Neudeflat: Geen Vapiano en nog hogere huurprijzen | De Utrechtse Internet Courant Neudeflat: Geen Vapiano en nog hogere huurprijzen | De Utrechtse Internet Courant

Neudeflat: Geen Vapiano en nog hogere huurprijzen

Neudeflat: Geen Vapiano en nog hogere huurprijzen
Eerder werd nog met Vapiano gepronkt als eye-catcher van de vernieuwde Neudeflat
Er is veel interesse voor het huren van een appartement in de Neudeflat. Meer dan duizend man hebben zich aangemeld voor de lotingsprocedure van het gerenoveerde kantoor. Dat maakte ontwikkelaar Syntrus gisteren bekend. En passant werd ook duidelijk dat er definitief geen Vapiano komt in de woontoren.

Er is veel interesse voor het huren van een appartement in de Neudeflat. Meer dan duizend man hebben zich aangemeld voor de lotingsprocedure van het gerenoveerde kantoor. Dat maakte ontwikkelaar Syntrus gisteren bekend. En passant werd ook duidelijk dat er definitief geen Vapiano komt in de woontoren.

De huurprijzen van de appartementen zijn uiteindelijk nog hoger uitgevallen dan de eerste indicatie van 1.000,- euro die in mei bekend werd gemaakt. De definitieve prijzen van een appartement in de Neudeflat liggen tussen 900,- en 1.130,- euro voor een ruimte van tussen 49 en 58 vierkante meter. De verhuur gaat volgende week van start.

Na klachten van omliggende horeca is het nu definitief dat er geen restaurant van de Duitse keten Vapiano in komt, zo weet het AD/UN. Eerder werd ook al duidelijk dat er geen rooftopbar bovenop de flat komt. Gebruikers van een dergelijke bar zouden voor te veel overlast zorgen bij de bewoners.

Gekoppelde berichten

33 Reacties

Reageren
 1. Geologic

  Nou, dan komt er dus een Action, als we Syntrus mogen geloven.

 2. Kuch

  De huurpijzen rijzen de laatste paar weken de pan uit in Utrecht. Achthonderd euro voor een onzelfstandige studio, mag het wel die naam hebben, van dertig vierkante meter, is geen uitzondering. Zelfs via woningnet wordt er gemiddeld vaak een prijs boven de 700 euro huur gerekend. Prijzen die modaal en zeker benden modaal, helemaal niet kunnen betalen. Ook, omdat huurprijzen in de o zo sociale sector ineens heel vaak boven de huurprijsgrens liggen.

  Deze hoge prijzen betaal je nu ook al in de wat minder popularie buurten.

  Dat er nog idioten zijn die dit betalen? Jullie, mensen die dit doen, blazen zo ongandig hard de markt op!

  Koopprijzen. 249 duizend euro voor een 2 kamer-aparrtement van rond de vijftig vierkante meter. Dat gaat nergens meer over. Met een boven modaal salaris moet je 2 verdiener zijn om in een relatief klein 2-kamer apartement te gaan wonen.

  Net zoals in dit voorbeeld hierboven gooit de makelaar gewoon eigenhandig de prijs omhoog en kijkt hoe ver hij kan gan. Erg ver dus. Makelaars doe net of er een soort van systeem achter de prijzen zit, maar dat is helemaal niet zo. De markt heeft er bar weinig mee te maken. Wel mensen die bereid zijn belachelijke prijzen te betalen. Totdat, de boel weer opgeblazen wordt en instort, zoals een jaartje of 8 geleden. Mag ik iedereen er op wijzen dat de prijzen een veelvoud zijn van wat er toen betaald werd? Ook gelet op inflatie/ deflatie? Mag ik iedereen er op wijzen dat prijzen betalen boven de vraagprijs, wat veel mensen nu schijnen te doen, hoezo sukkels die hun eigen ramen ingooien, er uiteindelijk voor zorgt dat je huis overrpijsd is en dat je problemen gaat krijgen met je hypotheek? Welke banken lenen er inmiddels eigenlijk weer veel te hoge hypotheken uit aan mensen die dat eigenlijk niet kunnen betalen? Als ik naar de bank ga met mijn 3600 euro netto, dan krijg ik nog geen hypotheek van 180.000 euro. Daar kan ik dus een kamer van kopen, of een garagebox. Om even alles duidelijk te maken.

