Plan voor zeventig woningen aan Aartsbisschop Romerostraat in Utrecht Plan voor zeventig woningen aan Aartsbisschop Romerostraat in Utrecht

Plan voor zeventig woningen aan Aartsbisschop Romerostraat in Utrecht

Plan voor zeventig woningen aan Aartsbisschop Romerostraat in Utrecht
Bron: Google Maps
Er zijn plannen om onder meer zeventig woningen te bouwen aan de Aartsbisschop Romerostraat in de Utrechtse wijk Voordorp. De gemeente heeft hiervoor een intentiedocument vastgesteld.

Er zijn plannen om onder meer zeventig woningen te bouwen aan de Aartsbisschop Romerostraat in de Utrechtse wijk Voordorp. De gemeente heeft hiervoor een intentiedocument vastgesteld.

Ontwikkelaar Rejoko B.V. onderzoekt momenteel of het mogelijk is om twee gebouwen op de locatie te bouwen, waarin ongeveer zeventig woningen moeten komen. Dit moeten huizen worden in zowel sociale, midden en vrije sector huur.

Op de begane grond van één van de twee gebouwen is ruimte voor commerciële invulling, zoals bijvoorbeeld horeca. Ook moet er een parkeerkelder komen.

Leegstand

De gebouwen moeten komen aan de Aartsbisschop Romerostraat 330-338. Naast een aantal bedrijven zoals een kinderdagverblijf is er al jarenlang leegstand op die plek. Het idee is dat bij de herontwikkeling van het gebied de bedrijven op deze plek terugkeren.

Tot slot biedt de herontwikkeling volgens de gemeente ook kansen om de omgeving te vergroenen. Vanuit de buurt is er een initiatief om de leegstaande horecaruimte tijdelijk te gebruiken als een buurtvoorziening. Zij zijn daarover in gesprek met de initiatiefnemers.

16 Reacties

Reageren
  1. Koel Hoofd

    2 gebouwen met 70 woningen?
    Dat zijn appartementen en geen huizen.

  2. Erwin

    @KH: een appartement is toch ook een woning / huis..?
    Zie wikipedia:

    Huis (woning)
    Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak. Een huis biedt bescherming tegen neerslag, wind, extreme temperaturen en tegen mogelijk binnendringende mensen of dieren. De binnenruimte in het huis is vaak verdeeld in verschillende kamers en een keuken. Veel huizen hebben ook een gang, een trap, een zolder of een kelder. Vaak hebben mensen bij het huis een tuin, vroeger ook wel een erf. Luxueuzere huizen hebben een garage, of zelfs een bijkeuken.
    Een huis heeft ten minste één ingang, meestal in de vorm van een deur of een poort. In Nederland worden via het bouwbesluit allerlei eisen aan een woning gesteld. Zo moet het toilet vanuit de woonkamer via twee deuren bereikt worden.
    [..]
    Er bestaan ook typen huizen naar het stapelen van woningen boven elkaar:
    een woning op de begane grond, een zogenaamde benedenwoning;
    een woning op een hogere verdieping of etage, ook wel bovenwoning genoemd, vaak wel met een afzonderlijke ingang;
    een maisonnette, een woning in een woon- of flatgebouw over meerdere verdiepingen, wonen en slapen gescheiden per bouwlaag;
    een appartement, een iets luxueuzere versie van een bovenwoning.

    Mooi man, internet..

  3. Geenstijl@Utrecht

    Goed idee lijkt mij …. even iets meer woonruimte.

  4. Tja...

    Op de plaats van dat parkeerterrein ernaast?

  5. Bart

    Ik heb al jaren het idee dat projectontwikkelaars heel gretig kijken naar het vrije stuk groen ernaast, maar hoop van harte dat als de plannen doorgaan het dan uitsluutend om de huidige gebouwen en de naastliggende parkeerplaats gaat. Al is de wijk wel volgens een doordacht stedenbouwkundig plan opgezet en de gemeente waardeert dat ook erg. Tegenstrijdige belangen?

  6. Toine Goossens

    Leegstand op die plek? Dat is een stukje groen, dat is bij de opzet van de wijk als groengebied bedoeld.

