Taplokaal Gist opent in februari en zoekt koks | De Utrechtse Internet Courant Taplokaal Gist opent in februari en zoekt koks | De Utrechtse Internet Courant

Taplokaal Gist opent in februari en zoekt koks

Taplokaal Gist opent in februari en zoekt koks
Foto: Taplokaal Gist
Het gaat hard met de bouw van Taplokaal Gist. Het nieuw te openen biercafé-restaurant, dat gevestigd is op de Helling in de buurt Rotsoord, krijgt steeds meer vorm. Het middelpunt van de zaak wordt de tapmuur met maar liefst 30 taps, die inmiddels al aan de muur prijken. Ook het in het oog springende ‘Muppetbalkon’ staat op zijn plek en binnenkort wordt de keuken geplaatst. Komende weken staat er onder meer een boel schilderwerk op het programma, waarna begin februari de deuren zouden moeten openen.

Het gaat hard met de bouw van Taplokaal Gist. Het nieuw te openen biercafé-restaurant, dat gevestigd is op de Helling in de buurt Rotsoord, krijgt steeds meer vorm. Het middelpunt van de zaak wordt de tapmuur met maar liefst 30 taps, die inmiddels al aan de muur prijken. Ook het in het oog springende ‘Muppetbalkon’ staat op zijn plek en binnenkort wordt de keuken geplaatst. Komende weken staat er onder meer een boel schilderwerk op het programma, waarna begin februari de deuren zouden moeten openen.

Taplokaal Gist zal, zoals de naam al doet vermoeden, bijna alleen maar bieren van tap gaan schenken. Jasper Borgdorff, een van de eigenaren, vertelt: “De laatste jaren is er steeds meer enorm lekker en divers bier verkrijgbaar. Wij willen daarin voorop gaan lopen door onze gasten steeds nieuwe bieren van tap te schenken. Omdat wij geen contracten hebben met grote bierconcerns, kunnen we werkelijk elk bier schenken dat we maar willen.

Hierdoor kun je bij ons elke week iets nieuws proberen. We gaan enorm veel verschillende stijlen bier van tap krijgen: bekendere, zoals blond, weizen en natuurlijk pils, maar ook meer bijzondere stijlen als geuze, saison, barley wine en imperial stouts. Van 4 % tot 12%, van licht tot gitzwart, van zuur tot bitter en zoet: voor elk wat wils!”

Koks gezocht

Voor de keuken wordt nog gezocht naar koks die bij Taplokaal Gist willen werken. Chefkok Manon de Graaf: “Bij ons in de keuken draait het om het combineren van de gerechten met de aanwezige speciaalbieren. Door deze foodpairing willen wij op zoek naar smaken die elkaar positief versterken. Het schenken van bijpassende wijn bij een maaltijd gebeurt in restaurants al vrij veel, maar het combineren van bieren en gerechten staat nog een beetje in de kinderschoenen. Het wordt een leuke uitdaging om de beste combinaties te gaan vinden.”

Ook mensen die in de bediening willen werken, kunnen solliciteren. Zowel in de bediening als in de keuken is het fijn als het personeel veel van bier weet, maar weet je wat minder en ben je enthousiast en bereid om te leren, aarzel dan vooral niet om contact op te nemen door te mailen naar erik@taplokaalgist.nl.

1 Reactie

Reageren
  1. Piraat Sjoerd

    @Erik Ga je met de Orval paters om de tafel om Orval op tap te krijgen? 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).