Studenten krijgen het steeds moeilijker; Utrecht op één na duurste stad om een kamer te huren Studenten krijgen het steeds moeilijker; Utrecht op één na duurste stad om een kamer te huren

Studenten krijgen het steeds moeilijker; Utrecht op één na duurste stad om een kamer te huren

Studenten krijgen het steeds moeilijker; Utrecht op één na duurste stad om een kamer te huren
Archieffoto
De huurprijzen van studentenkamers in Utrecht zijn het afgelopen jaar met 17,6 procent gestegen. Daarmee komt de gemiddelde huurprijs uit op 800 euro. Dat meldt het online huurplatform Kamernet, waar kamers, studio’s en appartementen worden aangeboden en gezocht.

De huurprijzen van studentenkamers in Utrecht zijn het afgelopen jaar met 17,6 procent gestegen. Daarmee komt de gemiddelde huurprijs uit op 800 euro. Dat meldt het online huurplatform Kamernet, waar kamers, studio’s en appartementen worden aangeboden en gezocht.

De huurprijzen in studentensteden stijgen. Dat blijkt uit de Kamernet Verhuurrapportage over het eerste kwartaal van 2024. Ook het aantal studenten dat in de rij staat voor een kamer of appartement is toegenomen meldt het huurplatform. 

Utrecht is de op één na duurste stad om een kamer te huren, met een gemiddelde kamerprijs van 800 euro. Den Haag volgt met gemiddeld 745 euro voor een kamer. Amsterdam staat op de eerste plek, daar betaal je 951 euro voor een kamer. Haarlem staat bovenaan de lijst wat betreft de prijs per vierkante meter met 51 euro. Dit geeft aan dat huurders minder ruimte voor hun geld krijgen dan in andere steden. Met 38 euro per vierkante meter komt Utrecht op de derde plek.

Appartementen en studio’s

Bij de huurprijzen voor appartementen doet Utrecht het ‘beter’. Amsterdam staat bovenaan de lijst met een gemiddelde van 2056 euro. Daarna volgen Haarlem (€1740), Rotterdam (€1487) en Utrecht (€1382). Steden als Maastricht (€878) en Leeuwarden (€867) bieden daarentegen meer budgetvriendelijke alternatieven.

Verder is er gekeken naar de huurprijzen van studio’s. Net als bij de kamerprijzen, is Utrecht ook in deze categorie de op één na duurste stad met een gemiddelde van 1198 euro. Wederom steekt Amsterdam er met kop en schouders bovenuit met een gemiddelde van 1396 euro. Rotterdam komt op de derde plek, daar betaal je gemiddeld 1072 euro voor een studio. 

Oplossing

“De kloof tussen vraag en aanbod in Nederland wordt steeds groter, wat leidt tot stijgende huurprijzen. In plaats van te focussen op maatregelen zoals het wetsvoorstel voor de Wet betaalbare huur, is het belangrijk om beleid te ontwikkelen dat de beschikbaarheid van woningen vergroot”, zegt CEO van Kamernet Djordy Seelmann. Volgens Seelmann is het herbestemmen van bestaande ruimtes, zoals kantoorpanden of leegstaande gebouwen, naar woonruimtes een zinvolle strategie die het aanbod vergroot en op lange termijn de betaalbaarheid kan verbeteren. 

 

31 Reacties

Reageren
 1. w

  de huidige studenten aka snowflakes, bij een beetje tegenslag al van de leg lol, toen ik studeerde jaren 90 was t niet anders met kamers

 2. Utrechtvoorutrecht

  @w Oei, dat wordt dan nog wat als die studenten van nu net zulke zeikerds worden als de studenten van toen. Het heeft ook wel iets snowflake-achtigs als je over een stuk dat duidelijk niet over jou gaat, toch nog even aan gaat halen dat je vroeger in dezelfde situatie zat.

 3. Nina

  Met momenteel maar liefst gemiddeld 40% buitenlandse studenten is het kamertekort snel opgelost door een quotum op buitenlandse studenten.

