Meer dan 900 woningen op NPD-terrein in Overvecht | De Utrechtse Internet Courant Meer dan 900 woningen op NPD-terrein in Overvecht | De Utrechtse Internet Courant

Meer dan 900 woningen op NPD-terrein in Overvecht

Meer dan 900 woningen op NPD-terrein in Overvecht
In december start de sloop van NPD-loodsen aan de Brailledreef naast winkelcentrum Overvecht. Het slopen zal ongeveer drie maanden duren. Daarna wordt de bouw van woningen voor starters, studenten en senioren voorbereid, die in 2018 van start zal gaan.

In december start de sloop van NPD-loodsen aan de Brailledreef naast winkelcentrum Overvecht. Het slopen zal ongeveer drie maanden duren. Daarna wordt de bouw van woningen voor starters, studenten en senioren voorbereid, die in 2018 van start zal gaan.

Het terrein wordt eerst uitgerust met hekken, camerabewaking en verlichting. Het gebied naast winkelcentrum Overvecht krijgt vier woongebouwen, waarvan een woontoren voor studenten. Er komen ongeveer 330 appartementen voor starters en senioren, koop en huur, en in de woontoren zullen 600 wooneenheden voor studenten komen. De woonblokken krijgen gezamenlijke binnentuinen. Op de begane grond komen ook voorzieningen zoals sportfaciliteiten en horeca.

 

25 Reacties

Reageren
 1. WP

  starters, studenten en senioren, dit is tegenwoordig wel een beetje de drie-eenheid voor projectontwikkelaars waarmee de gemeente schijnbaar helemaal in vervoering wordt gebracht… Er zijn ook andere ‘bevolkingsgroepen’ die in Utrecht willen wonen en niet in Leidsche Rijn…

 2. JdV

  Jawel. Utrecht werkt verder aan creëren van haar eigen vastgoedbubbel. Bouwen honderden of duizenden starters/studentenwoningen. Over pakweg 5 jaar is de eerste lichting bewoners klaar voor doorstroming. Maar waar naar toe? Aangezien er praktisch niks wordt gebouwd in het hogere segment is er geen doorstroming vanuit het middensegment. De bewoners van het midden blijven dus zitten waar ze zitten. Resultaat: Een volkomen vastgelopen woningmarkt met torenhoge prijzen voor de paar woningen die wel beschikbaar komen in het midden- of hogere segment. Plus een hoop gefrustreerde huurders en kopers in het lagere segment die levenslang veroordeelt blijven tot starterswoningen. Vroeger had je de “eeuwige student”, tegenwoordig de “eeuwige starter”. Met dank aan het bestuur van Utrecht.

 3. Cico

  Omdat je vroeger de stad uittrok om daar een gezinnetje te stichten, met meer ruimte en gratis je auto voor de deur. Senioren zochten ooit de rust op, in buitengebied “zonder al dat drukke verkeer en die herrie” (ik hoor het mijn vader nog zeggen). Dat is de laatste jaren precies andersom, iedereen wilt hier wonen en idealiseert de stad. Mede mogelijk gemaakt door Utrecht Marketing, die het Utrechtse leven neerzet als een aaneenschakeling van foodtrucks, wielerevenementen en ander authentiek gezellig gedoe. Nadelen, zoals die absurde fietsfiles elke ochtend en namiddag, worden uiteraard niet getoond.

 4. Starter

  @jdv

  Nou ik denk juist dat starters nu juist moeilijk een woning kunnen vinden ik spreek namelijk uit eigen ervaring.
  Er zijn genoeg woningen die wij niet kunnen betalen in Utrecht.
  Dus goed bezig Utrecht!

 5. U030

  Meer dan 900?????? woningen, een paar vierkante meters per app. voor veel geld, prop alles maar lekker vol met deze blokkendozen, aan doorstromers en sociale huur wordt weer eens niet gedacht, ruimte optimaal benutten maar mooi wonen kan binnenkort niet meer in Utrecht.

