het zit met (eventuele) parkeerplaatsen; een (vermeend) tekort daaraan zal de meeste bezwaren van omwonenden opleveren.

  Artikel 7 Bijzondere regels over bouwen

  7.1 Voorwaardelijke verplichting over parkeren
  Een vergunning voor het bouwen wordt alleen verleend, als vast staat dat er voldoende parkeergelegenheid wordt gerealiseerd.
  De regel onder 1 is niet van toepassing op het bouwen van bijbehorende bouwwerken, dakopbouwen of dakterrassen.
  Aan de hand van beleidsregels waarin de normen voor parkeergelegenheid zijn opgenomen, stellen burgemeester en wethouders vast of aan de regel onder 1 wordt voldaan.

 2. JdV

  Ik heb vroeger in deze wijk gewoknd. Ben nu dus geen omwonende (meer) maar heb nog wel vrienden en kennisen daar wonen.
  Wat een krankzinnig plan om in een van de duurste plekken in de stad sociale huur neer te zetten. Alleen de grondwaarde maakt deze woningen onbetaalbaar. Bouw voor 35% lagere kosten 150 vergelijkbare woningen op LR of in polder Rijnenburg. Daar kun je voor hetzelfde geld meer mensen aan een huis helpen. Bouw op deze locatie luxe appartemrnten voor oudere inwoners die dan hun te groot geworden eengezinswoning kunnen verkopen aan een doorstromer en creeer zodoende doorstroming.

 3. Rietje

  Alweer zo lelijk . 🙁
  Toe nou toch.

 4. Wim

  Mooi. Dan is dat gebied eindelijk klaar. En nu nog die brug onder het spoor door naar de Beetsstraat voo de aansluiting op de binnenstad

 5. Paul

  Jammer is dat hierdoor ook later niet een open water verbinding tussen veiling Haven en de kruisvaart kade mogelijk meer is.
  De wijk rond om de veilinghuizen mist een kenmerkende architectuur gebouw, dit zou het kunnen zijn indien het meer identiteit zou hebben. Maar het zou overal kunnen staan. Creëer in iedergeval enkele kleur of detail aspekten bij dit gebouw.
  Waarom niet wat hoger en een Panthouse er op ?

 6. Nn

  Wie heeft dat hooge muur bij Heiling haven bedacht , als je zit op terras zie je niks ? Kijk maar bij Marina Ijburg Amsterdam, of Marina Rotterdam

 7. Kloek

  Mensen die lelijk roepen, dit is wat het vastgoedveld (die de macht hebben en de politici in hun zak) wil.

  Zo goedkoop mogelijk bouwen, zo veel mogelijk opstrijken. Heerlijk toch dat neoliberale gedachtengoed, waarvan we recent bi de verkiezingen nog meer hebben gekregen?

  Minder regels, meer geld cashen door de toch al exhorbtant rijken. En dat alles onder de noemer: “er is zoveel behoefte aan huizen, er zijn minder regels nodig, wij zijn dienstverleners, huilie huilie” en dan meer verder gaan met cashen.

  Het gevolg: een Nederland dat straks helemaal vol staat met lelijke ceramtorium/ gevangenis blokkendozen door middel van inspiratieloze architectuur, waarvoor je 300.000-400.000-500.000 euro mag neertellen.

  Voor alle groepen (de meerderheid) die dat niet kunnen betalen wordt nog steeds niet gebouwd.

  Je hele landschap en aangezicht van een stad gaat naar de filsetiijnen en er wordt op de meest onmogelijke (vaak ongezonde plekken) gebouwd. En het vastgoedveld: Katjing katjing, het liefst met subisidiegeld van de overheid ook nog, want ze leveren de overheid toch een dienst? Dan nog even wat bouwproblemen verzinnen, waardoor je nig meer geld van de overheid krijgt en nog meer katjing katjing.

  Als rechtse stemmers zich hier aan ergeren, weet wat je gestemd hebt. Het gaat alleen nog maar meer worden.

  “Meer, meer, meer”

 8. Jasper

  @JdV: Waarom mogen mensen met een lager inkomen niet op een mooie plek wonen? Ik woon daar en vind het prima. Mensen moeten ergens wonen en hier is genoeg plek. Eindelijk verlost van die lelijke puist en het voorgesteld gebouw is prima. Er is genoeg parkeerruimte in de buurt, je moet er alleen voor betalen. Voor niets gaat de zon op.

 9. Walter

  Ik vind dat het recht op bezwaar en procederen tegen woonprojecten in een noodwet moet worden afgeschaft. Al die rotboomers die constant klagen over projecten, terwijl ze zelf altijd al betaalbare woningen hebben gehad.

 10. EE de Kreeg

  Lekker de stad helemaal vol bouwen en vooral geen parkeerplekken realiseren voor de bewoners en bezoekers. De ouderen hoeven helemaal geen bezoekers te ontvangen en ook geen thuishulp. Want die moet maar gewoon op de fiets komen of met het Openbaar vervoer, dat kunnen ze wel minder mensen helpen, maar dat maak niet uit, er is toch al een te kort aan thuishulpen. Voor die genen in Utrecht die een auto nodig heeft, moet er maar aandenken om de stad te gaan verlaten, want onze gemeente heeft een broertje hekel aan auto’s, of het nu auto’s zijn op stroom of waterstofgas.

 11. JdV

  @jasper: met het bouwen van kleine hoeveelheden dure woningen op dure plekken los je de wachtlijsten niet op. Ook de doorstroming stokt. Daarom dus. Wat wil je liever als je al 10 jaar wacht op een woning? Nu een huis op ern niet-AAA locatie? Of nog veel langer wachten op mogelijk (of niet) wel een huis op een AAA-locatie.

 12. Willem

  Wat zeurt men hier toch steeds over parkeerplaatsen. Parkeerplaatsen worden bij dit project ondergronds of op eigen terrein gerealiseerd. Problem solved.

 13. Johan

  Ha Wim, onder het spoor door moet een tunnel, geen brug hè. Maar dat die daar komt wordt hoog tijd ja.

 14. Daniëlle

  Zo lijkt het nog wat. Genomen vanuit de Twellosbeeklaan die nog groen moet worden ingericht, en een stuk plein aan havenkant. Maar tegelijkertijd sfeerloos..
  Ik vrees dat de Veilingstraat een heel vervelend straat je wordt, met twee zijden hoge gebouwen met heel veel balkons, En ook voor het verkeer. Het voorterrein aan Croeselaan wordt ook bebouwd.

 15. Marcel

  Wat een lelijk ontwerp nog steeds en waarom zo hoog in vergelijking met andere gebouwen in de buurt. Waarom bestemmingsplan aanpassen? Ik heb al eerder bezwaar gemaakt maar daarop wordt in de stukken niet gereageerd. Luisteren naar de burger is schijnbaar moeilijk. We moeten dus nu bezwaar gaan maken en tot de raad van state gaan om dit ontwerp te voorkomen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).