 4. JdV

  Godzijdank is studeren een keuze. Studeren in Utrecht is ook een keuze. Geen studie? Geen studieschuld die zwaar drukt op je eerste hypotheek. Sneller op de arbeidsmarkt, geld verdienen en sparen voor die eerste woning.
  Kies je er toch voor om te gaan studeren? Om een studieschuld op te bouwen? Om in Utrecht woonruimte te zoeken in plaats van elders? Dat mag. Je bent (al bijna) volwassen tenslotte. En als het goed is heb je in die 18 of zo jaar goed geleerd dat keuzes consequenties hebben. En daar kun jij als wilsbekwame bijna volwassene prima mee omgaan toch?
  Mooi, dan is er dus eigenlijk niks aan de hand.
  Next.

 5. Joost

  De verhouding studentenkamer / huur appartement onder het nieuwe puntenstelsel is wel komisch als ik dit zo lees.

  Een woning met een WOZ van 400K+ in de binnenstad, 70m2 mag straks niet meer dan €800,- per maand gaan kosten.

  Je kunt van alles vinden van de vrije markt, maar als een overheid ingrepen maakt moet dit vervolgens wel op álle fronten gebeuren. Anders breng je vooral ongelijkheid, willekeur en onduidelijkheid.

 6. Nico

  Studenten krijgen het steeds moeilijker; Utrecht op één na duurste stad om een kamer te huren..?
  Uh vraagje, waarin is Utrecht niet één van de duurste steden om te wonen?

 7. de Kreek

  Eerst huren, dan klagen dat de kamer huur te duur is, met het gevolg dat de huur naar benden wordt bij gesteld, door de huurcommissie, dan kan je verwachten dat niemand meer een kamer gaat verhuren voor een paar grijp stuivers en hun privacy daarvoor opgeeft. Linkse partijen willen juist veel studenten huizen hebben in de stad, omdat deze studenten juist stem vee zijn voor GroenLinks , maar dat deze partij de stad helemaal gaat verbouwen naar hun dunken, maar na 4 jaar vertrek deze studenten, omdat de stad toch niet helemaal is wat ze er van hadden gehoopt en dan komen de volgende lading studenten weer binnen en kunnen ze verder blijven gaan om de stad om zeep te helpen.
  Ik ben in iedere geval blij dat ik niet meer in de stad Utrecht woont, geboren in wijk C, ik kan het niet langer aanzien wat ze met de stad gedaan hebben en nog willen gaan doen, maar gelukkig staat er nog nauwelijks groen bij Hoog Catharijne, de stad lijk wel betonstad te worden en iedere hoek wordt vol gepropt met woningen??

 8. Harm

  Waarom zou je nog verhuren in dure steden?
  Met de nieuwe middenhuur regels verkopen aan rijke ouders.

 9. Gerben

  Ik snap die huurwet sowieso niet, alles wat er in staat kun je op je klompen aanvoelen dat het averechts gaat werken. Net zoals iedereen vind ik wel wat van de echte huisjesmelkers met hoge prijzen die geen onderhoud etc doen, maar die wet maakt t bijna dolkomisch. Het aanbod vermindert enorm, want het loont niet meer. Er wordt vaak gewezen naar dat er zo dik verdiend wordt aan een huis verhuren, maar dat valt nog vies tegen (oke die studentenkamerprijzen zijn wel hoog), maar zoals joost zegt: een 70m2 app id stad wat max 800 mag kosten is niet eens in de verte kostendekkend.

  Het was sowieso praktischer geweest als de ingreep anders was geweest en meer stimulerend. Heel grof gerekend gaat 50% vd huur naar de belastingdienst. Had dat verlaagd naar 25% dan hadden alle huren direct 25% lager kunnen zijn. Een rendement van 2% op een huurwoning is waar met de rentes over hebt.

  Alle landen waar zulke ingrepen zijn gedaan hebben juist een dolkomisch effect gezien van astronomisch stijgende huren en grote afname in aantal beschikbare huurwoningen, argentinie zelfs gecorrigeerd voor inflatie als grootste. Sinds de regulering daar is afgeschaft en de markt dus de stimulans heeft om te investeren dalen de huren daar fors, zelfs met % v 25%

 10. Koel Hoofd

  In de jaren tachtig was het ook al crisis met studentenkamers alsook de volgende stap na afstuderen, een eigen woning huren want kopen was in de jaren negentig met 7% rente in een oververhitte woningmarkt ook al een hele opgave. LR moest toen nog worden gebouwd, was polderland vol bloemetjes en bijtjes met koeien en oude boerderijen en schillenboer met biovriendelijk superduurzaam ecosupporing paard en kar. Dat gaat straks ook met de Rijnenburgpolder gebeuren vanwege dezelfde reden van weleer, betaalbare woningnood…
  Sommige dingen veranderen ook nooit.

