Supermarkt in City Campus Max stap dichterbij | De Utrechtse Internet Courant Supermarkt in City Campus Max stap dichterbij | De Utrechtse Internet Courant

Supermarkt in City Campus Max stap dichterbij

Supermarkt in City Campus Max stap dichterbij

Het Utrechtse college van burgemeester en wethouders heeft toestemming verleend voor de vestiging van een kleinschalige supermarkt in het studentencomplex City Campus Max op de hoek Beneluxlaan/Europalaan. Bewoners lieten in januari hun ongenoegen blijken over het bestemmingsplan. Daarin was bepaald dat zich geen kleinschalige detailhandel mag vestigen in de commerciële plint onder de woontorens. Deze stonden daardoor al vanaf de oplevering in 2009 leeg.

City Campus Max (foto: Maurice Hengeveld)

In aanwezigheid van DUIC tv boden bewoners medio januari dit jaar een petitie met 430 handtekeningen aan bij wethouder Frits Lintmeijer als plaatsvervanger van wethouder wonen Gilbert Isabella. Zij werden in hun verzoek gesteund door de lokale fracties van D66, Leefbaar Utrecht, PvdA, GroenLinks, CDA en Groep Kuijper. Zij pleitten met de bewoners voor aanpassing van het bestemmingsplan zodat vestiging van kleinschalige detailhandel in de commerciële plint mogelijk wordt. Isabella liet destijds direct weten bereid te zijn het bestemmingsplan aan te passen als er ondernemers zijn met concrete plannen voor kleinschalige detailhandel, maar hield daarbij nog wel een slag om de arm: de kleinschalige detailhandel mag niet teveel concurreren met de omliggende winkels. Het Woonbestuur en de VvE van CC Max zijn van menig, dat het toestaan van kleinschalige detailhandel (zoals een ‘gemakswinkel’ á la HEMA To Go op de Uithof) een opening biedt aan projectontwikkelaar Bouwfonds om een nieuwe categorie ondernemers aan te trekken. De gemeentelijke plannen lieten dat tot dusver niet toe.

Nu de plannen worden gewijzigd komt de vestiging van één of twee kleine winkeltjes een stap dichterbij. Ook komt er ruimte voor maximaal drie horecagelegenheden. Tegelijkertijd zal het Bouwfonds, eigenaar van City Campus Max, de huurprijs voor de ruimtes verlagen en de ruimtes ook wat kleiner maken in de hoop dat zich daarmee meer bedrijven zullen vestigen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).