  Het zou tijd worden dat de politiek iets bedenkt om hier aan te kunnen doen. O nee, die zijn te druk met aan de leiband van het vastgoed te lopen en zichzelf rijk te rekenen door veel kosten van dubieuze bouwprojecten op zich te nemen, zoals in het stationsgebied, zodat de wereld van het echte grote geld zich suf lacht. En de ambtenaartjes en politici voelen zich heel wat.

  Het zou fijn zijn al een gemeenteraadslid, of de wethouder van de SP, of iemand die iets met de materie kan, kan reageren op hetgeen ik hier schrijf. Alvast bedankt.

 3. Nadia

  wat een belachelijke huurpijzen. Utrecht doet steeds gekker mbt wonen.. Het is toch van de zotte dat er desondanks zoveel animo is ipv in opstand te komen tegen de hoge huur- en koopwoningen. Hoe houd je de ellende in stand..Er is gelukkig ook een trend gaande dat een deel van de bevolking verhuist (of kiest voor) naar andere delen van het land waar wonen nog wel betaalbaar is.

 4. Ray

  Wat een prijzen, voor een kippenhok op hoogte.

 5. Gerben

  Wat een zeurpieten hierboven, studenten betalen al sinds mensen heugenis torenhoge bedragen voor 12m2 ( 375,-) dan is dit een koopje !
  Je woont wel hartje stad, alle voorzieningen op loopafstand, en het mooiste uitzicht van Utrecht.

 6. andreasvdwal

  @Kuch mijn Rietveld appartement met 4 kamers met zicht op de Domtoren mag je voor 180.000 euro kopen.

 7. S. Martas

  €900 voor 49 vierkante meter nieuw opgeleverd appartement midden in het centrum is nog best een nette prijs. Als je er samenwoont en de kosten deelt is het een schijntje (voor weinig ruimte), in je eentje is het vrij luxe en aan de dure kant. We leven niet meer in de jaren ’50: dit is de één na populairste stad van één van de meest welvarende landen ter wereld. Als je er wil wonen kost dat wat.

 8. Scherpschutter

  @Kuch 10/8/2016 – 11:11

  ” Dat er nog idioten zijn die dit betalen? Jullie, mensen die dit doen, blazen zo ongandig hard de markt op! ”

  Wat is het alternatief? Nergens wonen? Mensen hebben toch een dak boven het hoofd nodig en waar de vraag het aanbod overstijgt zullen prijzen omhoog gaan. Een heel normale gang van zaken.

  “De markt heeft er bar weinig mee te maken. Wel mensen die bereid zijn belachelijke prijzen te betalen.”

  Ontgaat u de tegenstrijdigheid in wat u hier zegt? Markt = mensen die bereid zijn om prijzen te betalen voor aangeboden goederen en diensten. Zijn die mensen er niet, dan is er geen markt. Was de markt er niet dan zouden de prijzen ook niet zo hoog zijn, want dan zou de makelaar met zijn woning blijven zitten.

  ” Als ik naar de bank ga met mijn 3600 euro netto, dan krijg ik nog geen hypotheek van 180.000 euro.”

  Probeer eens een andere bank. Met dat inkomen zou u moeiteloos 300.000 euro moeten kunnen lenen.

  “Het zou tijd worden dat de politiek iets bedenkt om hier aan te kunnen doen.”