 11. Boogschutter

  @ JdV
  Drogredenen op een forum zetten is een keuze.

 12. JdV

  @Boogschutter: onzinnige, niet ter zaken doende reacties die niet inhoudelijk zijn eveneens.
  Geef vooral niet aan waar mijn redenering niet klopt maar blijf in je bubbel.

 13. Judith

  Waarom wordt er voor de oplossing alleen gegkeken naar de markt (vraag & aanbod). Dat, terwijl allang bekend is dat de huidige wooncrisis, en daarmee ook dit stukje daarvan, veroorzaakt is door beleid.

  Onze minister Stef Blok heeft in 2010 het ministerie van Wonen opgedoekt, notabene.

 14. M.A

  Nu niet alleen voor studenten is Utrecht te duur, ook voor vele hardwerkende mensen die niet studeren of gestudeerd hebben , Studenten vergeten dat wij werkenden allemaal aan hun studie meebetalen

 15. Boogschutter

  @JdV

  U hanteert een drogreden omdat de aanname die u hanteert niet klopt.
  (Drogredenen hebben over het algemeen als kenmerk dat de aannames waarop betogen zijn gebouwd onjuist zijn).
  In uw geval poneert u de aanname dat het acceptabel zou zijn om louter uit financiële overwegingen niet te gaan studeren. Hier wringt de schoen want zulks is niet acceptabel. Het is namelijk een feit dat nut en noodzaak van talentontwikkeling bestaan maar dat er onnodige hindernissen zijn (zoals bijvoorbeeld woekerprijzen die kamerverhuurders vragen) die maken dat studenten uit minder draagkrachtige milieus niet tot studeren kunnen komen. Uw conclusie dat er dus ‘niets aan de hand ‘ is berust derhalve op onwaarheid en is de uitkomst van onzindelijk redeneren.

 16. Koel Hoofd

  @Boogschutter
  Is studeren in Utrecht geen vrije keuze?
  De enige studenten die hier geen keuze hebben zijn de dierenartsen, de rest is van de opleidingen is generiek.
  UU is namelijk van oudsher de enige die deze opleiding aanbiedt vanwege de Uithof waar het vee rustig kon bijkomen en grazen tussen de onderzoeken en behandelingen door. Of weet je niet hoe groot een koe of paard is?

 17. Ouder van Studenten

  harm: omdat iedereen het recht heeft te wonen waar hij wil? IEDEREEN rijk ÉN ARM? . Maar studenten horen niet in een stad thuis….. maar op een c a m p u s daar plaats je containerwoningen. Die kun je net zo hoog en breed maken als je wilt en je bent van het probleem af. 300 euro pe rmaand is voldoende 25m2 prima.. eigen kitchenette en toilet en douche. 16m2 kamer is het minimum nu hebben ze meer en goedkoop, maar deze gemeente wil-maar-niet-lui-ste-ren .. studenten op-een-cam-pus .. uit de steden, studentenhuizen sluiten, kamers stoppen,studentenhuizen renoveren en omzetten naar verplichte sociale ehuur, geen jongerencomplexen tussen gezinnen en volwassenen meer. de huidige generaties kunnen helaas, en zijn helaas niet meer in staat zich normaal te gedragen. buitenlandse studenten? Prima op een afgesloten campus voor 22.00 uur binnen zijn bij 4 overtredingen uitzetten. simpel. zo herstel je de stad , komt de rust terug en heb je het woningtekort ineens opgelost. Iedereen blij. heel simpel. containers aanvoeren naar de uithof , genoeg plek daar. ssh bouwen maar !

 18. Binnenstadbewoner

  Het wordt tijd voor een actief ontmoedigingsbeleid. Wil je als aanstaand student op kamers gaan: laat je niet oplichten en ga elders studeren.

