Prijzen koopwoningen in Utrecht stijgen het hardst van de grote vier steden | De Utrechtse Internet Courant Prijzen koopwoningen in Utrecht stijgen het hardst van de grote vier steden | De Utrechtse Internet Courant

Prijzen koopwoningen in Utrecht stijgen het hardst van de grote vier steden

Prijzen koopwoningen in Utrecht stijgen het hardst van de grote vier steden
Archieffoto
De prijzen van koopwoningen in de vier grootste steden zijn het afgelopen kwartaal het meest gestegen in Utrecht. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De prijzen van koopwoningen in de vier grootste steden zijn het afgelopen kwartaal het meest gestegen in Utrecht. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht waren bestaande koopwoningen tussen de 3,8 en 8,5 procent duurder dan een jaar eerder. In Utrecht was volgens CBS de grootste prijsstijging te zien: 8,5 procent.

Bestaande koopwoningen in Nederland waren in het derde kwartaal van 2019 gemiddeld 6,3 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is de kleinste prijsstijging in bijna drie jaar.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Heerlijk, toch weer een tonnetje verdiend, dankzij onze grote vriend Mario Draghi. Geniet van deze bubbel mensen, zolang het kan :).

 2. JdV

  Maar beste Fred, voor u als bewoner van een huis van bijna 1,2 miljoen euro is zo’n tonnetje winst toch peanuts? Sigarengeld beste kerel !

 3. jos

  BUBBEL; daar is het wachten op. Ik voorspel tussen de 9 maanden en de 1,5 jaar. Er zijn namelijk de afgelopen 15 jaar geen oplossingen bedacht, terwijl de wereld voor een deel in verval is. Hert is dus wachten tot de boel echt klapt en er geen reddingsplan meer mogelijk is. Dat moment is zeer, zeer nabij.

  Dit geld bestaat helemaal niet, maar reken je rijk.

  Bedenk even dat je dus rond de 4 ton voor een mini-arbeidershuisje betaald en al lang niet meer per sé in de betere buurten.

  Wat is je geld dus waard?

  Beste menschen, u laat zichzelf naaien door de financiële sector, de vastgoedsector, de makelaars e.d………..

 4. Hadjememaar

  @Fred, woon jij in een huis van 1,2 miljoen? Gefeliciteerd!

 5. JdV

  @hadjememaar: hij heeft een tonnetje verdiend met een prijsstijging van 8,5 % dus rekenkundig is dat correct.
  Overigens zakken de prijzende eerste 5 jaar niet, de stijging neemt wel af maar gaat door. Gebrek aan woningen, lang laag blijvende rente en lage werkloosheid gecombineerd met een veel te laag bouwvolume zorgen daar voor.

 6. cas

  En het wordt nog erger…. Het nibud wil de markt nog een stukje opblazen met een advies dat het 2e inkomen meer moet worden meegeteld… Ik snap niet of daar überhaupt iemand met inzicht zit… Vooral nu de ecb geen redmiddelen meer heeft en aandelen alleen nog rendement opleveren door terugkoop van eigen aandelen van bedrijven om de prijs en dividend kunstmatig hoog te houden.
  Wanneer de boel instort weet ik niet, maar het beste is om te doen waar de overheid een hekel aan heeft… Sparen! Oppotten, consuminderen, hypotheek aflossen, maar niet volledig natuurlijk.

 7. Scherpschutter

  @Cas

  De ECB heeft nog zat middelen. Invordering van spaartegoeden (zie Cyprus), het leegroven van pensioenpotten (Zie o.a. Nederland met absurde rekenrentes terwijl de enorme surplussen gestolen worden), helikoptergeld, negatieve rente en daarnaast komen er sowiewo ook (verplichte) greenbonds van de ECB en het IMF aan…

  U moet het zelf weten, maar sparen in Euro’s is wel het minst verstandige dat u op dit moment kunt doen, al helemaal op een bankrekening…

 8. Jos

  @ JdV, grappig dat ze de ontplofte huizenmarkt in België niet kennen. Ook daar is het aanbod kleiner geworden en de vraag toegenomen. Toch stijgen de prijzen nauwelijks, doet niemand aan overbieden, heb je gewoon bedenktijd voor je een huis accepteert en zijn de huizen veel en veel goedkoper.

 9. Wim Vreeswijk

  Je krijgt straks een bubbel verliezers. Kan niet uitblijven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).