  Het is tijd dat de politiek zich terugtrekt uit de woningmarkt, aangezien ze alle krapte veroorzaakt! Ze veroorzaakt krapte door te verzaken in haar rol als sociaal verhuurder. Ze veroorzaakt middels massa-immigratie, hetgeen een enorme druk op het stelsel plaatst, waar toch al gigantische druk op staat. Ze veroorzaakt krapte door het voor private investeerders onredabel te maken om goedkope woningen te bouwen (dure grond, belastingen, regels, etc etc). Ze veroorzaakt krapte door het nagenoeg onmogelijk te maken om koophuizen te verhuren. Zo kan ik nog een uur doorgaan. De overheid zou de woningmarkt los moeten laten.

  “Er is gelukkig ook een trend gaande dat een deel van de bevolking verhuist (of kiest voor) naar andere delen van het land waar wonen nog wel betaalbaar is.”

  Probleem opgelost. Wie het niet kan betalen om in Utrecht te wonen of kopen kan sowieso niet anders dan ergens anders gaan wonen…

 9. cas

  @ Gerben, misschien omdat studenten geen keus hebben… binnen de complexen kom je niet altijd snel binnen. Dus wordt toch particulier bij een huisjesmelker… net als de ontwikkelaar van de neudeflat.

 10. Gregor

  Geen rooftopbar vanwege eventuele overlast voor de bewoners?!? Wat een kortzichtige en dorpse blik weer in Utrecht. Ben regelmatig in een rooftopbar geweest in Bangkok, waarbij de onderste verdiepingen allemaal werden bewoond. De oplossing is simpel: Een aparte lift die je direct naar de hoogste verdieping brengt. Geluidswerende muren en vloeren en je kan ongestoord je gang gaan daarboven. Uitsmijter bij de lift die de boel in de gaten houdt. Niks mis mee. Maar nee hoor, straks woont er weer een blik provincialen die het stadsleven moeten gaan beïnvloeden met kneuterigheid en spruitenlucht.

 11. Jan Plomp

  Kuch, de marktprijs komt tot stand door het samenspel van vraag en aanbod. Een groot deel van je relaas slaat dus nergens op.

 12. Kucht

  @ Gerben> onzin. Studentenkamers gaan al lang over de 400 euro heen, eerder richting de 600.

  Na de studie: startersstudio aan de IBB-laan, 850 euro excl. 30 m2.

  @ S. Martas. Ik moet de definitieve huurpijzen nog maar eens zien. De reden dat je zo reageert is dat de markt volledig overspannen is momenteel. Er is geen noemsnwaardige vergelijking meer te vinden.

  @ Scherpschutter/ Objectivist/ Hans Oudwijk/ Sanmartean.

  Dat er idioten zijn die zich massaal in de schulden steken om ergens te wonen, wil dat niet zeggen dat de vraag gigantisch is. Er zijn ENKELE mensen die te veel betalen, dus “katsjing” voor de makelaar. Het spel van vraag en aanbod wordt bewust vaag gehouden en het zijn de makelaars die bewust zeer hoog inzetten om net te doen alsof de vraag gigantisch is. Studentjes die denken dat dit normale pijzen zijn gaan hierin mee. Dat is een verstoorde markt en geen echte markt.

  Overigens moet de markt beschermd worden op momenten wanneer deze zich niet kan reguleren. Iedereen heeft recht op woonruimte. Het is bijzonder vreemd om dit compleet aan de markt over te laten. Daarnaast is er nagenoeg geen student die middels de huurpijscheck van de overheid/ huurcommissie, daadwerkelijk zijn best doet om het te veel betaalde bedrag voor zijn kamertje aan te vechten. Puur uit angst. Angst voor intimidatie, angst om niks anders meer te hebbben na problemen met je huisbaas. De te dure studentenkamers verstoren de markt al dusdanig, aangezien studenten denken dat dit de richtlijnprijzen zijn.

  Mijn studio met gedeelde keuken en eigen badkamer + balkon van 25m2 hoort overigens volgens deze huurpijscheck 425 euro te kosten. Ik woon in een gedeeld huis door de gedeelde keuken. Er is nagenoeg geen student die dit betaald in Utrecht. De meesten betalen gemiddeld genomen minstens 100 euro te veel. Een simpele navraag onder kennisen leert dat.