 19. Gré braadslee

  @jdv: vanaf je 18e ben je juridisch, en op alle vlakken VOLLEDIG volwassen en verantwoordelijk. Wij gedroegen ons ook zo in onze generatie. We werkten al vanaf onze 14e en hadden al een gezin op ons 21e …… Onze kinderen vliedden uit rond ons 43e …… en wij hebben een uitermate goed inkomen met z’n 2en. Maar de huidige generatie wil ons inkomen waarvoor wij al die jaren hebben gewerkt al hebben voor een flutbaan alleen omdat ze gestudeerd hebben dwz 4 uur per week max in de collegabanken en de rest van de tijd zuipen en drugs gebruiken. Deze regering, ouders, ze doen het zelf. Ze zijn blijkbaar zelf ook al liederlijk opgevoed. Werken , verplichten vanaf je 16e of sociale stage een van de 2. ouders doen er goed aan hun kinderen aan een baan ‘te schoppen’. ipv hen te laten lanterfanten .

 20. Fien van de Beerenburger

  @boogschutter. Ik denk dat er een herdefiniëring/definitie moet komen wat wel en geen studie is. Sec gezien is 90 procent van de ‘studies’ die aangeboden worden aan de universiteit géén studie maar een opleiding. We moeten het verschil weer maken tussen opleidingen en studies. Daarnaast moeten we stoppen met deeltijdopleidingen voor mensen onder de 40 jaar. Dit weer gewoon dagonderwijs noemen. Om 8 uur beginnen om 5 uur naar huis. Binnenschool blijven, drugs verbieden, demonstraties verbieden, schoolkleding verplichten, klep dicth houden en luisteren naar de docent. geen foontjes in de klassen, rechtop zitten en luisteren ! … Zij die dit volbrengen kunnen hierna een studie volgen. Alleen de allerbesten. En alleen betastudies . Alpha studies bestaan niet, dit zij opleidingen en dit valt onder pseudo wetenschap. Oftewel ‘ geen wetenschap maar aannames die tot feiten worden gebombardeerd” Maw het hele onderwijsstelsel moet op de schop. Het zieke Amerikaanse model moet uitgebannen worden en onderwijs moet een taak van de overheid worden. Particuliere inmenging eruit, investeringen via de overheid, onderwijs via de overheid, mbo en hbo zijn geen studies maar opleidingen. Het niveau verhogen> (dit is erg laag) . En middelbare scholen praktischer maken. Leer kinderen eens koken, zelf hun voeding oogsten. dingen die noodzakelijk zijn. Ban buitenlandse studenten laat hooguit 10 studenten toe met een speciale studiebeurs. Mensen zijn zo gek als een deur, dit land is totaal mesjokke geworden. Bij de AH moet je mbo-c hebben. Ze zijn niet eens in staat met dit diploma hun naam foutloos te schrijven….. we leven in een gedeconsacreerde samenleving, totaal van het padje af en dat is merkbaar. Blijf bij je ouders wonen, leer lokaal, neem een praktisch beroep… niet iedereen kan een koning zijn in het leven. Als je voor een dubbeltje geboren wordt, bereik je nooit een kwartje. Of je Grieks, Latijn of 30 talen kent, gerust het noodlot tart je !!!!

 21. Boogschutter

  @ een heleboel reagerende medemensen

  Hoe we komen van de huurprijs van kamers tot radicale opvattingen over onderwijshervormingen en het uitrangeren van geesteswetenschappen.
  Allemaal heel boeiend en in kleurrijke taal weergegeven.
  Hier en daar wat drogredenen ontwaard maar dat mag geen naam hebben 🤪

 22. Claire Obscur

  Ik had het niet beter kunnen verwoorden dan Fien. Complimenten voor deze uitstekende en vooral de spijker op zijn kop slaande uiteenzetting.

 23. JdV

  @boogschutter: als aanvulling op uw moralistische en denigrerende drogredenering dat talrntontwikkeling gelijk staat aan studeren: er zijn veel uitstekende vakmensen die meer geld verdienen dan een masterstudentje paleontologie, kunstacademie of antropologie. Die hebben hun talent ontwikkelt en benut zonder studie, studieschuld, kosten voor dure kamers etc. Uw elitaire redeneertrend bewijst dat de echte wereld van werkende mensen met goede inkomens geen plek heeft bij u. Maar eigenlijk is dat voor niemand een verrassing.