 6. Chantal

  @starter: wat een onzin! Ik ben zelf ook starter en heb makkelijk een woning kunnen vinden. Het gaat erom of je een beetje lekker verdiend, niet of je starter bent. Wsl ben je werkloos of heb je een lullig baantje.

 7. Angelique

  Maar over die gebouwen… Dit is toch hartstikke saai?
  Waarom zou je nog zoiets bouwen als je de kans hebt iets heel nieuws aan de stad toe te voegen. Pff.

 8. JdV

  +1 voor Chsntal. Klopt als een bus.

 9. Willem

  Deze complexen zijn van het kaliber Rotsoord. Waarom niet wat gewaagder en hoger bouwen? In Amsterdam en Rotterdam durven ze dat wel!

 10. herman

  Fijn hoor nog meer jonge gezellige mensen in de stad, die houden de boel levendig en zeuren niet om parkeerplaatsen enzo, ze hebben vaak toch geen auto. Zij snappen al dat een auto bezitten anno 2017 hopeloos ouderwets is.

 11. Starter

  @chantal

  dat klopt inderdaad maar als je bij een appartementencomplex tussen 2500 ingeschrevenen staat binnen 1 maand. Wat klopt er dan niet 2500!!! Op 72 appartementen binnen 1 maand? Of je bent geen starter of je hebt echt zeer veel geluk gehad;)

 12. Tomasso Tomasso

  Studenten, starters en senioren zijn de enigen die wanhopig genoeg zijn om een woning te accepteren waar je vanwege de stank van de naastgelegen rioolwaterzuivering nooit een raam open kan zetten. Wat ik dan weer niet begrijp is dat zo’n ontwikkelaar denkt dat een plint in zo’n gebouw zich lekker zal vullen met horeca, pal naast een winkelcentrum met al een forse hoeveelheid aan eetgelegenheden.

 13. cas

  @ Tomasso, dat wordt alleen gedaan in het kader van “leefbaarheid” op maaiveld.

 14. Bill

  Bouw toch wat meer de lucht in, dit is veel te laag en weinig afwisselend.
  Bij het winkelcentrum mag er best eens wat lef zijn en 20/25 hoog gebouwd worden met mooie architectuur.

 15. Wil

  @ Bill

  Er is helemaal geen vraag naar hoogbouw in Utrecht en ook geen markt voor. Verkeerde doelgroep. het is zinloos om mensen die daar wel in geïnteresseerd zijn met veel moeite naar Utrecht te lokken (waarom zou je ook eigenlijk?). Die doelgroep kan al in Rotterdam en sinds kort ook Amsterdam aan zijn trekken komen. ZIn- en doelloze concurrentie krijge je dan.

 16. Barend

  @ Bill

  Meer dan mee eens. En zeker Overvecht leent zich bij uitstek voor echte hoogbouw.

 17. Erwin

  @will: hoe weet jij dat? Ik zou als senior waar het geld tegen de plinten klotst graag in een groot appartement in hoogbouw wonen. Navraag in mijn omgeving leert dat deze behoefte onder meer senioren leeft.
  Maar in Utrecht is 4 hoog blijkbaar al gewaagd genoeg. Om maar te zwijgen van het idee dat men heeft van senioren: arme lui die waar een hok van 80 m2 wel genoeg voor is…

 18. cas

  Als ze nu ook een 2 laags ondergrondse garage aanleggen, hoef je dit ook niet op de weg te compenseren.

 19. Zonnewende

  +1 voor Chantal

  Het lijkt wel alsof iedereen er maar van uit gaat dat je als starter vanzelf bovenmodaal gaat verdienen, gaat samenwonen, of de stad uit gaat, waardoor het budget groot genoeg is voor het hogere segment.

 20. Hendrik van B.

  @ Erwin

  Hear hear. Wij wonen in een binnenstadswoning waar de trappen ons langzamerhand teveel worden. We zouden niets liever willen dan verhuizen naar een mooi ruim appartement met een mooi uitzicht. Maar die zijn er dus niet in Utrecht. Armoe troef.

