Plan voor 200 studentenwoningen aan de Opaalweg in Utrecht Plan voor 200 studentenwoningen aan de Opaalweg in Utrecht

Plan voor 200 studentenwoningen aan de Opaalweg in Utrecht

Plan voor 200 studentenwoningen aan de Opaalweg in Utrecht
Studentenhuisvester SSH en Waal en Maas Wijkontwikkeling gaan samen  studentenkamers bouwen aan de Opaalweg in Utrecht. 

Studentenhuisvester SSH en Waal en Maas Wijkontwikkeling gaan samen  studentenkamers bouwen aan de Opaalweg in Utrecht. 

Er zijn plannen voor een appartementengebouw voor studenten. Het pand gaat bestaan uit 10 woonlagen met in totaal 200 onzelfstandige studentenwoningen. In het nieuwe gebouw vormen zes tot acht kamers met ieder een eigen badkamer een gemeenschappelijke woongroep. De bewoners delen een grote gemeenschappelijke woonkeuken en een balkon. 

Het gebouw krijgt daarnaast een gemeenschappelijke waskamer waar bewoners hun was kunnen doen. Ook komt er volgens de plannen een ruime fietsenstalling waar alle bewoners overdekt en afgesloten hun fiets kunnen stallen. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Betaalbare woningen

Het gaat om studentenkamers die onder het woningwaarderingsstelsel vallen. Hierdoor kunnen de woningen tegen vastgestelde huurprijzen worden verhuurd. Zo blijven de woningen betaalbaar. Dat zou een belangrijke voorwaarde zijn voor de SSH, Waal en Maas Wijkontwikkeling en de gemeente Utrecht.

“Als we de ambitie om het enorme tekort aan studentenkamers in Utrecht de komende jaren in te lopen willen waarmaken, hebben we elkaar én locaties als deze hard nodig” aldus Rob Donninger, directeur-bestuurder van de SSH. Corné Bok, directeur Maas Wijkontwikkeling voegt daaraan toe: “Betaalbare woningen zijn anno nu nog steeds mogelijk, dat wordt met dit project bewezen.”

Naar verwachting start Waal in het eerste kwartaal van 2021 met de bouwwerkzaamheden. Volgens de huidige planning kunnen de nieuwe studenten de woningen in het studiejaar 2022 of 2023 betrekken.

11 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Dat plan is er al zo’n vijf jaar, ben benieuwd naar een echte eerste spade in de grond

 2. Manou De R.

  Zo daar ben je lekker klaar mee als je daar woont.
  Verplicht 5 van de 7 nachten wakker zijn.
  Wie máákt dit soort stompzinnige beslissingen eigenlijk?

 3. JdV

  Blijft mooi, die intensieve menshouderij. Nog even en de dieren in de bio industrie hebben meer ruimte dan de gemiddelde student. En voor een stuk minder geld ook.

 4. Koel Hoofd

  200 studentenkamers op ettelijke tienduizenden studenten, is dat niet slechts een minuscuul druppeltje op de groeiende gloeiende plaat? Zouden dat er niet minstens 5000 moeten zijn? Het liefste op de Uithof op kruipafstand van de collegezalen? Want de woningnood is echt erg hoog onder studenten.

 5. Géénstijl @Utrecht

  Waarom niet in ieder stadsdeel een paar flinke studenten woningen/flats bouwen,lekker gespreid over de stad Utrecht.
  Er is totaal jarenlang geen bouwkundige visie geweest naar de behoefte van deze stad, en zie nu de problemen van dien.

 6. Geert

  Wat er niet bij staat is dat aan de ene kant de voormalige Rijksweg 222 er pal langs ligt (Waterlinieweg) en aan de andere zijde een islamitische begraafplaats gepland staat….
  Ik heb medelijden met de huidige bewoners van de Opaalweg/Slotlaan!

 7. Deweeul

  Waarom hebben studenten tegenwoordig allemaal een eigen badkamer nodig? Lijkt mij onnodig veel ruimte innemen en van delen leer je het meest…

 8. Roel

  Wat er ook niet bijstaat, is dat de gemeente haar eigen regels heeft aangepast/verbogen met betrekking tot woningbouw en luchtvervuiling, want op basis van de geldende wetgeving mocht daar eigenlijk niet gebouwd worden, in eerste instantie wilde men ook 20 woonlagen in plaats van 10, maar daar kwam geen vergunning voor. Volgens de gemeente beginnen op 16 december de eerste werkzaamheden.

 9. Wim

  @ Roel

  Wat een gemis dat die 20 verdiepingen er dan niet komen. Zou een mooi landmark geweest zijn.

 10. Heggert

  Hoe kan het dat er in Hoograven veel te veel fijnstof is volgens de Europese richtlijnen , en er opnieuw groen opgeofferd wordt voor meer beton???

 11. C

  Mooi dat de trend van mini appartementjes met alles erop en eraan gekeerd wordt: gemeenschappelijke keuken en huiskamer. Samen douchen is een paar bruggen te ver. Maar dit plan ligt er al vijf jaar dus?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).