Pand Zorg van de Zaak aan de Beneluxlaan gaat plaatsmaken voor appartementencomplex Pand Zorg van de Zaak aan de Beneluxlaan gaat plaatsmaken voor appartementencomplex

Pand Zorg van de Zaak aan de Beneluxlaan gaat plaatsmaken voor appartementencomplex

Pand Zorg van de Zaak aan de Beneluxlaan gaat plaatsmaken voor appartementencomplex
Beeld: HTVV
Aan de Beneluxlaan in Utrecht moeten 200 nieuwe appartementen komen. Het complex komt op de plek van het oude kantoorpand van Zorg van de Zaak, op Beneluxlaan 901-909. Dat gebouw is verouderd en wordt gesloopt om zo ruimte te maken voor de appartementen.

Aan de Beneluxlaan in Utrecht moeten 200 nieuwe appartementen komen. Het complex komt op de plek van het oude kantoorpand van Zorg van de Zaak, op Beneluxlaan 901-909. Dat gebouw is verouderd en wordt gesloopt om zo ruimte te maken voor de appartementen.

Het kantoorgebouw aan de Beneluxlaan is onlangs verkocht aan Huys te Voorn Vastgoed, dat het pand ‘meer onderdeel van de wijk en omgeving’ wil maken. Op de plek van het gebouw moeten daarom 200 appartementen komen in een complex waar ook plek is voor andere initiatieven. HTVV denkt dan bijvoorbeeld aan maatschappelijke ruimtes die iets kunnen betekenen voor de hele wijk, plekken om elkaar te ontmoeten en vormen van gezondheidszorg.

Ook komt in het gebouw een fietsenstalling en parkeergarage voor auto’s. De parkeergarage wordt zo ingericht dat die makkelijk omgebouwd kan worden tot een fietsenstalling, mocht dat in de toekomst nodig zijn.

Toren

Het nieuwe gebouw krijgt maximaal vier lagen, met daarop een toren van 19 bouwlagen. Het wordt daarmee maximaal 62 meter hoog. De 200 appartementen behoren tot de middenhuur en zijn bedoeld voor ouderen, starters en doorstromers. De appartementen bestaan uit twee tot drie kamers en krijgen een balkon. De woningen variëren in grootte van 50 m2 tot 80 m2.

De bouwenvelop waarin de plannen beschreven staan, ligt inmiddels bij de gemeente. Het bestemmingsplan ligt de eerste drie maanden van dit jaar ter inzage. Als dat, en de omgevingsvergunning, zijn goedgekeurd kan het sloopwerk beginnen. De sloop en vervolgens het begin van de nieuwbouw moeten dit jaar of volgend jaar van start gaan.

8 Reacties

Reageren
 1. Johan

  Prima. Had nog wel wat hoger gemogen.

 2. Alex

  Zeker prima plan. En inderdaad Johan, een stuk hoger had best gemogen. Kan prima op die plek.

 3. Koel Hoofd

  Heeft iemand die project ontwikkelaars al verteld dat de bereikbaarheid drastisch achteruit gaat wanneer het stadsboelevard wordt? Dat dit met de combinatie ‘senioren’ niet zo handig is?

 4. Don

  En we gaan gewoon door met volpersen van Utrecht met lelijke flats en het aantasten van de leefbaarheid. Neem tenminste aan dat de bomen die nu nog op de foto te zien zijn hun langste tijd gehad hebben. Je zal er naast wonen straks permanent in de schaduw van 19 hoog sterkte aldaar.

 5. Don is right

  Wat Don zegt! Het authentieke, mooie, groene Kanaleneiland wordt helemaal verpest door al die nieuwe flats…

 6. Wim

  Nou Don. Je zult er maar naast wonen.. Ga er eens kijken joh. Er woont niemand naast.

 7. Sociaal

  @Don, hoe zo lelijke flats? Er is geen ontwerp zichtbaar ! En hedendaags worden juist mooie appartement gebouwen gerealiseerd met een goed nivo architectuur vaak. Denk aan gebouw Max.
  De bomen daar blijven, sterker…de auto’s gaan ondergronds dus meer groen wat nu nog parkeren is…
  Niet alleen voor Don, maar ook andere die een klacht hebben na hoger bouwen: het zou sociaal zijn ook te denken nu aan al die starters die maar geen woning kunnen kopen in Utrecht omdat er voortduren onder de werkelijke behoefte wordt gebouwt in Utrecht.
  De kosten nemen daarvan toe voortdurend. Een van de middelen om deze mensen een betaalbare woning te gunnen is hoger bouwen, daar waar het kan. En dit is nu typisch een plek waar dat goed kan door de vele vrije ruimte er omheen.
  Ook nabij goed OV moeten we juist intensiever bouwen voor minder co2 uitstoot eigen auto bezit.

 8. Yamina

  Beste mevrouw,
  Ik Was zo net naar deze adres
  Maar helaas zijn ze verhuisd weet u misschien
  Waar ze zijn verhuisd het adres was benluxlaan 901
  Ik hoor het graag van u
  Groetjes yamina

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).