 21. Wil

  @ Erwin

  Alle makelaars kunnen je vertellen dat Utrecht met name in trek is bij hoogopgeleide tweeverdieners van gemiddeld een haar of 35 die graag in rustige groene tuinwijken wonen (of starters die willen doorstromen, 25+, net begonnen aan hun eerste bescheiden vaan). Juist het dorpse, centrale en de hoeveelheid voorzieningen trekt ze aan, naast het culturele klinaat). Het is dus ook een verkeerde keus van Utrecht (en de vastgoedlobby die vooral wil bouwen en het kiest het aantal m2’s zo vaak mogelijk verkoopt, vandaar hoogbouw) om zich te richten op hoogbouw en Rotterdam, Amsterdam en Den Haag wil nadoen.

 22. JJ

  @ wil

  Alle makelaars vertellen mij dat er in Utrecht grote behoefte is aan fraaie en grote hoogbouwappartementen voor bovenmodale tweeverdieners en op hun lauweren rustende senioren.

 23. Wil

  @ JJ

  Dat kopt niet. Dan spreek je de verkeerde makelaars of je zuigt maar wat uit je duim.

  Een simpele navraag bij Funda (ik ken mensen die daar werken, dus die navraag heb ik reeds gedaan) doet wonderen. Zij kunnen mijn stelling met gemak bevestigen. Daarnaast heb ik bevriende makelaars gesproken. Die zogenaamde vraag naar hoogbouwappartementen is een door de sector zelf gecreëerde bubbel.

  De vraag naar huizen in Witte Vrouwen, Tuindorp, Tuinwijk, Oudwijk, Lombok, stukken van Ondiep en Zuilen, stukken van Lombok, kent ongekende vormen.

  Je bedoelt eerder: er wordt door vastgoedontwikkelaars alles in het werk gesteld om maar vraag te creëren, want zij willen natuurlijk lekker stapelen. Dan kan je dezelfde vierkante meters namelijk keer op keer verkopen, bovenop elkaar> daar gaat het om.. Echter, het belang van enkele vastgoedontwikkelaars (en het zijn er echt maar enkele> corruptie en belangenverstrengeling in Utrecht) en het belang van de gemeenschap zijn werelden van verschil.

  Het feit dat er vele huizen in de populaire buurten aangekocht worden door aankoopmakelaars en alle rijtjeshuizen in de populaire buurten ver boven de vraagprijs verkocht worden door tweeverdieners/ gezinnen die zich gaan settelen zegt genoeg.

  In Leidsche Rijn zie je ook de jaren deftige-achtige woningen als warme broodjes over de toonbank gaan, net als de wijk in aanbouw zijnde in Overvecht in jaren dertig stijl. Daarnaast zijn de Bilt. Bilthoven en Zeist ook enorm in trek bij deze doelgroep.

  Ook de gemeente kan bevestigen dat velen van de nieuwe inschrijvingen, stelletjes van een jaar of 27 t/m 35 zijn, al dan niet met kinderen. als ze nog niet in Utrecht ingeschreven waren. Economisch onderzoek zou bevestigen dat het voornamelijk om hoger opgeleiden met een goede baan gaat.

  Vanuit de senioren zie je juist een vlucht steeds verder de provincies in. Juist daar worden die peperdure appartementen voor senioren met name wel verkocht.

  Kortom, je bent compleet verkeer ingelicht/ voorgelicht.

 24. Yo

  Het businessmodel van een wolkenkrabber/ hoogbouw, is zoveel mogelijk hokken tegen een zo hoog mogelijke prijs verkopen. Goedkoop om neer te zetten, weinig grond die aangekocht hoeft te worden en katjing katjing, alleen de mensen in de top van de vastgoedpyramide worden hier uiteindelijk beter van.

 25. Marco Giebels-Vitorino

  Ná ruim 40 jaar in het buitenland te hebben gewoond, hoef ik geen heimwee te hebben naar mijn geboortestad Utrecht, “Utrecht” begint langzaam maar zeker te verdwijnen, en te veranderen in een experiment uit een of ander onroerend goed laboratorium. Jammer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).