    Kansen om de buurt te vergroenen????? Door er 70 woningen neer te zetten?, zitten we hier bij Zondag met Lubach of zo?

  7. Nina

    1. De horecavergunning die nu op het pand zit, kan weer in gebruik worden genomen nu Vee,arkt is gebouwd.
    2. Waarom al het groen volbouwen en uitzicht voor de tegenoverliggende flats verpasten?

    Laten we alstjeblieft in polder Rijnenburg woningen bouwen i.p.v. de stad onleefbaar te maken!

  8. Stuurvrouwtje aan wal

    “Tot slot biedt de herontwikkeling volgens de gemeente ook kansen om de omgeving te vergroenen.”

    Bij Stuurvrouwtje komt de term greenwashing op. Net als bij project Ondiep.

    Stuurvrouwtje kent het stukje goed en ziet op foto vooral groen en een beetje gebouw. Stuurvrouwtje is benieuwd hoe gemeente met twee bouwblokken toch meer groen weet te realiseren.

    Stuurvrouwtje ziet hoogstens dat de biodiversiteit kan worden vergroot. Maar als dat op een kleiner oppervlakte is, is het feitelijk ontgroening.

  9. Van hetzelfde

    Laten de stikstof berekeningen ons behoeden voor bouwen in gebied dat nu groen is… (dit nog naast de geplande verbreding A27 waardoor meer stikstof te verwachten is en ook al ten koste gaat van een stuk groen van Amelisweerd).

    En waarom geen betaalbare koop-appartementen voor starters of mensen met een lager inkomen…. geef ze een kans!

  10. Dennis

    Kan me haast niet voorstellen dat er in Voordorp geen behoefte is aan een patatzaak of broodjeszaak o.i.d.
    Kort na de oplevering van die panden zat er een Smulwereld in, liep te eerste jaren prima!
    café ernaast was wel altijd kommer en kwel maar wie weet dat hier met de voltooiing van Voordorp 2.0 wel meer draagvlak voor is.

  11. Pee

    Dat groen gaat er dus aan,let maar op.
    Ze geven zogenaamd zoveel om het klimaat/milieu maar halen stukken groen weg en hakken bomen om wat het vermoeden wekt dat ze totaal geen rekening houden met klimaat/milieu

  12. Nina

    Kunnen we de projectontwikkelaars polder Rijnenburg geven als speeltje; dan kunnen ze ophouden om de groene stukjes in de stad vol te bouwen.

  13. Janneke Voskamp

    Dat stukje groen ‘vergroenen’ door er maar liefst 70 woningen op te zetten?? Laten we daar alsjeblieft niet intrappen..

    Iets vervangends voor die al 20 jaar leegstaande horecagelegenheid lijkt me prima: graag een plek waar mogelijkheid is om buurtgenoten te ontmoeten en iets met elkaar te ondernemen (na corona). Een buurthuis bijvoorbeeld.

  14. Ed van der Zalm

    Hoezo vergroenen.
    Gaan jullie het gebouw groen schilderen

  15. Jeroen

    Ik zit nu in de speeltuin te kijken naar die ouwe gebouwen. Mijn voorstel, laat die groene tuin en speeltuin voor wat ze zijn, maar gooi die panden alsjeblieft plat en zet er wat hogers neer zodat je en de opvang er weer in kwijt kunt (en misschien toch die snackbar weer) en wat aan het woningtekort doet.

  16. EF

    GEEN Twin Towers van elk 8 verdiepingen in een wijk als Voordorp, waar voornamelijk laagbouw is, en helemaal geen plek voor zulke hoge en grote gebouwen. Volkomen misplaatst. Reken maar uit : twee gebouwen met elk 35 woningen verdeeld over 8 etages, – wat een hoop plek nemen die gebouwen wel niet in ?
    En er zou dan trouwens een heleboel groen verdwijnen, Jeroen, daar blijft echt niks van over, ga nog maar eens kijken vanuit die speeltuin, die dan natuurlijk ook gaat verdwijnen als die twee twee gebouwen daar zouden komen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).