Sloop loodsen NPD in Overvecht van start: ruim 900 woningen op komst | De Utrechtse Internet Courant Sloop loodsen NPD in Overvecht van start: ruim 900 woningen op komst | De Utrechtse Internet Courant

Sloop loodsen NPD in Overvecht van start: ruim 900 woningen op komst

Sloop loodsen NPD in Overvecht van start: ruim 900 woningen op komst
Meld je aan voor onze nieuwsbrief Uw e-mailadres Aanmelden

De sloop van de huidige loodsen op de zogenoemde NPD-strook in Overvecht gaat maandag van start. Het langgerekte gebied tussen de Brailledreef en het parkeerterrein nabij het winkelcentrum wordt gereedgemaakt voor nieuwbouw. Er komen ruim 900 woningen.

Maandag zal wethouder Kees Geldof in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de wijkraad, het bewonersplatform, de Ouderen Advies Commissie en studentenorganisatie Vidius het officiële startschot geven van de sloop van de huidige panden die voor 1 juni afgerond moet zijn. Per 1 december draagt de gemeente het terrein over aan de bouwers.

Er komen ongeveer 330 appartementen voor starters en senioren, koop en huur. Ook zullen er 600 wooneenheden voor studenten komen. De woonblokken krijgen gezamenlijke binnentuinen. Op de begane grond komen ook voorzieningen zoals sportfaciliteiten en horeca.

13 Reacties

Reageren
 1. Barend

  Jammer dat ze daar niet flink de hoogte in gaan. Die plek leent er zich bij uitstek voor.

 2. Angelique

  oh leuk, suffe vierkante blokken, waar veel meer mensen hadden kunnen wonen.

 3. Rietje

  @barend. Ja want Overvecht heeft nog niet genoeg dramatische flats…

 4. sjaak

  Niet alleen jammer dat er niet de hoogte in wordt gebouw, maar ook enorm jammer dat het weer het bekende verhaal is: starters, studenten en senioren (sss).
  Wanneer gaat Utrecht de hoogte in met appartementen van 150-200 m2 voor doorstromers?

 5. Rietje

  Lekker uitzicht dan ook. Uitkijken over de waterzuivering en het nieuwe zandpad aan de ene kant en het winkelcentrum aan de andere kant. Reuze knus.

 6. WvR

  @sjaak: Nooit, omdat appartementen van 150-200 m2 niet voor doorstromers bestemd zijn. Er is een punt waarop je niet meer kan verwachten dat het voor je geregeld wordt, maar dat je het zelf moet regelen.

 7. Berend

  Jammer inderdaad, dat men nog altijd niet de hoogte ingaat. Hier had je zo makkelijk het dubbele aantal woningen kunnen realiseren.

 8. Mia Amram

  Ja idd, ik mis ook wat meer visie. Schrijnende woningnood, alles te duur, doorschuiven is niet aantrekkelijk en waar komen we mee, weer wat lage flats waar je je kont niet kan keren bedoeld voor starters en ouderen.
  Er zijn plekken genoeg in Utrecht waar de ouderwetse 4 hoog flats met hun minikamertjes echt plat moeten en plaats moeten maken voor woonruimte waar we behoefte aan hebben. Duurzaam en ruim, liefst met redelijke buitenruimte (balkon waar je met 2 man beetje behoorlijk kan zitten?). En ja dan zullen we met de beperkte ruimte wel de hoogte in moeten, dat gebeurt in andere grote steden ook. En Utrecht is toch een grote stad of toch niet?

 9. Ash

  Gaan ze dan ook wat doen aan die geur van de waterzuivering? Lijkt me op het moment niet fijn daar in te zitten.

 10. Borend

  Jammer dat ze niet de hoogte ingaan. Hier had prachtig de Bolle van Overvecht gepast.

 11. Karima

  Drama!! om een redelijk gezinswoning te vinden voor mij gezin(3kids), zitten zelf in zo’n 4hoge flat..en depressief uitzicht over heel overvecht met al die onfrisse, niet onderhouden te duure flats…Wanneer word er gebouwd voor de normale burger met ze gezin.(gezinswoning aub..blokken genoeg hiervan) ..De vrije sector is weer te duur..!!! Die zie ik ook op de oude locatie van het ziekenhuis ,..Daar kan ik alleen van dromen en de prijzen zijn een nachtmerrie..het is tegenwoordig kopen..of de dure vrije sector. ..geen midden weg meer..voor doorstromers

 12. Dennis

  Naast de 3 lagere bouwblokken komt er ook een bouwblok voor studenten van 50-60 meter hoog.

 13. Hoog Bouw

  @ Dennis

  Tsja. Hier hadden drie torens gepast van 100m hoog. Met mooie appartementen voor tweeverdieners en kleine gezinnen die stedelijk willen wonen. Gemiste kans.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).