Plan om 600 semipermanente studentenwoningen aan de Cartesiusweg te bouwen | De Utrechtse Internet Courant Plan om 600 semipermanente studentenwoningen aan de Cartesiusweg te bouwen | De Utrechtse Internet Courant

Plan om 600 semipermanente studentenwoningen aan de Cartesiusweg te bouwen

Plan om 600 semipermanente studentenwoningen aan de Cartesiusweg te bouwen

Door het college van B&W zijn gisteren de randvoorwaarden vastgesteld voor de bouw van 600 studentenwoningen aan de Cartesesiusweg. De woningen zullen voor een periode van 15 jaar gebouwd worden op grond van de NS en zullen verhuurd worden door de SSH.

Het huidige plan is aangepast op wensen van buurtbewoners. Er zijn twee inloopbijeenkomsten georganiseerd en naar aanleiding van de eerste bijeenkomst zullen er bij de eventuele bouw meer bomen behouden blijven. Na de tweede bijeenkomst zijn er 16 zienswijzen ingediend door belanghebbenden. De hoogte van de gebouwen zal variëren in drie en vier woonlagen en dit leverde kritiek op van buurtbewoners.  De meeste van de zienswijzen gingen dan ook over de hoogte. Ze waren bezorgd over eventuele aantasting van hun privacy en het uitzicht op de woningen aan de Seringstraat.

De ontwikkelaar heeft onderzocht  of er inderdaad sprake zou zijn van aantasting van de privacy. “De bouwblokken zijn vanuit de tuinen in de Seringstraat amper te zien en vanaf de galerij van de vierde woonlaag is er nagenoeg geen inkijk op de begane grond en tuin van de woningen in de Seringstraat. De onderlinge afstand is 70 meter met daartussen het verhoogd spoortalud en geluidsscherm”, aldus de gemeente. De reacties hebben dus ook niet geleid tot aanpassing van het plan zoals dat er nu ligt.

Studentenhuisvesting past niet in het huidige bestemmingsplan, deze zal dus aangepast moeten worden. Ook met de aanvraag van een omgevingsvergunning wordt begonnen. Als er niemand bezwaar maakt tegen het plan kan er rond de zomer van 2014 begonnen worden met de bouw.

3 Reacties

Reageren
 1. Krakeling

  Voor een periode van 15 jaar? Lekker “duurzaam”. Waarschijnlijk gewoon een wazige smoes om #@%t materialen te gebruiken. Het riekt naar de onvervalste Utrechtse slappehap politiek. Of gelooft er echt iemand dat die 600 woningen in 2030 gesloopt gaan worden.

 2. Henk

  Overvecht was ook semipermanent gebouwd.
  Het is nog steeds te zien en de gevolgen ook.

 3. Ton

  Dit lijkt mij een prima plek voor woningbouw.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).