Woningprijzen in Utrecht stijgen minder snel | De Utrechtse Internet Courant Woningprijzen in Utrecht stijgen minder snel | De Utrechtse Internet Courant

Woningprijzen in Utrecht stijgen minder snel

Woningprijzen in Utrecht stijgen minder snel
Archieffoto
Hoewel de prijsstijging van koopwoningen in Utrecht afvlakt stegen de prijzen afgelopen kwartaal alsnog met 9,7 procent, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Hiermee was de stijging in Utrecht groter dan in Rotterdam, Amsterdam of Den Haag.

Hoewel de prijsstijging van koopwoningen in Utrecht afvlakt stegen de prijzen afgelopen kwartaal alsnog met 9,7 procent, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Hiermee was de stijging in Utrecht groter dan in Rotterdam, Amsterdam of Den Haag.

Het CBS doet regelmatig onderzoek naar de prijzen van woningen en het aantal verkochte woningen. De huizenprijzen stijgen al jaren, maar deze stijging gaat nu voor het eerst sinds jaren minder hard. Woningen in Utrecht waren afgelopen kwartaal alsnog 9,7 procent duurder dan vorig jaar. In Amsterdam was de stijging 6,9 procent.

Wel zijn in Utrecht in het tweede kwartaal meer woningen verkocht dan een jaar eerder. In de vijf voorafgaande kwartalen daalde in de vier grootste steden het aantal transacties nog jaar-op-jaar. Het gaat om een kleine stijging. In totaal werden er zo’n 1086 woningen verkocht in april tot en met juni.

 

5 Reacties

Reageren
  1. Fred

    Lekker hoor, toch weer een ton verdiend in een jaar tijd. En dat allemaal dankzij onze ECB-vriend Mario Draghi.

  2. Wim Vreeswijk

    Zijn we eindelijk ook af van het idioot bieden vèr boven de vraagprijs. Het wordt tijd dat de opvolger van Draghi (van der Leijen) snel stopt met die gratis rente want de spaarders en gepensioneerden sprinten 31 oktober a.s. achter elkaar naar Engeland om daar een normale rente 4-5%, met staatsgarantie (80.000 pond per deelnemer) te vangen. Het hele systeem van Draghi veroorzaakt één grote zeepbel die elk moment kan knappen. U bent dus alvast gewaarschuwd.

  3. MJPD

    @Wim Vreeswijk
    Het idioot hoge bieden gebeurt door met name door particuliere huizenbeleggers, die voldoende financiele ruimte hebben om zonder voorbehoud van financiering de boel te kunnen kopen tegen inderdaad ver boven de vraagprijs om het vervolgens voor de hoofsprijs te kunnen verhuren. Starters hebben het nakijken, maar ook dat is dus “marktwerking” waar sommigen zo prat op gaan.

    Na een eventuele Brexit zal de Nederlandse Staat niet garant staan voor spaargeld buiten de Europese Unie, ljjkt me. En ik denk dat na IceSave de spaarders wel voorzichtiger zijn geworden met dit soort constructies.

  4. Tom

    Volgens mij kan de heer Vreeswijk niet lezen. Er staat in het (toch redelijk korte) artikel dat de woningen in een jaar bijna 10 procent duurder zijn geworden. We zijn dus nergens vanaf. Dat die 10 procent minder is dan de stijging vorig jaar maakt daarbij in de praktijk niet echt uit. Verder is de opvolger van Draghi niet Von der Leyen, zij is de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, niet van de ECB. Als nieuwe voorzitter van de ECB is Christine Lagarde genomineerd, maar dat is nog niet definitief.

  5. mark

    MJPD, ik hoor, lees en zie overal dat dat gebeurt. Ik vraag me wel eens af hoe vaak dat nu daadwerkelijk gebeurt. Ik zie zelden cijfers. Want elk huis in mijn buurt, dat nieuwe bewoners krijgt, is toch echt door de bewoners gekocht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).