  We hebben gezien wat het gevolg is van deze ontwikkeling. UIteindelijk zullen mensen te lang aan hun huis vast blijven zitten. Soms met twee huizen. Hypotheken komen onder water te staan. Hypotheken overstijgen de echte waarde van huizen. Mensen gaan nog meer lenen en nog meer schulden maken. Dat is inderdaad onze economie, een schuldeneconomie. Of je er blij van moet worden is een vraag.

  Citaat: “Probeer eens een andere bank. Met dat inkomen zou u moeiteloos 300.000 euro moeten kunnen lenen”

  Deze uitspraak maakt meteen duidelijk dat je eigenlijk altijd maar wat roept. Zoals in iedere reactie onder een artikel. Dit is aantoonbaar onjuist. Ik niet en niemand met een vergelijkbaar salaris krijgt een hypotheek van rond de 3 ton. Die 180.000 is toch echt het maximaal haalbare. Ook navraag onder kenissen wijst dit uit. Dream on.

  Je kan alleen met twee inkomens een dergelijke hypotheek krijgen EN dan moet je flink wat eigen geld inbrengen. Zonder eigen geld krijg je sowieso al geen hypotheek meer. Eenm ook niet zonder contract met uitzicht op vast of iig een contract dat een zeer lange tijd loopt. De meeste net afgestudeerde, +/- 5 jaar afgestudeerd, werken onder flexcontracten en uitzendcontracten en staan meestal binnen 2-3 jaar weer op straat, of zijn ZZP’er. Daar ga je al. Die zijn dus aangewezen op de huurmarkt. Voor sociale huur komt men niet in aanmerking, overigens worden de prijzen van sociale huur, sinds de beslissing van de minister, ook opgewaardeerd aan de hand van marktprijzen. Door deze door de minsiter ogelegde ontwikkeling worden mensen die dat eigenlijk niet kunnen betalen de private markt opgedrongen. Met alle gevolgen van dien.

  Overigens gaan verhuurders en makelaars er van uit dat je max. 1/3e van je salaris aan huur mag uitgeven.

  Een appartement in Utrecht voor 180.000. Meer dan 40m2? Verkocht. Ga maar eens op funda kijken wat de prijzen doen in Utrecht. En dan bedoel ik geen overprijsde flat naast de snelweg in een van de prachtwijken.

  Een koophuis, mits volledig in eigendom, kan je overigens gewoon verhuren. Ik wil je appartement ook wel huren hoor.

  Citaat:”Probleem opgelost. Wie het niet kan betalen om in Utrecht te wonen of kopen kan sowieso niet anders dan ergens anders gaan wonen”

  Tuurlijk. Doordat de markt moedwillig de markt over de kop laat gaan, zodat men zelf goed kan cashen, worden mensen die bovenmodaal verdienen al uit de stad verdreven, waar dat de eerdere jaren de onderklasse was, die massal naar Nieuwegein is verhuisd. Lijkt me goed voor een stad idd. Laten we allemaal, alle mensen die de prijzen de strot uit komenen die de prijzen, dus meer dan 1/3e van hun loon, in Zuid-Limburg gaan wonen. Zal het UWV leuk vinden, want daar is ook zoveel werk. Kost kapitalen aan uitkeringen. Het UWV verplicht je zelfs naar een regio te verhuizenwaar wel werk is, als je een bepaalde periode geen werk kunt vinden, wist je dat?

  Blijven over de D’66 en GL yuppies, en ja, dat is een groeiende markt van mensen die willen wonen in the place to be. Nou Scherpschutter? Objectivist. Zet je schrap, want met deze “fietsterroristen”, zoals je ze zelf noemt en die jij vervloekt, zul jij overblijven. Utrecht zal een mekka van startups, fietsers, lofts, koffietentjes, hipsterwinkeltjes en alles duur, duur worden. Auto’s zullen geweerd worden, parkeren wordt onbetaalbaar.

