Plan voor woningbouw aan de Vechtensteinlaan in Zuilen | De Utrechtse Internet Courant Plan voor woningbouw aan de Vechtensteinlaan in Zuilen | De Utrechtse Internet Courant

Plan voor woningbouw aan de Vechtensteinlaan in Zuilen

Plan voor woningbouw aan de Vechtensteinlaan in Zuilen
De gemeente Utrecht onderzoekt de mogelijkheid om woningen te bouwen aan de Vechtensteinlaan in Zuilen, op de plek waar nu nog een bedrijfsgebouw staat. Hoeveel woningen er kunnen komen is onderdeel van het onderzoek.

De gemeente Utrecht onderzoekt de mogelijkheid om woningen te bouwen aan de Vechtensteinlaan in Zuilen, op de plek waar nu nog een bedrijfsgebouw staat. Hoeveel woningen er kunnen komen is onderdeel van het onderzoek.

Met het huidige woningtekort in Utrecht zoekt de gemeente overal in de stad naar plekken waar mogelijk gebouwd kan worden. Aan de Vechtensteinlaan is zo’n plek gevonden. Hier staat een oud bedrijfsgebouw dat plaats kan maken voor ongeveer veertig woningen, die moeten vallen in het middensegment.  Ook wordt onderzocht of er woonwerkunits kunnen komen.

De gemeente heeft het intentiedocument goedgekeurd, waarmee groen licht is gegeven om het plan samen met initiatiefnemer Simonides Vastgoed BV en belanghebbenden verder te onderzoeken.

‘Mooi initiatief’

“Dit is een heel mooi initiatief dat meer mensen aan een woning in Utrecht moet helpen”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). ”Daarbij willen we met name in Noordwest meer aanbod in het middensegment krijgen. Ik kijk er naar uit om de plannen verder uit te werken.”

Het huidige bedrijvencentrum Vechtenstein is volgens de gemeente een gedateerd bedrijfsverzamelgebouw dat niet meer goed aansluit op de woonbuurt, waar de afgelopen jaren veel nieuwbouwwoningen zijn gebouwd. Het betreffende gebied ligt vlakbij het Heukelompark en de Vecht.

De volgende stap is het opstellen van voorwaarden voor de eventuele bouw.

9 Reacties

Reageren
 1. Marieke

  Wat? Daar zitten allemaal kleine bedrijfjes in zoals Mali Massage en sociale initiatieven? Gaat de gemeente Utrecht hier nu helemaal aan voorbij???

 2. R

  In dat pand heb je in de hal nog een mooi kunstwerk wat in de muur zit meegemetseld. Ik hoop dat ze dit er netjes uithalen en in de buitenmuur van een hoekwoning meenemen zodat het bewaard blijft. Is immers toch onderdeel van het verhaal van die buurt.

 3. R

  En terecht punt van Marieke : dat pand zit altijd vol met kleine bedrijven, waarvan diverse al zijn doorgegroeid waardoor ze mensen in dienst konden nemen. Een klassiek voorbeeld waar startups kunnen doorgroeien. Gezien de hoge bezetting : komt de gemeente met een alternatief? Dit soort panden zijn heel waardevol voor de ontwikkeling van nieuwe arbeidsplaatsen.

 4. Koel Hoofd

  Utrecht speelt een gevaarlijk spelletje met korte termijnvisie en obsessie met gentrification.
  Over 10 tot 15 jaar komen er heel veel huizen op de markt dankzij natuurlijk verloop.
  Mensen kunnen dan kiezen: betaalbaar ruim wonen in een groene ruimte, of onbetaalbaar wonen in een hokje in een onleefbare stad.

 5. Massegast

  Goed punt van @Koel Hoofd. Over 15 jaar is de generatie waar men nu nog last van heeft, uitgestorven. De protestgeneratie, de babyboomers. En voor de achterblijvende ja-knikkers is dan de halve stad voor een prikkie te koop. Dus, vooruitkijken jongens. Plannen maken, visie hebben; al moet moet je voor het laatste wel even bij de opticien (copyright premier Rutte) langs.

 6. Katja

  En ondertussen wordt het Daalsepark ( het laatste groen in de wijde omtrek) opgeofferd voor woningbouw. Hoe groen wil je het hebben, GL ?

 7. Willem

  Hé Katja, aan de overkant dan, Paardenveld, waar die rare houten hut staat..?

 8. Zuilen 030

  @Katja:
  Het Heukelompark (vaak ten onrechte Springerpark genoemd) ligt schuin tegenover de geplande nieuwbouw.

  Verder is het inderdaad weer een kwestie van volproppen, er worden daar nu oude huisjes opgeknapt en voorzien van zonnepanelen, dus opknappen van de bedrijfsruimtes is ook een optie.

 9. trol

  Katja….dat vieze grasveldje….. hou toch op….was altijd een parkeerplaats trouwens. Er is genoeg groen te vinden even een klein stukje lopen. Laat het lekker volproppen….geen idee waaropm je er zou gaan wonen, maar dat is niet aan de orde.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).