Sociale huurwoningen in voormalig kantoorpand aan ‘t Goylaan bedoeld voor studenten en jongvolwassenen Sociale huurwoningen in voormalig kantoorpand aan ‘t Goylaan bedoeld voor studenten en jongvolwassenen

Sociale huurwoningen in voormalig kantoorpand aan ‘t Goylaan bedoeld voor studenten en jongvolwassenen

Sociale huurwoningen in voormalig kantoorpand aan ‘t Goylaan bedoeld voor studenten en jongvolwassenen
Het pand aan 't Goylaan.
De 56 sociale huurwoningen die in het voormalige kantoorpand aan ’t Goylaan komen zijn bedoeld voor studenten en jongvolwassenen tot 27 jaar. Bovendien zijn 30 procent van de huizen voor bijzondere doelgroepen. De werkzaamheden zijn al gestart en de eerste bewoners krijgen naar verwachting deze zomer de sleutel.

De 56 sociale huurwoningen die in het voormalige kantoorpand aan ’t Goylaan komen zijn bedoeld voor studenten en jongvolwassenen tot 27 jaar. Bovendien zijn 30 procent van de huizen voor bijzondere doelgroepen. De werkzaamheden zijn al gestart en de eerste bewoners krijgen naar verwachting deze zomer de sleutel.

Het voormalige kantoorpand deed sinds november 2022 dienst als crisisnoodopvang voor zo’n 120 asielzoekers. De eigenaar en de gemeente zijn vorig jaar tot een akkoord gekomen om in het pand 56 sociale huurwoningen te realiseren. Het idee is dat deze woningen er 15 jaar blijven. “Door het huidige pand te verbouwen voegen we snel woningen toe, verlengen we de levensduur van het gebouw en voorkomen we langdurige leegstand”, schrijft de gemeente.

Momenteel is de ontwikkelaar gestart met de verbouwing. Dit duurt ongeveer een half jaar. “Het gebouw wordt verduurzaamd, de gevel wordt schoongemaakt en er komt een fietsenstalling voor bewoners.”

Studenten

Nu is ook bekend dat deze 56 woningen worden toegewezen aan studenten en jongvolwassenen tot 27 jaar, en 30 procent is bedoeld voor bijzondere doelgroepen. Dit zijn mensen die acuut een woning nodig hebben. “Samen met de gemeente en betrokken zorgorganisaties maakt de ontwikkelaar concrete afspraken over de toewijzing en het beheer van deze woningen.”

In de komende 15 jaar gaat de gemeente samen met de eigenaar van het gebouw onderzoeken welke definitieve invulling er op de plek moet komen. “Dat kan permanente woningbouw zijn, maar ook kantoorruimte of een mix.”

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Huh, in de komende 15 jaar gaat de gemeente de definitieve invulling onderzoeken..? Dat is nog eens een grondig onderzoek zeg.

 2. Jeroen

  Zo’n jaren 80 of 90 kantorenpand… Daar kan je toch geen fatsoenlijke woningen in maken zonder dat ding eerst volledig te strippen & opnieuw op te bouwen? Als ze er gewoon een paar tussenwandjes ingooien en dat vervolgens “woningen” noemen kan je op je vingers uittellen wat voor een geluidsoverlast dat gaat geven onder elkaar. Waarom weet de gemeente pas over 15 jaar wat er mee gaat gebeuren? Dan is het helemaal een uitegleefe bende. Waarom nu niet slopen, en gewoon rijtjeshuizen met een tuin bouwen, zoals iedereen wil hebben? Volgens mij zit niemand te wachten op nog meer apartementen…

 3. Katja

  Zijn studenten óók niet jongvolwassenen ?

 4. Henk

  Gaaf, ook nog leeftijdsdiscriminatie door de overheid. Lekker bezig! Waar stopt de bemoeizucht?

 5. Wies

  Slopen en iets moois neerzetten. Beetje de hoogte in. Opgelost.
  Scheelt weer 15 jaar nadenken.

  Mistroostig gebouw.

 6. Jan willen

  Fantastic initiatief! Dit gebouw was iets meer als 10 jaar geleden al eens gekraakt, sindsdien gebeurd er bar weinig met het pand.
  Had dus 10 iaar terug al tot woningen getransformeerd kunne worden. Goed dat het nu alsnog gaat gebeuren.

 7. Inez

  De eigenaar van het gebouw wil denk ik graag bewoning zodat het niet verloederd. Leegstand is erger.
  De afspraak met de gemeente is dat er 15 jaar mensen mogen wonen, daarom hoeven ze pas over 15 jaar een beslissing over het gebouw te nemen.

 8. Reeta Ali

  Hoe in aanmerking te komen? Een collega die student is, zoekt namelijk een plekje.

 9. Anoniem

  Voor studenten en jonge volwassenen.
  Waar blijven de betaalbare woningen werkende jongeren. Deze hebben totaal geen kans starter. Deze moeten meer dan tien jaar ingeschreven zijn voor een woning.

 10. Koel Hoofd

  Over 15 jaar zit er een ander bestuur.
  Intussen zal het 15 jaar ellende worden waar geen bestuur de vingertjes aan zal willen branden omdat er altijd andere prestige prioriteiten zijn.

 11. de Roeptoeter

  Anoniem 25/2/2024 – 15:14
  Voor studenten en jonge volwassenen.
  Waar blijven de betaalbare woningen werkende jongeren. Deze hebben totaal geen kans starter. Deze moeten meer dan tien jaar ingeschreven zijn voor een woning

  Een jong volwassene is volgens jou per definitie geen werkende jongere?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).