  Waarom? Omdat markt en politiek idd vervlochten zijn, maar wel op een zeer negatieve manier. Allemaal een gevolg van paars. Wie waren dat ook alweer, eens denken: VVD, d’66, PVDA. Neo-liberalen ja.

 13. S. Martas

  Gregor, helemaal eens dat Utrecht niet bang moet zijn voor stadse ontwikkeling, maar sommige grootstedelijkheid – met name van het type Bangkok – lijkt me echt niet geschikt voor de binnenstad van Utrecht.

  Hoe eenvoudig het volgens jou ook is om ‘geluidswerende muren en vloeren’ op de bovenste verdieping van een jaren ’60 flatgebouw te plaatsen én een extra lift speciaal voor die bovenste verdieping ergens tussen te passen, laten we vooral niet teveel deze wereldhoofdstad van ranzig nachtleven, ranzige lucht en ranzige politiek als voorbeeld nemen.

 14. TP

  Voor een dergelijke centrumlocatie vind ik de prijzen best wel meevallen eigenlijk. Paar dagen per maand op airbnb en je hebt de kosten eruit. Daarnaast vergelijk het eens met andere grote steden in de wereld. In NL zijn we echt verwend met lage prijzen.

 15. cas

  Vergeleken met de wereld is Utrecht toch echt een klein summier dorpje….

 16. PC

  Het klinkt me een beetje alsof alle voor de gemeente aantrekkelijke zaken (lage huren, publiek toegankelijke rooftopbar) er zo langzamerhand uitgefilterd worden en alleen de voordelen voor de projectontwikkelaar overblijven.
  Onder welke voorwaarden zijn de benodigde vergunningen dan verstrekt, heeft de gemeente wel voldoende vinger aan de pols of is de Neudeflat min of meer weggegeven?

 17. Kuch

  @ TP , Utrecht is geen wereldstad en ook geen grote stad, maar een stad van 330.000 inwoners, geen stad van 1.000.000 inwoners. Oslo met 1,5 keer het inwoneraantal voelt dorpser dan Utrecht en dat is een hoofdstad. Utrecht is op internationaal vlak een provinciestad, vergelijkbaar met Gent in Vlaanderen en Bergen in Noorwegen, maar het gedraagt zich alsof het een metropool is. In Düsseldorf en Keulen woon je goedkoper, beiden overstijgen Utrecht in ieder opzicht.

 18. Koen

  @ Kuch

  Ik ben geen vast reageerder, maar voel me nu toch geroepen, al was het alleen maar omdat je de waarde van je eigen betoog nogal onderuit haalt. Je zegt 3600 netto te verdienen. Ik neem even aan dat dat per maand is. Dan verdien je bruto minimaal € 5500 per maand. Dat is zelfs zonder vakantiegeld en 13e maand 66k per jaar. Daarmee krijg je echt moeiteloos overal 300k aan hypotheek.
  Door eraan vast te houden dat dat niet zo is, kan ik in ieder geval de rest van wat je zeg niet serieus nemen.

 19. Scherpschutter

  Kucht 10/8/2016 – 13:08

  ” Dat er idioten zijn die zich massaal in de schulden steken om ergens te wonen, wil dat niet zeggen dat de vraag gigantisch is.”

  Opzichzelf bezien niet. Natuurlijk wel wanneer je de onderlinge samenhang met de algemene totale woningschaarste in Utrecht meeneemt. Natuurlijk is de vraag gigantisch. Leuk ook dat u dit later in uw betoog zelf uitgerekend beaamt, wanneer u aangeeft dat iedere woning boven de 40m2 direct verkocht is via Funda.

  ” Overigens moet de markt beschermd worden op momenten wanneer deze zich niet kan reguleren. Iedereen heeft recht op woonruimte.”

  Dat zijn populistisch SP kreten waar ik niet zoveel mee kan. Een ieder die weet wat een recht is, weet dat het ‘recht op een woning’ niet kan bestaan. Er kan hooguit een privilige op een woning bestaan.

