SSH wil honderden nieuwe studentenwoningen op Utrecht Science Park | De Utrechtse Internet Courant SSH wil honderden nieuwe studentenwoningen op Utrecht Science Park | De Utrechtse Internet Courant

SSH wil honderden nieuwe studentenwoningen op Utrecht Science Park

SSH wil honderden nieuwe studentenwoningen op Utrecht Science Park
Foto: SSH
Stichting Studenten Huisvesting (SSH) wil onder de titel ‘High Five’ 800 tot 900 studentenwoningen bouwen op het Utrecht Science Park. Het gaat om zelfstandige en onzelfstandige woningen en de bijbehorende voorzieningen.

Stichting Studenten Huisvesting (SSH) wil onder de titel ‘High Five’ 800 tot 900 studentenwoningen bouwen op het Utrecht Science Park. Het gaat om zelfstandige en onzelfstandige woningen en de bijbehorende voorzieningen.

De SSH wil de studentenwoningen bouwen tussen de complexen Johanna en Cambridge, aan de Cambridgelaan. De gemeente Utrecht heeft de SSH groen licht gegeven om te onderzoeken of het plan mogelijk is. De gemeente, de SSH en de Universiteit Utrecht gaan de plannen uitwerken in een zogenoemde bouwenvelop, die later de basis kan zijn voor een nieuw bestemmingsplan.

Wethouder Klaas Verschuure is blij met de plannen van SSH. “Al jarenlang is de druk op de Utrechtse studentenwoningmarkt hoog; de bouw van betaalbare woonruimte voor studenten is daarom gewenst”, zegt hij. “De toevoeging van nieuwe woningen zorgt bovendien voor extra dynamiek en levendigheid in het Utrecht Science Park. Als er meer mensen wonen op het Utrecht Science Park, is het voor allerlei voorzieningen ook haalbaar om zich daar te vestigen.”

9 Reacties

Reageren
 1. Bromsnor

  Bromsnor kent wat studenten die in hun eentje op de Uithof wonen. Erg eenzaam. Niks te doen. Best zielig.

 2. JdV

  Hele goede plek voor studenten.Dicht bij de opleiding, relatief goedkope grond. Beter dan ze te huisvesten op A+++ locaties in de binnenstad die je moet reserveren voor mensen met hoge inkomens die zich daar een dure koopwoning kunnen veroorloven. Wat mij betreft alle cooperatie-studenten(huizen) naar USP en Rijnsweerd Noord.

 3. Iefke

  Zonder er een oordeel over te geven, want je kan het als iets goeds zien, maar ook als iets slechts.

  Wordt, met dit soort beleid, de Uithof/USP niet steeds meer het nieuwe IBB?

 4. HArry

  Heren, Heren, Heren dat kunnen we die jonge mensen toch niet aandoen. Niemand wil op het Saaienspark wonen. Daar wil je nog geen eens begraven worden laat staan wonen.

  Weg met het Saaienspark, lamg leve de UITHOF (maar het blijft saai, zo saaaaaiii)

 5. Utrechter

  Goede zet want de SSH is al jaren een prima huisvester gebleken in tegenstelling tot dat Studenthotel (bestaat dat nog überhaupt?). Inderdaad wat extra leven in de brouwerij op dat Saaie(ns) Park en het wordt nog wat…

 6. Koel Hoofd

  Zijn die woningen voor Nederlandse of buitenlandse studenten?
  Wel goeie locatie, een blind paard kan er geen schade doen en college zalen op kruipafstand. Dankzij de lockdown weten ze weer hoe ze studentenfeestjes thuis moeten organiseren in plaats van met zijn allen in de horeca. Prima win-win-win oplossing toch?

 7. Stuurvrouwtje aan wal

  Stuurvrouwtje heeft gelezen naar welke hoek de wind gaat waaien.
  USP en Kantorenpark Rijnsweerd worden de komende 10-20 jaar helemaal doorontwikkeld tot heel leefbare gebieden. Daar willen studenten best wonen.

  Ambitieplan USP
  https://www.utrechtsciencepark.nl/uploads/media/5c4f310a6b801/uu-usp-ambitie-100dpi.pdf

  Ambitieplan Rijnsweerd
  https://drive.google.com/file/d/1WM2FhtO6I3BDceT86HUUufALdXvYSPog/view

  Stuurvrouwtje hoopt alleen dat Natuurpark Bloeyendaal geen Lepelenburg wordt :-). Stuurvrouwtje werkt graag als vrijwilliger mee om de natuur en biodiversiteit daar in stand te houden.

 8. Wim Vreeswijk

  Ik heb in de begroting Utrecht 2021 ook gelezen dat er ook op vrij grote schaal ook gewerkt wordt aan honderden ‘onzelfstandige’ woningen in onze stad. Tegelijkertijd realiseert men zich kennelijk niet dat dit soort woningen onzelfstandig zijn, dus door meerdere studenten bewoond wordt, waarbij ik me afvraag of dit soort bewoning wel besmettingsvrij en ongevaarlijk is.

 9. HArry

  Mooi hè die ambitieplannen. Net zo mooi als intenties, zouden/kunnen, eventueel, zo mogelijk. Ik zou dat willen duiden als typische wensmens taal waar harde cijfers en kosten of vervuiling een bijkomstige futiliteit zijn.

  Overigens kom ik elke dag graag door Park Bloeyendaal om mijn opgelegde Corona angsten te laten wegvloeien.

  Maar ook daar is inmiddels een agressieve Paulus de Boskabouter (grijs kalend met baard in witte plastic jas bewapend met kruiwagen, de Hoofdsjamaan der vrijwillegerskrachten) die zijn Coronafrustaties schreeuwend deelt als je 1 minuutje na zonsondergang het park aan het verlaten bent.

  Overigens is Rijnsweerd gelukkig geen onderdeel van het Saaienspark

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).