Plan NPD-strook Overvecht: 700 studentenwoningen en 360 appartementen voor senioren en starters | De Utrechtse Internet Courant Plan NPD-strook Overvecht: 700 studentenwoningen en 360 appartementen voor senioren en starters | De Utrechtse Internet Courant

Plan NPD-strook Overvecht: 700 studentenwoningen en 360 appartementen voor senioren en starters

Plan NPD-strook Overvecht: 700 studentenwoningen en 360 appartementen voor senioren en starters
Een impressie van studentenwoningen op de NPD strook in Overvecht. Het gebouw is ondertussen af.
De NPD-strook moet maximaal 700 studentenwoningen en 360 appartementen krijgen. De eerste woningen in het gebied van de voormalige Nederlandse Pakketdienst in Overvecht moeten eind 2019 worden opgeleverd.

De NPD-strook moet maximaal 700 studentenwoningen en 360 appartementen krijgen. De eerste woningen in het gebied van de voormalige Nederlandse Pakketdienst in Overvecht moeten eind 2019 worden opgeleverd.

Het bestemmingsplan voor de NPD-strook in Overvecht is inmiddels door het college voorgelegd aan de gemeenteraad. Naar verwachting zal de raad hier nog voor de zomer over besluiten.

De strook ligt in het centrum van Overvecht: tussen de Seinedreef, de Zamenhofdreef, de Brailledreef en de voormalige uitrit van de NPD. Het gaat om huurwoningen voor studenten, starters en senioren, waarvan minimaal 100 middenhuur. De eerste woningen zullen naar verwachting eind 2019 worden opgeleverd.

Voorzieningen

Verder komt er 4000 vierkante meter beschikbaar voor bijvoorbeeld maatschappelijke voorzieningen, sportfaciliteiten, dienstverlening, culturele voorzieningen en horeca. Momenteel wordt er onderhoud gepleegd aan de omgeving van het winkelcentrum Overvecht om het gebied veiliger te maken.

“Met de nieuwe invulling van de NPD-strook zal het gebied nog méér een centrum voor de wijk worden”, zegt wethouder Kees Geldof. “Met de plannen rond de NPD-strook beantwoorden we ook de grote woningvraag van starters, senioren en studenten.”

Bij instemming door de gemeenteraad, zal het bestemmingsplan worden vastgesteld. Belanghebbenden hebben vervolgens zes weken de tijd om beroep in te stellen bij de Raad van State.

10 Reacties

Reageren
 1. Paul

  Een zeer waardevolle aanwinst voor Overvecht, zodat het centrum echt gaat bruisen. En gelukkig dit maal ook meer hoge kwaliteit Architectuur, waar bij nieuwbouw niet altijd de juiste aandacht voor is.

 2. Angelique

  Hé. wat leuk, niet zo’n dertien-in-het-dozijn blok. Lekker veel dakterrassen ook.

 3. cas

  @ angelique… dit is een impressie….

 4. Bram de Goede

  Maak de singel rond het centrum Overvecht bevaarbaar en maak een verbinding met de Vecht. Zo wordt Overvecht een stad met aanzien.

 5. homie

  Deze studentenwoningen zijn op zich prima maar wat ik niet snap is dat door deze woningen niet in de buurt van de Uithof te bouwen er steeds meer reisbewegingen zich dwars door de stad plaats gaan vinden. Bv. ook de geplande woningen voor studenten in Leidsche Rijn Dus meer drukte.
  Zou logischer zijn als men van de Uithof echt tot een volwassen wijk zou door ontwikkelen. Ff daar doorpakken a..u.b.

 6. Aniwe

  700 studentenwoningen en 360 appartementen voor senioren? Waarvan wrs ook nog eens het grootste deel afgesnoept gaat worden door starters…. Volgens mij is er nu al en in de nabije toekomst nog meer vraag naar betaalbare en bewoonbare (dwz geen kleine hokjes maar ruime appartementen!) seniorenwoningen.
  En deze plek is just zo geschikt voor senioren want alles is bij de hand……

 7. Tssssss

  @ Aniwe

  Hoe kom je er eigenlijk bij dat er zo’n grote vraag is naar seniorenappartementen? De praktijk wijst namelijk heel anders uit.

 8. Angelique

  @cas
  Toch klinkt dit dan weer vrij concreet:
  https://www.vanwijnen.nl/category/thema/duurzaamheid/aardgasloos/

 9. Cico

  @homie: je krijgt dan wel een mono-cultuur, er staan al een aantal studentenflats op de Uithof. Appartementen voor personeel vh ziekenhuis en onderwijsinstellingen lijkt me een meerwaarde.
  Overigens is de Uithof nog een reliek uit de jaren ’60, toen men het idee had dat alle functies vd stad zoveel mogelijk moest worden gescheiden. Wonen hier, industrie buiten de stad, kantoren langs snelwegen en OV-hubs en alle publieke voorzieningen bij elkaar. Dat leverde inderdaad meer vervoersstromen op.

  /ontopic: prima gebouw, goeie architectuur. Mag ook wel op zo’n zichtlocatie. Soort Stairway to Heaven

 10. Herman

  @Tssssss, hoe kom jij er bij dat er geen vraag is naar seniorenwoningen?

  Misschien door het begrip senioren? Een senior kan ook al een 50-plusser zijn en velen uit die groep willen maar wat graag doorstromen richting een gelijkvloers appartement en die zijn niet aan te slepen……

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).