  ” Deze uitspraak maakt meteen duidelijk dat je eigenlijk altijd maar wat roept. Zoals in iedere reactie onder een artikel. Dit is aantoonbaar onjuist. Ik niet en niemand met een vergelijkbaar salaris krijgt een hypotheek van rond de 3 ton. Die 180.000 is toch echt het maximaal haalbare. Je kan alleen met twee inkomens een dergelijke hypotheek krijgen EN dan moet je flink wat eigen geld inbrengen. ”

  Onzin. U zult wel een problematische geschiedenis én nul spaargeld hebben. Ik kan zonder enig probleem een hypotheek van 650.000 krijgen met (net) nog niet eens het dubbele van uw netto inkomen. U projecteert kennelijk uw eigen problematische achtergronden op de rest van de maatschappij, zonder dat u zich eens in de feiten verdiept. Zo is uw blik vertroebeld denk ik. Een ieder met 3600 netto per maand (ongeveer 5700 bruto) en een klein beetje spaargeld (laten we zeggen 10% koopsom) krijgt zo 300.000 los. Werkelijk geen enkel punt.

  “Daarnaast is er nagenoeg geen student die middels de huurpijscheck van de overheid/ huurcommissie, daadwerkelijk zijn best doet om het te veel betaalde bedrag voor zijn kamertje aan te vechten. Puur uit angst.”

  De angst om de schaarse kamer te verliezen ja, omdat woonruimte nu eenmaal extreem schaars is…Logisch. Men betaalt de bedragen gewoon graag. Je moet toch ergens wonen, nietwaar?

  “Mijn studio met gedeelde keuken en eigen badkamer + balkon van 25m2 hoort overigens volgens deze huurpijscheck 425 euro te kosten. Ik woon in een gedeeld huis door de gedeelde keuken. Er is nagenoeg geen student die dit betaald in Utrecht. De meesten betalen gemiddeld genomen minstens 100 euro te veel. Een simpele navraag onder kennisen leert dat.”

  Ook scheefhuurders als u zijn natuurlijk een probleem en een reden dat studenten met nagenoeg geen inkomen genoodzaakt zijn om in alle krapte hogere huurprijzen te betalen.

  “Een appartement in Utrecht voor 180.000. Meer dan 40m2? Verkocht. Ga maar eens op funda kijken wat de prijzen doen in Utrecht.”

  Zoals ik in het begin van deze reactie al schreef: Opmerkelijk. U opende uw betoog met de mededeling dat er geen werkelijke vraag bestaat. Kennelijk ligt dat dus toch anders. U spreekt uzelf hier voor een tweede keer tegen.

  “Mensen gaan nog meer lenen en nog meer schulden maken. Dat is inderdaad onze economie, een schuldeneconomie. Of je er blij van moet worden is een vraag.”

  Dat ben ik met u eens, maar waar zijn uw oplossingen? U heeft eigenlijk helemaal geen oplossingen behalve roepen dat de overheid “iets” (wat dan?) moet doen. Dit waar de overheid juist de problemen veroorzaakte, in stand houdt en de komende jaren zal verergeren.

  U lijkt vooral erg gefrustreerd (is dat de reden dat u suggereert dat ik iemand anders ben?) te zijn door uw eigen situatie, die er eigenlijk op neerkomt dat u (naar ik vermoed door financiële problemen) zelf niet de woning kunt krijgen die u graag zou willen hebben. Vervolgens wordt u boos op iedereen en alles, in plaats van gewoon naar de meest voordehandliggende oplossing te kijken: Verhuis naar een plaats waar u wel iets kunt betalen en neem genoegen met iets minder. Probleem opgelost en weer een ministudiootje vrij voor een student die er maar wat graag de absolute hoofdprijs voor zal betalen.

 20. Kuch

  @ Misschien bedoelde ik bruto waar ik netto typte. Typo, kan gebeuren.

