Subsidie kwart miljoen voor zonnepanelen wegens succes nu al op | De Utrechtse Internet Courant Subsidie kwart miljoen voor zonnepanelen wegens succes nu al op | De Utrechtse Internet Courant

Subsidie kwart miljoen voor zonnepanelen wegens succes nu al op

Subsidie kwart miljoen voor zonnepanelen wegens succes nu al op

Bewoners van Utrecht hebben zich de afgelopen maanden verenigd en samen met hun buren zonnepanelen aangeschaft. Ze zijn hierbij ondersteund door het initiatievenfonds ‘Utrechtse Energie!’.

De subsidieregeling voor zonnestroom ging in op 15 november 2012 en is door de grote belangstelling nu al op. In totaal worden komend half jaar ruim 2100 zonnepanelen op Utrechtse daken geplaatst. Hiermee worden ook voor bijna één miljoen aan investeringen gedaan die grotendeels terecht komen bij Utrechtse ondernemers.

Het subsidiebudget van totaal 250.000,- euro is nu op. Samen met vier anderen konden bewoners subsidie aanvragen op zonnepanelen. Doordat ze buren of anderen moesten interesseren is er veel op gang gekomen.

Mensen hebben de wijk doorgefietst voor handtekeningen, ouders gebeld van kinderen op school, elkaars dak bekeken én lokale leveranciers hebben de kans gekregen om hierdoor extra afzet te creëren.

Dertig procent meer zonnepanelen

Op de Utrechtse daken liggen deze zomer 2168 nieuwe zonnepanelen, wat overeenkomt met een productie van bijna 425.000 kWh en een vermogen van 500.000 Wattpiek. Tot nu waren er in Utrecht 1605.000 Wattpiek aan geregistreerde systemen. Nu komt er dus nog eens 30% meer zonnepanelen bij.

De totale investering van de aanvragers is € 942.000 waarvan door de gemeente een kwart is gesubsidieerd. Dit betekent ook dat er bijna een miljoen euro wordt omgezet bij (lokale) installatiebureaus.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).