Prijsvraag voor beter plan Van Sijpesteijnkade | De Utrechtse Internet Courant Prijsvraag voor beter plan Van Sijpesteijnkade | De Utrechtse Internet Courant

Prijsvraag voor beter plan Van Sijpesteijnkade

Prijsvraag voor beter plan Van Sijpesteijnkade

De NS heeft een voorlopig stedenbouwkundig plan gemaakt voor de Van Sijpesteijnkade en omgeving in Utrecht, vlakbij het Centraal Station. Dat plan gaat uit van een ambitieus stedelijk programma en sloop van de bebouwing aan de van Sijpestijnkade met uitzondering van het monument. Volgens de Ontwikkelgroep Lombok Centraal en vele anderen is het een slecht plan en kan en moet het beter. De critici vinden dat in plan van de NS nauwelijks werk gemaakt van inpassing van de bestaande bouw en ook op andere punten voldoet dit plan volgens hen niet aan de motie ‘Viva Van Sijpesteijn’ en de ontwikkelingsvisie Lombokplein en omgeving.

Naast de petitie wil het wijknetwerk Ontwikkelgroep Lombok Centraal laten zien dat het beter kan. Om dat te laten zien organiseert de Ontwikkelgroep Lombok Centraal een prijsvraag. De opdracht is: maak een ontwerp voor een inspirerende inpassing van zoveel mogelijk van historische bebouwing, met daarbij passende functies. En neem daarin ook de openbare ruimte bij de Van Sijpesteijnkade mee, die de belangrijkste verbinding voor langzaam verkeer (fietsen, voetgangers, boten) vormt tussen Utrecht West en binnenstad.

De meest interessante inzendingen zullen openbaar worden gepresenteerd in de omgeving van de Van Sijpesteijnkade en de website www.lombokcentraal.nl. De inzendingen zullen ook worden gepresenteerd aan het College van B&W en de gemeenteraad van Utrecht die moeten beslissen over het stedenbouwkundig ontwerp. De jury, bestaande uit leden uit verschillende disciplines, zal commentaar geven bij alle ontwerpen. Leden van de jury zijn onder meer: Jan Sondervan (werkzaam bij Synchroon voorheen Matser), Rob Dettingmeijer (architectuurhistoricus), Floor Dusseldorf (specialist openbare ruimte) en Jan Hoogerland (Oud-Utrecht).

Het is een serieuze maar geen formele prijsvraag. De prijs is een schilderij naar keuze uit de collectie van Marij Nielen, een schilder uit Lombok.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).