Plannen voor woningbouw naast City Campus Max | De Utrechtse Internet Courant Plannen voor woningbouw naast City Campus Max | De Utrechtse Internet Courant

Plannen voor woningbouw naast City Campus Max

Plannen voor woningbouw naast City Campus Max

Naar verwachting wordt begin 2012 een bijeenkomst georganiseerd voor omwonenden van de Kanaalweg en de Beneluxlaan in Utrecht Zuid rond de mogelijke bouw van een appartementencomplex naast City Camps Max. Onder de voorlopige naam ‘Het Startblok’ ontwikkeld projectontwikkelaar Bouwfonds momenteel plannen voor de bouw van circa 250 appartementen direct naast de woontorens voor studenten. Hier staan nu verouderde, kleine kantoorgebouwen. Bouwfonds heeft de gemeente gevraagd om het bestemmingsplan aan te passen, zodat hier ruimte ontstaat voor woningbouw.

Het plangebied bevindt zich in deelgebied 5 van de zogenaamde Merwedekanaalzone. Voor dat deelgebied wordt op langere termijn een transformatie voorzien van bedrijvigheid en industrie naar woningbouw, hoogwaardige bedrijvigheid en andere functies. City Campus MAX is een voorloper op deze transformatie. De ontwikkeling van Het Startblok zou goed aansluiten op MAX. In het bestemmingsplan Kanaleneiland uit 1976 heeft de locatie de bestemming Industrie. In de Visie Merwedekanaalzone (2005) staat, dat in het gebied ruimte moet komen voor ‘hoogwaardig werken’. Gedacht werd aan een menging van functies als hoogwaardige bedrijvigheid, kantoren, kleinschalige bedrijvigheid, voorzieningen en een enkele grootschalige detailhandelsvestiging, wonen en onderwijs. Onder meer door de komst van het nieuwe Rijksbeleid (Randstad 2040) en de nieuwe Woonvisie is de gemeentelijke visie opgeschoven richting meer woningbouw en minder bedrijvigheid.

De gemeente onderzoekt momenteel nog onder welke voorwaarden zij kan en wil meewerken aan de bouw van het Startblok. Tijdens de begin 2012 te plannen bijeenkomst kunnen omwonenden en belanghebbenden reageren op de randvoorwaarden die de gemeente stelt in het zogeheten ‘stedenbouwkundig programma van eisen’ (SPvE). Na de bijeenkomst gaat het SPvE, met daarin de reacties zo veel mogelijk beschreven en verwerkt, eind 2012 voor besluitvorming naar de gemeenteraad. Afhankelijk van het verloop van de planontwikkeling, reacties en besluitvorming kan in 2013 mogelijk gestart worden met de bouw van de appartementen naast City Campus Max.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).