Quote 500-leden stappen in woonproject Merwedekanaalzone - De Utrechtse Internet Courant Quote 500-leden stappen in woonproject Merwedekanaalzone - De Utrechtse Internet Courant

Quote 500-leden stappen in woonproject Merwedekanaalzone

Quote 500-leden stappen in woonproject Merwedekanaalzone
Een luchtfoto van de Merwedekanaalzone. Foto: DUIC / Robert Oosterbroek
Miljardair Marcel Boekhoorn en vier compagnons hebben een stuk grond van vier hectare gekocht in de Merwedekanaalzone. Het gebied ligt om en nabij de Praxis aan de Europalaan. Dat meldt Quote.

Miljardair Marcel Boekhoorn en vier compagnons hebben een stuk grond van vier hectare gekocht in de Merwedekanaalzone. Het gebied ligt om en nabij de Praxis aan de Europalaan. Dat meldt Quote.

Voor welk bedrag het stuk grond is gekocht en welk soort woningen er zal komen is nog onduidelijk. Het bestemmingsplan voor het gebied en de plantontwikkeling moet nog plaatsvinden.

Boekhoorn en zakenvriend Eric Companjen verdienden veel geld in 1999 met de verkoop van de Bakker Bart. De drie andere investeerders willen anoniem blijven. Boekhoorn tegen Quote: “Het is een hele mooie deal waar ik behoorlijk groot in zit. Naast mij en Eric is er nog een Quote 500-jongen bij betrokken, dat is alles wat ik er nog over kan zeggen.”

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. JdV

  +10 jaar voordat de huizen gaan worden opgeleverd.

 2. Yo@yo.nl

  Investeren, vastgoed, geld, geld, geld, geld.

  En ondertussen stijgen de huren en koopprijzen alleen maar verder en verder en verder…..

  Het is een misvatting dat de (internationale) Rich and Famous kapitalen wil betalen voor hokjes in Utrecht of al places……een uit de kluiten gewassen provinciestad.

  De volgende vastgoedbubbel is al lang begonnen en er is niets geleerd van de vorige crisis. Dr mate waarin ontkend wordt dat het plaats heeft laat ons zien dat de bubbel op knappen staat. En maar goed ook. Wie niet leren wil moet maar voelen. Typisch ook dat banken en vastgoed de schuld bij de overheid leggen, terwijl zij zelf de problemen veroorzaken.

 3. Barend

  De gemeente is dus alweer in hoog tempo de regie aan het verliezen over de ontwikkeling van dit gebied..

 4. Herman

  Als “Quote 500 jongens” in dit soort projecten stappen dan weet te 2 dingen. Namelijk ten eerste dat er geld te verdienen valt en ten tweede dat vooral de “Quote 500 jongens” er beter van worden.

 5. cas

  ik zal zeggen, die 4 hectare als park bestemmen. Is de grond gelijk niets meer waard en heb je weer wat extra groen. Is in leidsche rijn ook zo gegaan op een aantal delen waar ontwikkelaars dwars lagen die grond in het bezit hadden.

 6. Scherpschutter

  @Herman 24/8/2017 – 11:05

  Mooi he? Marktwerking? Want niet alleen worden de investeerders er beter van en zullen er heerlijk aan verdienen, ook al die blije mensen -die straks over woonruimte kunnen beschikken voor een prijs die men vrijwillig graag vrijwillig betaalt- worden daar natuurlijk beter van.

  Leve de vrije markt. Win-win voor iedereen!

 7. Wim Vreeswijk

  Het is vlakbij de tippelzone, dus dan kunnen die Quote 500-jongens regelmatig hun geld aftanken….

 8. Casper

  @Barend, exactly my toughts!
  Maar goed, de grond was denk ik zo niet in bezit van de gemeente, dus of private partij A of B eigenaar is, maakt ook niet zoveel uit…

 9. James

  Geweldig nieuws! Lekker volbouwen die handel. Dit terrein ligt al veel te lang braak dus tijd voor actie. Hopen dat het de wat duurdere woningen worden waardoor de buurt uit het slop wordt getrokken. Dit zou ook een impuls betekenen voor het aangrenzende park transwijk.

 10. Johannes

  @ James

  Inderdaad, hopen dat het duurdere woningen worden. Mooie luxe appartementen voor tweeverdieners en senioren. En ruime eengezinswoningen, voor gezinnen dus. Stop de stortvloed aan bouwprojecten voor studenten en starters.

 11. JdV

  +1 voor Johannes en James.

 12. Wim

  +2 voor Johannes e James

 13. Barend

  @ Johannes (en James)

  Well said. 👍

 14. Gregor

  @ Yo@yo.nl
  En dan komt die crisis er maar. Alsof we van de vorige zoveel slechter zijn geworden. Niemand is er aan dood gegaan. De crises in de jaren ’20 en ’80 van de vorige eeuw hakten er een stuk harder in. Eigenlijk moet je je afvragen of er überhaupt wel een “crisis” geweest is. Utrecht is goed bezig nu, Doorpakken!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).