20 appartementen in voormalig pand Scheer & Foppen 20 appartementen in voormalig pand Scheer & Foppen

Ongeveer 20 nieuwe appartementen in voormalig pand Scheer & Foppen Vondellaan

Ongeveer 20 nieuwe appartementen in voormalig pand Scheer & Foppen Vondellaan
In het voormalige pand van Scheer & Foppen op de hoek van de Croese- en Vondellaan komen rond de 20 nieuwe appartementen. Op de begane grond zit nu nog een winkel van Kringloop Broers. Die wordt verbouwd tot vier appartementen, een fietsenstalling en een commerciële ruimte.

In het voormalige pand van Scheer & Foppen op de hoek van de Croese- en Vondellaan komen rond de 20 nieuwe appartementen. Op de begane grond zit nu nog een winkel van Kringloop Broers. Die wordt verbouwd tot vier appartementen, een fietsenstalling en een commerciële ruimte.

In juni vorig jaar kochten ondernemers Coen Visser en Tonie Hagen van Sleeping Beauties het gebouw. Het stond al leeg sinds Scheer & Foppen in 2016 failliet ging. De eigenaars van Sleeping Beauties willen graag weer iets moois van het pand maken, en hebben 3.700 huishoudens ondervraagd over wat zij in de buurt terug willen zien op deze plek. Daar is onder meer het idee uitgekomen om appartementen in het pand te ontwikkelen. En de omgevingsvergunning daarvoor is inmiddels aangevraagd.

Fietsenstalling

Als de gemeente het plan goedkeurt, komen er rond de 20 appartementen in het gebouw, verdeeld over vier verdiepingen. De begane grond beslaat zo’n 600 vierkante meter, daar komen twee woningen die grenzen aan de Vondellaan en twee aan de Croeselaan. Deze vier woningen krijgen een grote tuin aan de achterkant. Ook komt er op de onderste verdieping een fietsenstalling voor zo’n veertig fietsen.

De bovenste verdieping moet nog helemaal gebouwd worden: daar komen penthouse-achtige appartementen met grote terrassen. En de appartementen op de eerste en tweede verdieping krijgen eigen balkons. Dan is er op de benedenverdieping nog een ruimte over van 150 vierkante meter. Wat hiermee gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Hoekje voor de straat

Ondernemer Coen Visser vertelt: “We willen van de overgebleven ruimte het liefst een hoekje maken dat dienend is voor de straat. Bij de het ondervragen van huishoudens hier in de buurt liepen de wensen uiteen van een Hema tot bruin café. Maar de kans dat er een kantoor in komt is in ieder geval niet aannemelijk. Iets waar de hele buurt gebruik van kan maken heeft toch onze voorkeur.”

Het plan is tot stand gekomen in samenspraak met de gemeente. Wethouder Verschuure heeft hierbij gepleit voor een volledig begroeide gevel. Dit past bij het coalitie-akkoord om meer groen toe te passen op de gevels.

Het wachten is nu op de daadwerkelijke vergunning en dan kan de bouw van start. De winkel van Kringloop Broers dat nu nog in het pand zit, moet er in oktober uit.

 

19 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  “De eigenaars van Sleeping Beauties willen graag weer iets moois van het pand maken.”
  Als een overwoekerde bruine kolos, die detoneert met de overige bebouwing, je definitie is van ‘iets moois’, dan zijn ze zeker geslaagd.

 2. Wim

  En daar was de eerste zuurdrinker weer: G.H.
  Geslaagd ontwerp, die opbouw.

 3. Angelique

  Terugvallende gevel staat netjes, maar voor de rest niet echt mooi, maar dat kan ook komen door de kleuren van deze impressie. Maar het “idee” om appartementen te realiseren is dus het resultaat van een enquete onder 3700 huishoudens? Wat een omweg voor zo’n voor de hand liggende invulling.
  Maar goed, ben blij dat er ontwikkeld wordt en ben benieuwd naar het resultaat, zo’n penthouse klinkt goed…

 4. G.H.

  Smaken verschillen, beste Wim. Dat moet kunnen toch?

 5. hoopvol

  ik hoop dat ze een beetje betaalbaar worden! strater-koop, of middeldure huur!
  breek met de trend van alleen sociale huur en koop van 4+ ton!

 6. Esrin W.

  Ik weet nu al hoe alles eruit komt te zien.
  Iemand hier toevallig onlangs nog in Dichterswijk geweest?
  Een mooi stukje kopie Vinex blokkendoos Leidsche Rijn.
  Moet je eens kijken hoe Utrecht er over 10 jaar uit ziet.
  Je weet dan net zoals in Leidsche Rijn als je in de auto zit niet waar je bent.
  Utrecht wordt steeds meer niet meer Utrecht.

 7. woutvr

  Het ziet er idd prachtig uit!

 8. Marcel

  Mooi of niet mooi? Maak er 12 lagen van? Waarom niet ? Komen toch huizen tekort? De Rabo is ook heeeel hoog.

 9. isabelle

  Mooi ontwerp!

  Maar laat me raden: Koopappartementen vanaf 350.000 Euro?

 10. Herman

  Hoop wel dat er aan starters en studenten wordt nagedacht.

  Over “Hoop” gesproken, op de gevel kun je de naam “Radio de Hoop” nog lezen (zwartgeblakerd van de verlichting, hangt nu spandoek voor), mooie naam voor dit pand “De Hoop”?

 11. JdV

  Hopelijk worden het dure appartementen van 500k+ want er worden al meer dan genoeg starters en studenten woningen gebouwd.

 12. Wouter vD

  @GH & Esrin W.
  Hebben jullie het huidige gebouw ooit gezien? De vorm van het pand verandert niet, los van dat er een verdieping op komt.

  Er zal bij de verbouwing voornamelijk gebruik worden gemaakt van de bestaande constructie van het gebouw, waarbij de lelijke, verweerde stenen gevel vervangen zal worden door een groene, levende gevel met moderne isolatie.

  Het pand was nooit mooi, en de vorige eigenaar heeft het na het vertrek van S&F totaal verwaarloosd. Als omwonende ben ik erg blij met de plannen van de nieuwe eigenaar.

  @Isabelle
  Het worden huur appartementen

 13. Fred

  Ze hadden dit pand beter kunnen weghalen en er en nieuw pand neerzetten.
  Een stijlvol klassiek hoekpand zou hier goed staan.
  Wat ze er nu van willen maken is ook niet om aan te zien, niet veel beter dan wat het nu is.
  Erg jammer.

 14. Barend

  Aardige oplossing. Neemt niet weg dat hij best een paar etages hoger had mogen worden zodat de toren er tegenover een broertje/zusje krijgt.

 15. Koel Hoofd

  Het ene blok wordt vervangen voor het andere blok, niets bijzonders.
  Komen daar huurflats in?
  Dan is blijft dat groen van de artist impression de imprssion van de artist.
  Ben benieuwd wat de huur van die geisoleerde aquariums zal zijn…

 16. wollie

  zijdebalen/zeedijk is mooi geworden maar wel kaal; hier wat meer groen

 17. Robertjc

  En verdomd handig dat je recht tegenover AH komt te wonen!

 18. Koel Hoofd

  @Robertjc
  Daar zullen de huren dan ook wel naar zijn, op stand op A locatie tegenover de AH.

 19. paul

  Mag het niet wat hoger ? Dat zou op het plein een mooie aanvulling zijn tegen over het AH appartementen gebouw!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).