 21. Kuch

  @ Koen. raar dat je vanwege een typo, je de rest van het betoog niet serieus neemt. Erg vreemd. Een veel uitgesproken uitspraak die echter geen hout snijdt en alleen maar laat zien dat je niet echt naar iemand luistert/ niet echt leest wat iemand zegt.

 22. S. Martas

  @Kuch: Je ‘typo’ was nogal een aanzienlijk deel van je argument. Als nu blijkt dat je eigenlijk iets heel anders bedoelde, moet je niet gaan klagen dat mensen geen zin meer hebben om de discussie opnieuw obv andere cijfers te gaan voeren.

 23. herman

  Voor dit gedrocht is maar een oplossing en dat is de bovenste 15 verdiepingen slopen.

 24. Kuch

  @ Scherpschutter? Objectivist/ Hans Oudwijk/ Sanmartean.

  Aangezien iedereen weet dat u één en dezelfde persoon bent, weet iedereen dat u u uzelf en uw eigen situatie nogal verheerlijkt en uw eigen positie een beetje opblaast.

  Daarnaast is begrijpend lezen en conclusie trekken iets wat niet echt aan u besteed is.

  Ik ben geen scheefhuurder, ik huur namelijk particulier en ik woon ook prima in de huidige situatie. Dat ik gefrustreerd ben over mijn eigen situatie is een interpretatie en een aanname van uw kant. Totdat ik iets anders leuks vind, blijf ik, als particulier huurder, zitten waar ik zit. Dat ik de regels en mijn rechten ken en daardoor een realistische prijs betaal maakt mij geen scheefhuurder. Hiermee drijf ik geenzins de huurprijzen op, integendeel zelfs. Het tegenovergestelde is waar.

  Waar u vandaan haalt dat ik een problematische achtergrond heb is mij een raadsel. Het lijkt eerder op het schofferen van iemand van uw zijde, zoals we eigenlijk altijd van u gewend zijn als u het niet met iemand eens bent.

  Maar goed, ik verdien dus 3600 BRUTO dus, zoals gezged heb ik een typfout gemaakt, dat had u met uw intelligentie wel kunnen beredeneren toch? En ik ben een starter ja en ik heb geen 30.000 spaargeld en ook geen ouders die wel even garant willen staan. Ik wist niet dat dit je situatie problematisch maakt? Dat ik dan zelf financiële problemen heb gecreeërd? Dat is kennelijk uw conclusie zonder dat u van de hoed en de rand weet?

  Ik denk dat mijn situatie niet uitzonderlijk is voor collega-starters. Ik vind het absurd dat mensen met een startsalaris, want laten we wel wezen starters verdienen meestal tussen de 2.000 euro en 2.500 euro bruto, gedwongen zijn om rond de 900 euro huur te betalen voor een ini-mini apartementje, men betaald ook nog zijn studiuelening af, iets waar projectontwikkelaars en vastgoedjongens gigantisch aan verdienen. Iets dat er voor zorgt dat Utrecht een yuppenstad word. Fijn als u daar een blij mens van wordt. Ik niet, dat is mijn goed recht.

  Maar goed, punt is dat in Utrecht huur- en koopprijzen absurde proprties bereikt hebben, de sector geen reet geleerd heeft van de crisis in 2008, zich schuldig maakt aan dezelfde fenomenen en dat de boel onvermijdelijk wederom gaat instorten. Aan de ziekte word niets gedaan, alleen aan de symptomen. Hoop dat de overheid de ballen heeft om deze industrie keihard te laten vallen, dat wil zeggen, de vastgeodsector, de bouwfraudewereld, de projectontwikkelaars en de banken, mocht het weer mis gaan. Deze worden namelijk met zoveel subsidie overeind gehouden, maar deze steken wel een groot deel van de miljoenen winsten in eigen zak. Alleen maar omdat wij mensen blij mogen zijn dat we ergens mogen wonen voor bedragen ver boven de hoofdprijs. Dat heeft niets met een gezonde samenleving of gezonde maatschappij te maken. Maar als u dat anders ziet, uw goed recht.