 24. Toine Goossens

  @Studenten en hun @Verzorgenden,

  De Utrechtse Universiteit heeft het aantrekken van buitenlandse studenten als verdienmodel. Dat zijn er momenteel zo’n 6000. Uiteraard hebben die allemaal een kamer nodig. Een respectvol en zich verantwoordelijk achtend bestuur zou geen studenten naar de stad lokken als die niet kunnen wonen. Logisch toch?

  Het tekort aan studenten huisvesting is geen, herhaal geen, publieke verantwoordelijkheid. Die is gecreëerd door het bestuur van de UU. Zij hebben die studenten naar Utrecht gelokt. Stel dat bestuur aansprakelijk voor het tekort dat zij hebben veroorzaakt.

  Out of pocket kosten afwentelen op de samenleving is ultra kapitalistisch gedrag. Niet van commerciële werkgevers in dit geval, die zorgen wel goed voor de mensen die zij aantrekken, nee van ambtenaren die louter en alleen naar de eigen statuur kijken.

  Ooit lanceerde de SP de leus: ‘De vervuiler betaalt’. Daar trekken de UU bestuurders zich geen bal van aan.

 25. M.

  Fantastisch scala van opvattingen hoe onze maatschappij moet worden ingericht! De meeste bevallen me allerminst. Waar het om gaat is dat alle talenten worden benut — dus dat afkomst en vermogen van de ouders hierbij geen rol mag spelen — en verder dat de minder getalenteerden — en dat zijn de meesten onder ons — een goede beroepsopleiding kunnen volgen en na afloop voor hun vakmanschap gewaardeerd en ook goed betaald worden. Mensen die hulp nodig hebben — en dat zijn er veel –, moeten geholpen worden en voldoende inkomen hebben om goed rond te komen. In een welingerichte samenleving is dat allemaal mogelijk. Tot begin jaren tachtig van de vorige eeuw was Nederland goed op weg, daarna zijn we met doorgaans conservatief liberale regeringen flink van het padje af geraakt.

 26. Toine Goossens

  @M,

  Liberalisme is niet conservatief. GroenLinks en D66 staan pal voor alle individuele vrijheden en dat vaak zonder enige beperking. Sturen op basis van solidariteit hebben deze partijen samen met de PvdA allang losgelaten.

  De zware verkiezingsnederlaag van de linkse partijen is het directe gevolg van het individualisme dat zij uitstralen en het dwangmatig opleggen van morele keuzes door hun navelstarende bubbels.

  Het is godgeklaagd dat deze partijen doorgaan alsof er niks gebeurd is, alsof zij niet de zwaarste nederlaag sinds jaren hebben geleden. Enig besef dat er iets fundamenteels moet veranderen binnen de bubbels van deze partijen heeft nul aandacht. Dat is zeer zorgwekkend.

 27. Boogschutter

  Sorry @ JdV, maar ik beweer nergens dat talentontwikkeling gelijk staat aan studeren. Ik ben bovendien een warm voorstander en pleitbezorger van vakopleidingen! Het enige punt wat ik wil maken is dat ik vind dat studentenkamers een beetje betaalbaar moeten blijven om zo ook jongens en meisjes die geen rijke ouders hebben in staat te stellen te kunnen gaan studeren in de grote stad. Daar lijkt me weinig elitairs aan.
  Ook wil ik u niet kwetsen. Maar als ik probeer uit te leggen, NB op uw eigen verzoek, wat volgens mij de drogredenen in uw betoog zijn – ik deed mijn best – dan moet u niet piepen als ik daartoe een poging waag. Neem het niet al te persoonlijk op zou ik zeggen. Ik ben het helemaal met u eens als u bedoelt dat alle niet universitair geschoolde vakmensen vaak veel meer te bieden hebben dan bijvoorbeeld een gemiddelde pas afgestuurde psycholoog. Die moet zich nog gaan bewijzen terwijl de jonge loodgieter, stukadoor, timmerman, schilder, daar hebben we meteen behoefte aan!

 28. Nina

  @ M.

  Eens.

  Overigens is een HBO ook een beroepsopleiding al wordt dat een studie genoemd. Studeren doe je wat mij betreft aan de universiteit en is voor de mensen met een hoog IQ.

  Ter aanvulling:

  Leren is een talent (evenals werken met je handen) en het IQ dat je hebt gekregen, is een vaststaand feit. Dit zijn beiden geen verworvenheden.

