Tippelzone en busremise houden ontwikkelingen Merwede tegen - De Utrechtse Internet Courant Tippelzone en busremise houden ontwikkelingen Merwede tegen - De Utrechtse Internet Courant

Tippelzone en busremise houden ontwikkelingen Merwede tegen

Tippelzone en busremise houden ontwikkelingen Merwede tegen
Tippelzone De Baan aan de Europalaan. Beeld: Google Streetview
De ontwikkelingen in de Merwedekanaalzone stagneren doordat er vanuit de gemeente geen duidelijkheid komt over de toekomst van de tippelzone en de busremise. Deze onderdelen moeten verdwijnen voordat verschillende partijen investeringen kunnen gaan doen. Investeerders luiden de noodklok.

De ontwikkelingen in de Merwedekanaalzone stagneren doordat er vanuit de gemeente geen duidelijkheid komt over de toekomst van de tippelzone en de busremise. Deze onderdelen moeten verdwijnen voordat verschillende partijen investeringen kunnen gaan doen. Investeerders luiden de noodklok.

De samenwerking tussen de gemeente en de vastgoedontwikkelaars is goed, maar actie is nodig. In een urgentiebrief aan de gemeenteraad laat ‘Meer Merwede’ namens alle betrokken eigenaren, ontwikkelaars, ondernemers en bewoners weten niet verder te kunnen met de ontwikkelingen zolang de tippelzone en busremise in de wijk zitten.

“De hindercirkel van de busremise ligt over een groot deel van het totale ontwikkelgebied en rondom de tippelzone mag geen woningbouw gerealiseerd worden,” zo wordt er in de brief uitgelegd. “Deze functies horen niet thuis in een Utrechtse stadswijk in wording en hun aanwezigheid weerhoudt beleggers van investering.”

Groen en bruisend

Een toekomstbeeld voor de Europlaan. Beeld: Meer Merwede
Een toekomstbeeld voor de Europlaan. Beeld: Meer Merwede

Meer Merwede wil van de Merwedekanaalzone een nieuwe bruisende stadswijk maken. Met de komst van bijzondere horeca- en flexwerkplekken zoals LaLotta Cantina, De Klub, De Stadstuin, LEF, Vechtclub XL en De Alchemist is er de laatste jaren al veel gebeurd. Om het werk te kunnen voortzetten moet Merwede van de gemeenteraad de status van stadswijk in wording krijgen.

Vastgoedeigenaren en projectontwikkelaars in het gebied hebben eveneens hun zorgen uitgesproken over het gebrek aan een concrete planning vanuit de gemeente. “Een stagnatie van de ontwikkelingen in dit gebied moet voorkomen worden, maar nu lopen we elke dag het risico dat een eigenaar besluit om niet meer mee te werken aan de gebiedsontwikkeling, waardoor andere eigenaren niet meer kunnen ontwikkelen.” Daarnaast willen de investeerders financiële afspraken ten aanzien van de bijdrage ten behoeve van de gebiedsontwikkelingskosten.

Ontwikkelambitie

De roep duidelijkheid komt tegelijk met de presentatie van de ontwikkelambitie die is opgesteld door Meer Merwede. Hierin zijn alle mogelijke ontwikkelingen opgenomen voor het gebied, met als doelstelling om van de wijk in 2030 een plek te maken waar in een groene omgeving gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt.

5 Reacties

Reageren
 1. WP

  Als ik me niet vergis wordt er een hele nieuwe remise gemaakt voor de trams tussen Utrecht en Nieuwegein. Prima plek voor ook nog een busremise toch?

 2. Herman

  Die busremise is erg groot en mooi centraal gelegen daar heb je niet zomaar een alternatief voor.
  Die tippelzone, tja een typisch nimby activiteit…

  Wel aandoenlijk dat al die projectontwikkelaars zich zorgen maken, allen maken ze zich geen zorgen over de stad, ze zijn meer met hun eigen portemonnee bezorgd.

 3. Tp

  Het gebied biedt overduidelijk kansen om er een mooi woon en werkgebied van te maken. Een tippelzone lijkt me anno 2015 sowieso niet meer van deze wereld, vreemd dat de gemeente het zandpad en hardebollenstraat sluit en zoiets laat bestaan…
  @herman, die projectontwikkelaars vervullen een belangrijke rol in de stad, ze zorgen er wel zonder subsidie voor dat heel wat utrechters fijn kunnen wonen en werken!

 4. Herman

  @Tp, Tippelzone niet meer van dez etijd… Laat me niet lachen, de behoefte aan hoeren is er altijd en zal altijd blijgen, waarom dnek je dat prostitue het oudste beroep ter wereld is?

  Als jij denkt dat projectontwikkelaars goed voor de stad zijn en een belangrijke rol spelen dan ben je wel erg weereldvreemd.
  proejctontwikkelaars hebben de stad in een ijzeren greep en vertellen de gemeente wat ze moeten doen.

  Dit betekent onder andere gedrochten als HC, leegstaande kantoren en veel te dure huizen waardoor wij veel hogere hypotheeklasten hebben, dan strikt noodzakelijk.

  Ondertussen lachen die vastgoedboys ons uit, die hebben heel veel geld over onze ruggen verdiend.

 5. Utrecht groeit

  Eens met Tp, het is nu een erg verrommeld gebied. Project ontwikkelaars zorgen voor een aantrekkelijk woongebied zondaer dat het ons belasting centen kost. Dat ze daarbij winstgevend willen zijn is ze toch zeker niet kwalijk te nemen.
  Deze locatie is zeer dicht bij het centrum west gelegen, en dus zeer onlogische lokatie voor zowel tram remise..en tippel zone..
  Woon boulevard kanaleneiland, na sluiting’s tijd zou geen onlogische tippel zone zijn. Een bus remise hoort thuis op een bedrijven terrein, cq plek waar wonen on mogelijk is door bv intensief verkeer, of verloren stuk grond dan ingesloten is door spoor/tram/ wegen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).