  Succes met dromen over uw hypotheek van 650.000 euro. Als ik uw bank was zou ik op basis van uw eigen uitspraken hert papierwerk eens goed gaan doornemen.

 25. Scherpschutter

  Kuch 10/8/2016 – 14:34

  @Kuch

  Een mager salaris van 3600 BRUTO (ik dacht al), weinig tot geen spaargeld en dan klagen dat u ‘maar’ 180.000 kunt lenen bij een bank? Waar had u nou eigenlijk op gerekend dan met een dergelijk laag inkomen?

  Tel uw zegeningen en koop een mooi appartement in één van de vele mooie plaatsjes rondom Utrecht. Voor 180K kunt u daar echt wel iets leuks kopen en woont u aardig. Wonen in Utrecht zal op een dergelijk klein budget gewoon niet mogelijk zijn.

 26. andreasvdwal

  @kuch
  het lijkt mij duidelijk genoeg aanbod in de range 150.000 tot 175.000 euro. Je woont dan alleen niet op de oude gracht.

  http://www.funda.nl/koop/utrecht/150000-175000/75+woonopp/

 27. Gelukkige koper

  Ik ben zo blij dat ik 6 jaar geleden voor 275k een 4 kamer appartement met parkeerplaats in parkhaven, op loopafstand van jaarbeurs, hc en utrecht cs heb gekocht. Bruto 1100 per maand, netto 700. Dat is 10% van mijn netto inkomen (geen typo). 120m2 woongenot voor iets meer dan de huur van ern studentenkamer. Inmiddels meer dan 400k waard, dus al die jaren hypotheek zijn meer dan royaal betaald door de waardestijging alleen al. Als je nu nog moet kopen in Utrecht ben je te laat, en Kuch zal gedoemd zijn de rest van zijn leven in zijn studentenhok te blijven 🙂 Huurders bedankt, ik blijf nog jaren lekker profiteren van maximale hypotheekrente aftrek terwijl jullie elk jaar 3 % meer mogen gaan betalen. Nu alleen nog even de hypotheek vastzetten tegen 3% voor 20 jaar. Katching.

 28. andreasvdwal

  @kuch als ik op funda kijk is er nog genoeg aanbod zo’n 60 woningen tussen 150.000 en 175.000 euro van 75 m² en meer.

 29. yo

  Kuch, ik ben het volledig met je eens. Maar naar welke bank ga jij? Ik verdien 2000 netto en krijg een hypotheek van 150.000 euro.

 30. Gregor

  @ S. Martas
  Even ter verduidelijking: Ik neem Bangkok niet als voorbeeld voor Utrecht, ben je mal! Ik neem enkel het construct van een rooftopbar, die ik gezien heb in Bangkok, als voorbeeld voor een oplossing. Twee verschillende zaken! 😉

 31. andere Gerben

  Toch wel jammer dat de enige 2 goeie ideeen voor de sad afgeschoten zijn omwille van geld, angst voor concurentie en dat soort zaken

 32. Bartje

  Iedereen vergeet dat de initiatiefnemers en Syntrus Achmea het lef hebben gehad om dit kunststukje te realiseren. Utrecht krijgt er een pracht gebouw voor terug waar mensen fijn kunnen wonen. Dat er stevige huurprijzen worden gevraagd voor deze toplocatie mag niemand verbazen.

 33. Paul

  De prijzen vallen mee als je het vergelijkt met Amsterdam of internationaal. Daar waar veel werkgelegenheid is, goede cultuur aanbod en dergelijk betaal je voor de omgeving. Ik denk dat niet verplicht is om Utrecht te wonen, en laat alstublieft de mensen die Utrecht geen zeer fijne stad vinden ergens anders gaan wonen !
  Na een buitenlandse reis of vakantie waardeer ik iedere keer weer hoe fris en modern Utrecht echt is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).