  Ieder die diens mogelijkheden benut en inzet voor ons land zou een goedbetaalde baan moeten krijgen. Waarom een leertalent beter belonen, dan een praktisch talent?

  Op de lagere school gaat het al fout, want wie niet goed kan leren, heeft een uitdaging. Dat moet wat mij betreft volledig anders, zodat er meer gelijkheid en wederzijds respect komt.

  We richten nl. gezamenlijk onze maatschappij in en we hebben alle verschillende talenten daarvoor even hard nodig.

 29. Lisa

  @ Toine Goosens?

  De zware verkiezingsnederlagen van Links? Que?

  Welke zware verkiezingsnderlaag van links? Groen Links en PvdA hebben zowel samen als afzonderlijk MEER zetels gescoord en SP heeft minder zetels verloren dan PvdA Groen Links er meer hebben gekregen (bij de meest recente 2e kamer verkiezingen). PvdA Groen Links zijn samen de 2e fractie van het land geworden en hebben meer zetels gekregen dan de peilingen een paar dagen vooraf voorspelden.

  Wie heeft er (zwaar) verloren? VVD en CDA bijvoorbeeld.

  Met 30 zetels voor PvdA/ GL en SP samen vertegenwoordigt men 1/5 van alle stemmers. Tel je daar nog de Partij voor de Dieren bij en bijvoorbeeld een progressief liberale beweging als Volt zit je al op 36 zetels en met D’66 erbij op 45 zetels. Bijna 1/3 van de mensen in dit land stemt dus Links (gematigd links of echt links) en/ of progressief liberaal.

  Jij vind het normaal dat deze mensen, die gewoon een toegestane maatschappelijke stroming vertegenwoordigen dag in dag uit verrot gescholden mogen worden en verantwoordelijk gehouden mogen worden voor alle problemen in dit land (door consevratief rechts, namelijk CDA en VVD met name veroorzaakt)?

  Ergens zijn dit soort cijfers logische cijfers. Er zijn meer mensen die links en progerssief liberaal stemmen dan er op radicaal of extreem rechts stemmen, bijvoorbeeld (37 PVV en 3 FvD) en meer mensen die conservatief/ behoudend rechts stemmen (25 VVD> twijfel want neigt naar poopulistisch rechts; 7 BBB, 5 CDA en 3 SGP). Ik heb voor de vorm partijen als Denk en CU maar even nergens bijgevoegd, omdat die moeilijk te plaatsen zijn, net als de overige kleine partijen of bijvoorbeeld een NSC.

  Misschien moeten NSC, BBB en VVD wel samen gezien worden als populistisch, conservatief rechts. Een hele nieuwe categorie. Van deze 3 blijft in de peilingen overigens niks overeind. Dus veel aanhang onder de bevolking heeft deze club niet meer, toch mag ze nog steeds een zware invloed uitoefenen op het landsbestuur, maar zo werken verkiezingen 1x in de zoveel jaar nu eenmaal. PVV zakt trouwens ook weer werkelijks in de peilingen. Links blijkty behoorlijk stabiel. SP en Partij voor de Dieren scoren zelfs alweer extra zetels, dus daar zit groei in.

 30. Nina

  Leren is een talent. Net als werken met je handen. Dat zijn beiden geen verworvenheden.

  Talent benutten en uitbouwen is wel een verdienste en dient dan ook gelijk te worden beloond.

  Het huidige schoolsysteem dat volledig focust op hoge leerprestaties moet op de schop.

  Wie een leertalent heeft, haalt zeer makkelijk een hoog cijfer en diegene valt grote lof ten deel. Iets dat voor diegene dus eigenlijk helemaal geen grote prestatie is.

  Wie dat leertalent niet heeft, haalt een lager cijfer en kan zich minderwaardig gaan voelen. Diegene krijgt soms zelfs bijles en wordt dan met remedial teaching buiten de groep geplaatst, terwijl diens andere talenten uit het zicht verdwijnen.

  Zo halen we niet het beste uit Nederlanders, terwijl wij alle talenten heel hard nodig hebben om een volwaardige samenleving te bewerkstelligen.

  Dat kan beter!

 31. Anne-Fleur

  Studenten weg uit de binnenstad
  Geen meerwaarde in de stad alleen maar overlast

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).